Цигари, сок, кафе и пијачка не е оброк. Тука рачунаат за оброци само.
Фамилијарно на ручек на риба нема да идам секој ебан ден. Зашто? Зашто ебано немам причина тоа да го правам. Ти секој ден идеш на фамилијарен ручек, некад надвор? Ако идеш, браво, си заслужила, сигурно имаш супер работа. Али постојат луѓе кои го немаат тоа у навика и покрај што имаат пари па дома им е најбоље да јадат. И да повторам. Постојат луѓе кои и 100 евра не им стига за јадење па тие може да кажат, како на некои им е 2000 денари премалце за оброк и не треба тоа да е показател како треба да се исхрануваме. Достоинствен живот го определуваат луѓето за себе а не индивидуите за целиот народ. Ти ако си навикната на живот на висока нога, не значи дека сите се назадоволни од својот живот и дека сакаат да живеат...на твојата нога. Едноставно, секој за себе си определува тоа.
И не сме на диета. Дебел сум, си ме видела. Јадам квалитетно, јадам квантитивно ама ефтино. Како? Не се расфрлам на скапи работи, балансирам со цените и квалитетот а пак сум повеќе од задоволен со тоа. Зашто го правам тоа? Зашто не сакам да трошам многу, за да имам пари за други работи. И со тие други работи балансирам, за нешто трето. Зашто тоа го правам? Можеби зашто знам кога сум немал како ми било и сеа имам таква навика да биде, "економичен" и секад да имам вишок пари, за да не ми се деси ребаланс на буџетот па да исфрлам нешто испланирано зашто неам пари за него. Зашто мислам.
И вие што јадете надвор, коа сте на работа ќе потрошите 80 денари пример. Дома коа ќе дојдете ве чека гравче а вечерта јадете, незнам, домашен сендвич. Па ете го просекот од 45 денари. Не збори 1 јадење, не збори на секое јадење по 45, туку просекот.