Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Сега и јас станав загрижен....
Сретнав вакви изјави на политичари:
http://a1on.mk/wordpress/archives/70272
А во суштина јас барам само да не им плаќам на арамиите од Топлификација како исклучен и да имам ефтина струја преку ден.
Член 71 став 1 од Уставот гласи
Право да предлага донесување на закон има секој пратеник во Собранието, Владата на
Република Македонија и најмалку 10.000 избирачи.

..........
Што значи само еден пратеник може да предложи закон и воопшто не мораме да собираме потписи.
Незнам што да кажам, стварно сум збунет
Какво е Вашето мислење околу ова?

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Сега и јас станав загрижен....
Сретнав вакви изјави на политичари:
http://a1on.mk/wordpress/archives/70272
А во суштина јас барам само да не им плаќам на арамиите од Топлификација како исклучен и да имам ефтина струја преку ден.
Член 71 став 1 од Уставот гласи
Право да предлага донесување на закон има секој пратеник во Собранието, Владата на
Република Македонија и најмалку 10.000 избирачи.

..........
Што значи само еден пратеник може да предложи закон и воопшто не мораме да собираме потписи.
Мислам дека ти беше правникот...Инаку сум слушал и пратеници да предлагаат закон. Ама има некоја финта треба да помине пред комисии итн. Незнам како е 10.000 потписи дали иде директно на собрание или преку комисии пак треба.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Мислам дека ти беше правникот...Инаку сум слушал и пратеници да предлагаат закон. Ама има некоја финта треба да помине пред комисии итн. Незнам како е 10.000 потписи дали иде директно на собрание или преку комисии пак треба.
Иста е процедурата .... На три начина може да се поднесе предлог закон: Еден пратеник, Владата или 10 000 граѓани
А потоа потполно иста процедура за разгледување, како што опишана во членовите 132 до 171 од Деловникот на Собранието.
http://www.sobranie.mk/?ItemID=72D87D12D74B454FA2C28948BD83AA44

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Иста е процедурата .... На три начина може да се поднесе предлог закон: Еден пратеник, Владата или 10 000 граѓани
А потоа потполно иста процедура за разгледување, како што опишана во членовите 132 до 171 од Деловникот на Собранието.
http://www.sobranie.mk/?ItemID=72D87D12D74B454FA2C28948BD83AA44
Ок...само глупо ми е целава работа. Ако беше ОК предлогот досега ќе го донесеа во собрание или ќе беше во процедура ама не е. А ќе се создаде и политичко шоу со предлогов...Не ми се допаѓа целава работа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ako bese podnesen od opozicijata ke bese odbien, i ke bevte okarakterizirani kako partiski organizirani, i vaka vi napravija delumna steta so ogled na toa sto makedonskiov narod ne razmisluva poinaku od ona sto mu se servira.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ок...само глупо ми е целава работа. Ако беше ОК предлогот досега ќе го донесеа во собрание или ќе беше во процедура ама не е. А ќе се создаде и политичко шоу со предлогов...Не ми се допаѓа целава работа.
И мене не ми се допаѓа... Се ќе се сведе на политичко шоу, а јас треба да им плаќам на арамиите од Топлификација.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес 08.12. изостана Протестот пред Регулаторна. Зошто...., што се случува.?...Немам информации, ако некој знае што се случи нека сподели
Инаку бевме двајца протестанти и неколку полициски возила...

N

NikolaMKD91

Гостин
АМАН ЗА ЕДЕН ДЕН СОБРА 1 000 ПОТПИСИ

Браво , веста навистина позитивно ме израдува. Од самиот почеток ја подржував оваа иницијатива, летото одев на протести и ширев по социјалните мрежи. Во понеделник идам и јас во општина да го дадам својот мал придонес, 3 потписи ќе даде моето семејство - скромно. Сега моментално убедувам двајца роднини да дојдат со нас да се потпишат, ако ги убедам ќе бидеме 5 души.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес разбрав дека утре нема да има Протест пред Регулаторна и дека нема да има и понатаму додека не затопли
Ова го разбрав од „ трета “ рака: Ќерката на една моја Пријателка имала Другарка која познавала некого од Младите што го организираа Протестот.
Ако некој има поинаква информација - нека ја соопшти.

N

NikolaMKD91

Гостин
Дечки работната недела заврши , има некој информација како стојат со бројката на собрани потписи Аман ?

