Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Стигна Васко Ефтов да спинува за дпмне со теми како ЦИА завери и Обоени Револуции и да изиграва wannabe Ванлок. Тужно.

Сега се како свинче што најмногу грофта пред колење.

Ајде уште малку. Се гледа крајот.
Па не е завера со револуцииве кај нас. Си кажаа самите демек Шарена Револуција. Од кај сега завера? Па не сме глупи бе другар. Имаме сите интернет дома. Читаме, гледаме. Што кажа вчера човекот у емисија што не е така? Блиц не водеше таква кампања лани и пар други српски медиуми? Бугарине од Нова Тв за време на цела дешавка во Куманово и протестите недела дена покасно имаа известувач што се јавуваше 5 пати во тек на денот во живо. Еве ако не е така пиши па да видиме.

На 9 мај иде Хорхе у Москва овие ни прават овде Диво насеље. Неможе тоа да е случајно. Со тоа ти дава порака кој е кој на Балканов. ''Ќе идеш у Москва''? ''Руски гас''? ''Санкции нема да воведеш за Русија''? ''На Кинезите финансиски зони посебни ќе им отвараш''? ''Ќе потпишуваш договор у Будимпешта со Унгарија, Србија, Грција и Кина за железница''? Ова ти е за памет за да знаеш кој е главен тука да не ти текнало да вртиш лево десно. Додека се америте главни овде ние бел ден нема да видиме како Балкан. Ќе кризираме постојано и владите што ќе ги гласаме ќе бидат со врзани раце и со ограничени можности за подобрување на животот. Koj и да биде на власт ја ова го потпишувам со 10 раце.
Е тоа е тоа. Еве ни го еден од гревовите зошто како народ го трпиме сценариово.
Ааа да. И како го замислуваш крајот што доаѓа? Еве ние сме со испрани мозоци па неможеме да видиме. Како изгледа крајов чисто ме интересира?
china-railroad-749x415.jpg

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.870
Поени од реакции
36.915
Па не е завера со револуцииве кај нас. Си кажаа самите демек Шарена Револуција. Од кај сега завера? Па не сме глупи бе другар. Имаме сите интернет дома. Читаме, гледаме. Што кажа вчера човекот у емисија што не е така? Блиц не водеше таква кампања лани и пар други српски медиуми? Бугарине од Нова Тв за време на цела дешавка во Куманово и протестите недела дена покасно имаа известувач што се јавуваше 5 пати во тек на денот во живо. Еве ако не е така пиши па да видиме.

На 9 мај иде Хорхе у Москва овие ни прават овде Диво насеље. Неможе тоа да е случајно. Со тоа ти дава порака кој е кој на Балканов. ''Ќе идеш у Москва''? ''Руски гас''? ''Санкции нема да воведеш за Русија''? ''На Кинезите финансиски зони посебни ќе им отвараш''? ''Ќе потпишуваш договор у Будимпешта со Унгарија, Србија, Грција и Кина за железница''? Ова ти е за памет за да знаеш кој е главен тука да не ти текнало да вртиш лево десно. Додека се америте главни овде ние бел ден нема да видиме како Балкан. Ќе кризираме постојано и владите што ќе ги гласаме ќе бидат со врзани раце и со ограничени можности за подобрување на животот. Koj и да биде на власт ја ова го потпишувам со 10 раце.
Е тоа е тоа. Еве ни го еден од гревовите зошто како народ го трпиме сценариово.
Ааа да. И како го замислуваш крајот што доаѓа? Еве ние сме со испрани мозоци па неможеме да видиме. Како изгледа крајов чисто ме интересира?
Прегледај го приврзокот 145792
Па еве дека не сме глупи дека читаме весници и интернет, да прашам дали ги слушате разговорите? Дали гледаме што направи Иванов со аболицијата дур луѓе за 50 кебапи лежат во затвор.
Не ни треба шарена револуција со боја, туку треба сенародно тепање на властодршците со вили, копачи, мотики и лопати.

Пак ќе кажам, ако другар Грујо толку се секира за состојбата на државата и сака да ја спаси нацијата од економска криза и крв, нека се повлече и нека одлежи во Идризово како вистински маченик и патриот во име на својата татковина.

