- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
Да те надополнам: „ А и ако се извиниш, ќе размислам дали да те палам!“Ааа, значи тоа било Ислам. Или извини се - или ќе те палам?
Да те надополнам: „ А и ако се извиниш, ќе размислам дали да те палам!“Ааа, значи тоа било Ислам. Или извини се - или ќе те палам?
некои луѓе не разбираат хуморКолку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.
Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.
Што им кошташе да се извинат?
Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
Сети се што се случи во Данска само затоа што некој карикатурист нацртал карикатура со Мухамед. Тоа беа невидени нереди, така што ваква ненадерталска реакција мене не ме чуди. Колку пати Исус бил користен како фигура за исмејување, па колку чувства и да биле повредени никој никого не спалил. Луѓево треба да одат на превоспитување.Па ако вака палат за некојси карневал во некое село, што ли ќе се случеше џамија да запалеше некој Да се извинеа демек немаше ова да се случи ? Палеле и без причини, не е првпат.
Од кај знаеш па ти дали палењето на цркви не е дел од „хуморот“?некои луѓе не разбираат хумор
Какво извинувајне живејме во демократска држава. Признавам дека сликите во Вевчани навредиле муслиманите но исто така ние Христијани трпиме навреди од таков вид од атеисти на пример но не одиме одма да ги колеме. Тоа ни е степенот на цивилизација, кој сака деморкатија, а вие Албанците сте најгласни за брајане на тоа а очигледно врска немате што значи, мора да трпи и вакви работи. Е сега се гледа цивилизацискиот степен меѓу Христијани и Муслимани, не само во Македонија туку воопшто во цел свет. Истото беше со карикатурите на Мохамед во Данска и реакциите од Муслиманите. Истото е сега и го потврдува степенот на цивилизација.Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.
Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.
Што им кошташе да се извинат?
Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
Јас секако дека се дистанцирам од нив. И ги осудувам, кој и да го сторил тоа. Но некако не ми личат на чисто работиве.Осуди ги, дистанцирај се од нив. Да имаме барем малце надеж дека не сте сите исти! Не е тешко, овдека скоро сите рекоа дека карневалот е провокација, не е тешко и Албанец еднаш да осуди вакви дивјаци! Ама изглеа сакате да ве бие таков глас каков шро ве бие.
Секако, се согласувам, ама првин строго да бидат казнети и навивачите и оние неколкумина будали од Вевчани што успеаја со една нивна пишлива заебанција да ги навредат СИТЕ (без исклучок) муслимани од земјава и пошироко. Додека не се случи тоа, земјава/правдата ќе продолжи да биде за некого мајка а за некој друг маќеа. Ретки се оние (Македонци) што ја осудија постапката на Вевчанци, а уште поретки оние да го осудат пеењето на навивачите (и ракометарите).така и тука сторителите да бидат строго казнети
....брат...во Македонија не се живее...се ПРЕЖИВУВАПобогу,каде живеам јас ?