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Денес разбрав дека утре нема да има Протест пред Регулаторна и дека нема да има и понатаму додека не затопли
Ова го разбрав од „ трета “ рака: Ќерката на една моја Пријателка имала Другарка која познавала некого од Младите што го организираа Протестот.
Ако некој има поинаква информација - нека ја соопшти.
А зошто да се протестира пред Регулаторна кога веќе почнаа потписите да се собираат?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
За време на интерпелацијата на председателот на Регулаторна во Собранието на Република Македонија беше соопштено дека на една членка на Регулаторна, сопругот и е вработен во Топлификација.
Деновиве на интернет страницата а Регулаторна е објавен деманти. Погледнете што вели оваа членка, во писмо кое го упатила до Собранието:
http://www.erc.org.mk/NovostiDetal.asp?novID=533

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Локации за собирање на потписи
Posted: Декември 14, 2012 in Инфо

Почнавме, немаме многу време, затоа ајде да се обидеме заедно да ги собереме овие 10,000 потписи во рекордно време, секој работен ден од 08:30 до 16:30, на следните локации:
Скопје:
1. Граѓаните на Гази Баба, Арачиново, Илинден и Петровец треба да се потпишат во Општина Гази Баба, барака 1, канцеларија 7
2. Граѓаните на Чаир, Бутел, Шуто Оризари и Чучер-Сандево треба да се потпишат во Општина Чаир – бул. „Босна и Херцеговина“ бб, барака 16 (тоа се просториите/бараките на старата општина)
3. Граѓаните на Карпош, Ѓорче Петров, Волково и Сарај треба да се потпишат во подр. одделение на ДИК во Карпош на ул.Бранислав Нушиќ бр.4
4. Граѓаните на Центар, Аеродром и Ново Лисиче треба да се потпишат во Општина Центар (кај Матично), барака бр. 1
5. Граѓаните на Кисела Вода, Сопиште, Студеничани и Зелениково треба да се потпишат во Општина Кисела Вода, барака 9, канцеларија 16.
1. Општините Куманово, Старо Нагоричане и Липково се потпишуваат во Подрачно одделение Куманово
2. Општините Крива Паланка и Ранковце се потпишуваат во Подрачно одделение Крива Паланка
3. Општината Кратово се потпишува во Подрачно одделение Кратово;
4. Општините Штип и Карбинци се потпишуваат во Подрачно одделение Штип
5. Општините Свети Николе и Лозово се потпишуваат во Подрачно одделение Свети Николе
6. Општините Велес, Чашка и Градско се потпишуваат во Подрачно одделение Велес
7. Општините Кавадарци и Росоман се потпишуваат во Подрачно одделение Кавадарци
8. Општина Кочани се потпишува во Подрачно одделение Кочани
9. Општина Виница се потпишува во Подрачно одделение Виница
10. Општина Берово се потпишува во Подрачно одделение Берово
11. Општина Пехчево се потпишува во Подрачно одделение Пехчево
12. Општина Делчево, Македонска Каменица, Чешиново-Облешево и Зрновци се потпишуваат во Подрачно одделение Делчево
13. Општина Пробиштип се потпишува во Подрачно одделение Пробиштип;
14. Општините Струмица, Босилово, Василево и Ново Село се потпишуваат во Подрачно одделение Струмица
15. Општините Радовиш и Конче се потпишуваат во Подрачно одделение Радовиш;
16. Општина Прилеп се потпишува во Подрачно одделение Прилеп
17. Општините Крушево, Кривогаштани и Долнени се потпишуваат во Подрачно одделение Крушево;
18. Општините Гевгелија, Дојран и Богданци се потпишуваат во Подрачно одделение Гевгелија
19. Општина Валандово се потпишува во Подрачно одделение Валандово
20. Општините Неготино и Демир Капија се потпишуваат во Подрачно одделение Неготино;
21. Општините Битола, Новаци и Могила се потпишуваат во Подрачно одделение Битола
22. Општина Ресен се потпишува во Подрачно одделение Ресен
23. Општина Демир Хисар се потпишува во Подрачно одделение Демир Хисар;
24. Општините Охрид и Дебарца се потпишуваат во Подрачно одделение Охрид;
25. Општините Кичево, Зајас, Осломеј, Другово, Вранештица и Пласница се потпишуваат во Подрачно одделение Кичево
26. Општина Македонски Брод се потпишува во Подрачно одделение Македонски Брод;
27. Општините Струга и Вевчани се потпишуваат во Подрачно одделение Струга
28. Општините Дебар и Центар Жупа се потпишуваат во Подрачно одделение Дебар
29. Општините Гостивар, Врапчиште и Маврово и Ростуше се потпишуваат во Подрачно одделение Гостивар;
30. Општините Тетово, Боговиње, Брвеница, Желино, Јегуновце и Теарце се потпишуваат во Подрачно одделение Тетово. http://amanmk.wordpress.com/2012/12/14/локации-за-собирање-на-потписи/

Kajgana Shop

На врв Bottom