Но другар Грујо гледа само газот да си го спаси по секоја цена, оти му стигна сметката за лоповлукот, корупцијата и крадењето.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Па еве дека не сме глупи дека читаме весници и интернет, да прашам дали ги слушате разговорите? Дали гледаме што направи Иванов со аболицијата дур луѓе за 50 кебапи лежат во затвор.
Не ни треба шарена револуција со боја, туку треба сенародно тепање на властодршците со вили, копачи, мотики и лопати.

Пак ќе кажам, ако другар Грујо толку се секира за состојбата на државата и сака да ја спаси нацијата од економска криза и крв, нека се повлече и нека одлежи во Идризово како вистински маченик и патриот во име на својата татковина.

Но другар Грујо гледа само газот да си го спаси по секоја цена, оти му стигна сметката за лоповлукот, корупцијата и крадењето.
Болд 1. Ги ислушав СИТЕ ДО ЕДЕН. Во живо и плус на You Tube.тавре и се јавува на Горде со швалерски глас, Горде се подмочува. Миле и се јавува на жена му.....ЕЕЕЕЈЈЈЈ НА ЖЕНА МУ. Ете го криминалот се јави на жена му. Жена му стенкаше по телефон. Ваууу. Криминал чоече. Кафеавите плочки што ги нарачал за у кујна Ставре беа врх свих врхова. Се краделе гласови. Колку? 10, 100, 1000, 10 000, 100.000...разликата колку што знам јас е 200.000. Мртви гласале? Па јас освен за муабетот дека Амди у Шутка ги ставил мртви да гласаат јас не видов друг муабет каде Грујо крадел гласови со мртви гласачи. Мислам ова е дегутантно, одвратно за што правиме муабет. Таква перцепција и слика е наметната кај нас ова погадно сценарио неможеле да смислат. Да му се згади на човек. Вреѓање на здрав разум. Па нели е срамота почнаа је*ачки муабети да пуштаат бе. Нели криминал, слобода, демократија? Што е сега со је*ачкиве муабети? Нели е тоа дно според тебе? Горде вика неможеш да скриеш убиство. За пукање, тепачка ова она..можеш да скриеш имаш убиен човек тоа неможеш да го скриеш. И? Човекот осуден лежи у затвор. А Лгбт протестантиве мораат да имаат повод за да шетаат со куртони со боја по улица. Младенов бил убиен од власта. Искача она црепон од Муртино као Хорацио од ЦСИ. Искрено јас мислам дека типчето не е здрав со паметот. Тој не заслужува да биде ни човек а камоли негативен лик во учебник по историја за едно 100 години.

Болд 2. Еднава страна тврди дека се сечени, лепени, монтирани...кога ќе се докажат дека 100 посто се автентични тогаш може да праиме муабет и јас прв ќе бидам со букет да го испратам у затвор.
Чекај бе желби и честитки ли ќеу правиме на тебе? За што да лежи? Ти правник си? Судија? Вештак? Обвинител? Кога ќе ги слушнеме и муабетите од Сдс? Кај нив нема ли криминал? Вице ли со менувачницата да го донесам на власт? Него ли да му дадам држава да води? Да му дадам на оној црпнатион што ме тера во сопствена држава албански да ми учат децата од градинка? Да ми вика да виткам кичма? Да ми претставува лустрирани кодоши како движечка промена во општеството? Конвертирани комуњари у демократи ќе ми кажуваат за демократија а владееле 50 и кусур години во еднопартиски систем? Него ли да му дадам држава? Живот да ми зависи на конец од нив јас на него не му давам да ја води земјава за кој прадедо ми земал пушки и отишол у планина. Таков срам јас неможам да си дозволам како личност. Кој направил криминал да одговара. Ама тоа да се суди у судница. Не како 1945 година кога Ченто го носат у суд а надвор има партиски активисти што аплаудираат и пејат песни да се обеси човекот дека бил народен непријател. А Зајко да биде на местото на судијата заедно со чадорчето негово а Грујо и компанија на обвинителна маса таа слика никој нема да ја види. Никој нема ништо да одлежи и не се залажувајте со глупости. Лисици на раце на еден од лицерите значи крај за државата во оваа ситуација. Такво нешто не е возможно. Тоа ќе биде тотален хаос и истребување меѓу себе. Многу поголемо од 20-тите години на 20 век кога се убивавме меѓу себе за глупости.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Болд 1. Ги ислушав СИТЕ ДО ЕДЕН. Во живо и плус на You Tube.тавре и се јавува на Горде со швалерски глас, Горде се подмочува. Миле и се јавува на жена му.....ЕЕЕЕЈЈЈЈ НА ЖЕНА МУ. Ете го криминалот се јави на жена му. Жена му стенкаше по телефон. Ваууу. Криминал чоече. Кафеавите плочки што ги нарачал за у кујна Ставре беа врх свих врхова. Се краделе гласови. Колку? 10, 100, 1000, 10 000, 100.000...разликата колку што знам јас е 200.000. Мртви гласале? Па јас освен за муабетот дека Амди у Шутка ги ставил мртви да гласаат јас не видов друг муабет каде Грујо крадел гласови со мртви гласачи. Мислам ова е дегутантно, одвратно за што правиме муабет. Таква перцепција и слика е наметната кај нас ова погадно сценарио неможеле да смислат. Да му се згади на човек. Вреѓање на здрав разум. Па нели е срамота почнаа је*ачки муабети да пуштаат бе. Нели криминал, слобода, демократија? Што е сега со је*ачкиве муабети? Нели е тоа дно според тебе? Горде вика неможеш да скриеш убиство. За пукање, тепачка ова она..можеш да скриеш имаш убиен човек тоа неможеш да го скриеш. И? Човекот осуден лежи у затвор. А Лгбт протестантиве мораат да имаат повод за да шетаат со куртони со боја по улица. Младенов бил убиен од власта. Искача она црепон од Муртино као Хорацио од ЦСИ. Искрено јас мислам дека типчето не е здрав со паметот. Тој не заслужува да биде ни човек а камоли негативен лик во учебник по историја за едно 100 години.

