Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
@Inglourious Basterd , каде е? изгледа тој порано од нас дознал за оваа сценарио и го напушти бродот, го остави @Brutus сам да се удави.

Да видиме сега каква ќе биде реакцијата на патриотите Шанац, Миленко, Мирка, Јанко ... верувам ќе го одбранат 5 јуни, исто како што го одбранија крстот во Бутел, црквата на Кале, Цар Душан во Центар, кружниот тек во Чаир, Цветан Димов во Чаир...

24 април и 5 јуни, кои беа цврсто зацементирани (што би рекол Грујо), се срушија како кула од карти.

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2014-01/enhanced/webdr06/9/8/anigif_enhanced-buzz-14563-1389273987-5.gif?output-format=mp4

Последно уредено:
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.440
За вакви дебил(к)и лустрацијата е единствено решение. И тоа додека е пресна работата. Целосна дискредитација до ниво да мие говна по тоалети. Да види малку аргатска работа, не само да моча од керамиди.

S

silmarillion

Гостин
Напротив како и секој глумец така и таа е attention whore, игнорирањето на нејзиното постоење е најголема казна за неа.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сега бев на профилот на Јелена Жугиќ и таква објава не гледам. По се изгледа уште еден мизерен спин од шарените. Од друга страна до сега сто пати имаше повици за линч и паѓање жртви од другата страна.

M

Moon Child

Гостин
За вакви дебил(к)и лустрацијата е единствено решение. И тоа додека е пресна работата. Целосна дискредитација до ниво да мие говна по тоалети. Да види малку аргатска работа, не само да моча од керамиди.
Има мочковци од керамиди и од другава страна, т.е. од претестирачиве. Со многу голем ентузијазам следев што се дешава кога почнаа протестиве, и многу ми беше драго што до некој степен се радикализираа, но во последно мислам дека се издиша работава. Нон стоп по фејсбук ми се појавуваат слики што некој лајкува едни те исти луѓе се прават главни, едни те исти луѓе се најгласни, како заслугата сами на себе да си ја припишуваат. Одат на протест па се сликаат и тагираат каде се, кењавец да те фати. Извесна Ирена Ристиќ во денот по 6 пати ми излегува на почетна а не ми е пријателка, па и некои песни измислуваат се глупираат.
Исто прошлата година оние чавките што се црвеа со кармини на штитовите, па една на мирен кордон застаната во облик на буквата Ф, демек многу јака. Еј, абе иди протестирај и не туку позирај и изигравај незнам каква прогресивност. Од таквите позери ми се одмилува да пратам.[DOUBLEPOST=1463567433][/DOUBLEPOST]
Сега бев на профилот на Јелена Жугиќ и таква објава не гледам. По се изгледа уште еден мизерен спин од шарените. Од друга страна до сега сто пати имаше повици за линч и паѓање жртви од другата страна.
Постои и опција избриши ја или сокриј објавата.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Има мочковци од керамиди и од другава страна, т.е. од претестирачиве. Со многу голем ентузијазам следев што се дешава кога почнаа протестиве, и многу ми беше драго што до некој степен се радикализираа, но во последно мислам дека се издиша работава. Нон стоп по фејсбук ми се појавуваат слики што некој лајкува едни те исти луѓе се прават главни, едни те исти луѓе се најгласни, како заслугата сами на себе да си ја припишуваат. Одат на протест па се сликаат и тагираат каде се, кењавец да те фати. Извесна Ирена Ристиќ во денот по 6 пати ми излегува на почетна а не ми е пријателка, па и некои песни измислуваат се глупираат.
Исто прошлата година оние чавките што се црвеа со кармини на штитовите, па една на мирен кордон застаната во облик на буквата Ф, демек многу јака. Еј, абе иди протестирај и не туку позирај и изигравај незнам каква прогресивност. Од таквите позери ми се одмилува да пратам.[DOUBLEPOST=1463567433][/DOUBLEPOST]
Е па добро сега постои можност и да користи некој фотошоп. Ако е спин уште еден грозен спин, ако е вистина многу глупава и неодговорна изјава што зборува доста за тој што ја напишал.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Да не ти се насолзени очите неможиш убаво да видиш? :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.440
Огромна е разликата од позери до онакви кои повикуваат на линч кон население. Иако и првиве собираат поени на популарност на сметка на општ неред. Но да повикуваш да се прави масовно линчување на народ кому му има прекипено (а верувај, има народ што оди на протести затоа што стварно му е дојдено докурца) е еднакво на директно соучесништво на истиот тој линч кога (би) се остварил. Истата таа жугич знаеме како изреагира за Тамара, за Нешковски и слични ситуации.

M

Moon Child

Гостин
Огромна е разликата од позери до онакви кои повикуваат на линч кон население. Иако и првиве собираат поени на популарност на сметка на општ неред. Но да повикуваш да се прави масовно линчување на народ кому му има прекипено (а верувај, има народ што оди на протести затоа што стварно му е дојдено докурца) е еднакво на директно соучесништво на истиот тој линч кога (би) се остварил. Истата таа жугич знаеме како изреагира за Тамара, за Нешковски и слични ситуации.
Точно неспоредливо е, не бранам никого и верувам дека има многу луѓе на кои им е скурчено. Ама позериштава бе, на секој еден протест истите луѓе изиграваат лудило. Дури мислам дека котра ефект прават кај народов со претеризмов. Еве јас ги поддржувам протестите, ама ми одмилува од такви ликови. Даваат огромна доза на несериозност на истите.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Вељjановски: – Како претседател на Собранието на Република Македонија, имајќи го во предвид решението на Уставниот суд, У.бр.104/16 од 18 мај 2016 година, ја информирам македонската јавност дека врз основа на сопствените надлежности дефинирани со Уставот на државата, за денес, 18 мај 2016 година во 16 часот ја закажав 101 седница на Собранието на Република Македонија, се вели во соопштението од собраниската прес-служба.

Очекував тешка дипломатска артилерија од САД и ето...
Реално, го истресија на Грујо ко питбули. Брзопотезно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.879
Поени од реакции
36.927
Јако го г'та сега ама, се додека Груевски е дел од преговорите и седи на иста маса со другите, не е готов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom