Гитла бре какво давање пари на клошари. Глеа дека идат луѓе накај него и одма праи некоја тажна фаца, мисли дека ќе се сожалам на него, а да ги преброи парите има 100 пати повеќе од мене. Ај тоа е една работа...друго е што се премногу безобразни. Абе се влече по тебе, досаѓа, замара, и мал кепец од 3 години, па се до големо магаре од 15-16 години. Башка сум слушнал дека се организирани во групи и носени од и во другите градови, и изнајмувале бебиња за 100 ден. од ден. Клошари. А највеќе ме нервира што "ургентните" власти секој ден ги гледаат како трчаат и се бесат по луѓе, особено на плоштад и мува не ги лази. На што личи смрдливи, боси, гнасни да се шетаат у сред град кај што доаѓаат и странци, кои дошле како туристи раат да си поминат во Скопје. А им даваа куќи во специјално направена населба за нив, но "кутрите" од што немаат од што да живеат го корнеле паркетот во куќата за да се топлат или да го продадат, простачка работа. И на такви после да им давам пари и да ги жалам? Ха! Едно е јасно...крајно безобразни се и денар не гледаат од мене во наредни 3000 години.
*Не рекле за џабе дека оној што нема не бара и не се жали, туку оние што имаат и пак им е малку