Болд 2. Еднава страна тврди дека се сечени, лепени, монтирани...кога ќе се докажат дека 100 посто се автентични тогаш може да праиме муабет и јас прв ќе бидам со букет да го испратам у затвор.
Чекај бе желби и честитки ли ќеу правиме на тебе? За што да лежи? Ти правник си? Судија? Вештак? Обвинител? Кога ќе ги слушнеме и муабетите од Сдс? Кај нив нема ли криминал? Вице ли со менувачницата да го донесам на власт? Него ли да му дадам држава да води? Да му дадам на оној црпнатион што ме тера во сопствена држава албански да ми учат децата од градинка? Да ми вика да виткам кичма? Да ми претставува лустрирани кодоши како движечка промена во општеството? Конвертирани комуњари у демократи ќе ми кажуваат за демократија а владееле 50 и кусур години во еднопартиски систем? Него ли да му дадам држава? Живот да ми зависи на конец од нив јас на него не му давам да ја води земјава за кој прадедо ми земал пушки и отишол у планина. Таков срам јас неможам да си дозволам како личност. Кој направил криминал да одговара. Ама тоа да се суди у судница. Не како 1945 година кога Ченто го носат у суд а надвор има партиски активисти што аплаудираат и пејат песни да се обеси човекот дека бил народен непријател. А Зајко да биде на местото на судијата заедно со чадорчето негово а Грујо и компанија на обвинителна маса таа слика никој нема да ја види. Никој нема ништо да одлежи и не се залажувајте со глупости. Лисици на раце на еден од лицерите значи крај за државата во оваа ситуација. Такво нешто не е возможно. Тоа ќе биде тотален хаос и истребување меѓу себе. Многу поголемо од 20-тите години на 20 век кога се убивавме меѓу себе за глупости.
А провизии од кај кинезите и тоа швалерски ти звучеше? Плацеви на водно? Не, мерцедесот во комбинација со наочарите беше најшвалерски

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
А провизии од кај кинезите и тоа швалерски ти звучеше? Плацеви на водно? Не, мерцедесот во комбинација со наочарите беше најшвалерски
Како прво никој да не ме сфати дека јас бранам некого овде? Ме заболе столе мене.
Уствари како сакате сфатете ме ја не давам сметка на никого освен пред самиот себе и пред Господ. Јас во работава гледам две страни. И согласно мојот карактер, ум, свест..носам заклучок.
Мерцедесот е на име на Грујо? #ПрашањеКоеМеМачиГодинаДена
Иначе мислам дека напишав во тектов што ми одговараш.
Нека ги однесе Ката во лабараторија снимките да ги провери дали се точни 100%, нека излезе на прес со садо-мазо Фата и суперсекси Лена и пред цела јавност нека му каже, ако неможе да му каже да не се петља нека си запише на лист...уствари и тогаш се петља...како и да е нека се сними па нека ја пушти снимката: '' Грујо ти си лажливо, смрдено копиле. Еве доказ од лабараторија таа и таа се што си кажал во разговорите се точно''. Јас ќе бидам првиот што ќе се приклучи на Лгбт револуцијава и ќе му станам на Љуми Бекири дечко. Ова последново да се запази.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А како ќе знаеме дали некој навистина зел провизии? Телефонски муабет не е доказ!

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Мерцедесот е на име на Грујо? #ПрашањеКоеМеМачиГодинаДена
Иначе мислам дека напишав во тектов што ми одговараш.
Нека ги однесе Ката во лабараторија снимките да ги провери дали се точни 100%, нека излезе на прес со садо-мазо Фата и суперсекси Лена и пред цела јавност нека му каже, ако неможе да му каже да не се петља нека си запише на лист...уствари и тогаш се петља...како и да е нека се сними па нека ја пушти снимката: '' Грујо ти си лажливо, смрдено копиле. Еве доказ од лабараторија таа и таа се што си кажал во разговорите се точно''. Јас ќе бидам првиот што ќе се приклучи на Лгбт револуцијава и ќе му станам на Љуми Бекири дечко. Ова последново да се запази.

100 пати е пишано во темава, значи 100 ПАТИ !!! Ако не беа точни разговорите до сеа пастирот ќе ги донесеше сите можни лабаратории да докажи дека не се точни!

Него,не кажа за наочарите и провизијата со кинезите ? :pos::pos::pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.331
Поени од реакции
16.493
нема никаков доказ дека кинезите дале провизија, а и зошто би дале кога многу поефтино од Актор го изведуваат автопатот..Плацот на водно го продало физичко лице по 95 евра/м2 на Ексико... па 95евра/м2 е многу за тој плац. А дали треба да се гради на Водно е друга работа, дали воопшто требаше се ова таму да се изгради, со децении... Во краен случај што не покрена
правно некој кој е надлежен ( општина Центар ?) и да со раскине договорот, да се врати плацот на физичкото лице, а лицето да ги врати парите на Ексико.....
А како ќе знаеме дали некој навистина зел провизии? Телефонски муабет не е доказ!
ако е вербалното доказ ,треба Кокорајко во притвор за канибализам, се додека не докаже спротивно....
.. а башка тероризирање на народ и заплашување

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Пред 10 години во Босна...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.870
Поени од реакции
36.915
Ама чекај бе ти ако си донел погрешни заклучоци од телефонски муабети и дома си облекол чаршав и чекан за тепање кременадли и изиграваш судија јас не сум крив. Јас кога ке газам со аргументи у дискусијава пак јас не сум ти крив. Дај ми контра аргументи што држат и утепај ме у појам. Прв ти дава рука овде.
Јас ти кажувам мое мислење и тоа ја што го слушнав. Значи го слушнав!!! За да се докаже дека е тоа точно што го слушаме треба тоа Сјо што го плаќаме јас и ти од наши пари да одработи за нас. Бидејќи ние го плаќаме. А не го плаќаат амбасади. Пред избори тие искачаат на прес и ко ловџии против мечки тераат политичка кампања. А чекај? Во тие милион и нешто разговори нема муабети од Зајко со Вице, од Зајко со Чауш, од Зајко со Веруш...а? Да ги слушнеме и нивните муабети па да процениме.
Така баланс еден да има. Е затоа нема народ на улица како што сакате. Човекот за сценариото е утнат. Рака на срце друг да беше одработувачов ќе беше тесно. Ама судбина е*и му матер.[DOUBLEPOST=1462880577][/DOUBLEPOST]
Ти си осудил предвреме што е црно што е бело бе жално пријателче. Терај си го филмот со чаршавот на тебе и со чеканот за лупање кременадли и суди...

За ова имаш право да ме реметиш. Резил жив. Смрдлето става пари под џемпер од Гркот. Срам ме изеде сум го гласал тоа копиле 2009 та. Ама младост лудост. Убаво рекле старите се си иде со годините...
Пресудено е веќе, кај и да е ќе ви соопштат. Само сега властодршците проверуваат дали има кадар спремен да јаде корења само за да не одат во затвор.[DOUBLEPOST=1462881729][/DOUBLEPOST]
Пред 10 години во Босна...
Ауу чути босанциве што се одбранија од обоената револуција. Да победеа сигурно ќе ги уништеа наместо процутот што го доживеаа поради одбраната од револуцијата.:вонзем:

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
ГДОМ денеска на плоштадот Магнолија во Битола во присуство на неколку илјади битолчани организираше настан на кој главната цел беше делење на боенки за вандали. Боенките беа наменети за оние кои вандализираат и обојуваат јавни добра, споменици, институции и очигледно некако поседуваат толку многу боја а толку малку идеи што да прават со нив па сквернават наместо да креираат.

Со делењето на боенките се испрати силна порака до сите оние кои ја сквернават Битола и Македонија, штом толку имаат љубов кон обојувањето и не знаат што да прават, тогаш да ги бојат симболите на нивното време со кои ја доведоа Битола до колапс и да престанат да го вандализираат и сквернават градот.

Боенките за вандали, се наменети исклучиво за луѓето кои се занимаваат со вандализам и уништување на национални и локани институции, културни обелејжја, споменици и јавни добра и со долгогодишно искуства на темата уништување на фабрики, бркање од работа на работниците, оргабување на штедилници и предизвикување на очај и самоубиства кај сопствениот народ.

На упатството за користење на боенката пишува: „За да ја боите Боенката потребно е да сте вандал и секојдневно по улиците на Македонија да уништувате јавни добра кои му припаѓаат на цел македонски народ. Потребно е да поседувате бои со кои секојдневно го валкате и уништувате сопствениот град. Исто така многу важно е пред употреба на Боенката да имате примено хонорар од СОРОС за да можете да боите со голем ентузијазам. И најважно од се, потребно е да не ви е гајле за сопствената земја, за името на Македонија, и да не ја познавате историјата на сопствената земја како би можеле да користите бои кои немаат допирна точка со боите во реалноста.“ – пишува во упатството за употреба на Боенката за вандали.

„Овој настан е реакција на последните случувања во Битола што се врши сквернавење на историските и културните споменици. Почетокот го сметаме уште од 24-ти декември 2012 година кога тогашната опозиција сакаше да упадне во политичкиот систем со донесување на одлука за буџетот на Р.Македонија да го распоредува опозицијата. Опозицијата сака насилно да дојде на власт на недемократски начин. Со овој настан сакаме да упатиме порака до целокупната јавност дека не треба да се уништува државниот имот и спомениците и да се стави крај на насилството што го спроведува Зоран Заев и опозицијата.“ – изјави Владо Драмбевски, претставник на ГДОМ од Битола.

Ваквата остра реакција на ГДОМ е резултат на последните сквренавења на зградата на судот во Битола како и на споменикот на Филип Втори Македонски на полштадот Магнолија кој е таму веќе 5 години и е симбол за Битола и за Македонија.

Под мотото „За Македонија се работи“ поддржувачите на ГДОМ порачуваат дека се против деструктивни сценарија и оти само со избори ќе биде ставен, како што истакнуваат, конечен крај на деструкциите на СДСМ и кризата во која опозицијата ја втурна Македонија.

Инаку на вчерашниот протест што го одржa Шарената револуција во Битола беше обоен споменикот Филип Втори на плоштадот Магнолија, мостот на реката Драгор кај Безистенот, Народната канцеларија на претседателот Иванов и Основниот суд во Битола.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.870
Поени од реакции
36.915
Како не им е страм на Соросоидите да врбуваат деца во своите увезени револуции од страна на клерофашистите ЕУ и сатаната САД. па погледнете ви се молам како не им е срам.

CiF0YPCWMAARVbS.jpg
Ау грешна слика, извинете.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па дај ја вистинската слика три годишни деца ракоплескаат додека улави 40 годишници фрлаат боја.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како не им е страм на Соросоидите да врбуваат деца во своите увезени револуции од страна на клерофашистите ЕУ и сатаната САД. па погледнете ви се молам како не им е срам.

Прегледај го приврзокот 145847
Ау грешна слика, извинете.
,kmnb.png
ngf.png
Kажи ми овој срам дали може да го избрише некој некогаш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom