Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Се срамам дека еден кретен, арамија и предавник како Владо Бучковски се приклучил кон инаку оправданите критики на спотот и сака да им даде опозициски призвук.
И јас!

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Мене лично спота ми ареса.
Но ако е насочен за туги туристи требравше да се акцентира на друго.Природни красоти и развлеченија примерно.

Еве два слични за Бугарија.Не че немат кусури.Просто ги давам като база за сравнение или компарациа или како му викате там:smir:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Браво за Милчо само напред така треба.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се срамам дека еден кретен, арамија и предавник како Владо Бучковски се приклучил кон инаку оправданите критики на спотот и сака да им даде опозициски призвук.

I jas!

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Спотот е катастрофа и оние шо мислат дека е убав тоа не го мислат, туку уствари се плашат да не ги види претпоставениот од локалниот штаб па наредниот пат на други да им даде плакати да лепи.

H

HITCH

Гостин
Спотот е катастрофа и оние шо мислат дека е убав тоа не го мислат, туку уствари се плашат да не ги види претпоставениот од локалниот штаб па наредниот пат на други да им даде плакати да лепи.
Со сите што разговарав на сите им се допаѓа а немаат партиска книшка спотов е супер а ако сакате и најдобриот режисер на светот да го направи ќе има луѓе што ќе викаат уаа :toe::toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Немам партиска книшка а спотот ми се допаѓа. Дали сум изрод???
На еден друг форум сите членови кажаа дека спотот им се допаѓа, ама изгледа не се стручни колку некои овде :pos:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Land of nature, cradle of culture!

Малу поарен, а?

А и поефтин!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И двата се добри, но само овој постарот си ја извршува задачата- промоција на Македонија како Туристичка дестинација.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оној на Милчо е посер пресер, а напнува и недоволно е јасен, плагијат е и со грешки.
Овој покажува дека Македонија има култура, вековна традиција, природни убајни, моми кои играат оро, модерни кафани, планини за авантуристи, цркви и икони од памтивека, езера и долини, херои, а не напнува!

А и имаат ценовна разлика?!!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Има една работа во овој спот која што ми падна во очи, а помина доста незабележано(или само јас така си мислам).Девојчето кое што е на спотот се презива Ставревска, дали е некоја блиска роднина на нашиов вицепремиер или само коинциденција, тоа не ми е јасно.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Абе Милчо не е крив, тој си направи спот по негова мерка.

Тој никогаш не бил комерцијален, така и овај спот има уметничка вредност за Македонија, но не и комерцијална.

Така да бидна што бидна тоа е, не е крив авторот, тој си ги следи своите уметнички инстикти.

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
Одлично.
Гледам дека овде има некои кои све што е Македонско го Мразат но тоа е само нивен проблем.
Секоја чест за Милчо. Овој човек за нас направи многу и сеуште ке прави.
Секоја чест.
Поздрав

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ДПА: Спотот на Манчевски е утопија на Македонците

Спотот на Милчо Манчевски „Македонија вечна“ е со православна иконографија и не ја претставува реалноста, туку само културната утопија на Македонците. Спот што треба да ја презентира Македонија мора да има елементи на етнокултурниот идентитет и религијата и на другите етникуми во Македонија. Ова се забелешките на ДПА за спотот, а наедно ја обвини и ДУИ дека се сервилни и не ги брани правата на Албанците.

Од ДУИ не сакаат да ги коментираат обвинувањата. Џевад Адеми само рече дека што повеќе ДПА се занимава со нив, толку повеќе им растел рејтингот. Во првите две недели по промоцијата на спотот на Манчевски на интернет го виделе над 160.000 гледачи, а веб-страницата дневно ја посетуваат над 3.000 луѓе од 93 земји. Се емитува на шест меѓународни телевизии, а наскоро ќе почне да се прикажува уште во девет земји.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=EB64FFB3C574A34DA98435745048D93A

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Кој идентитет на Албанците, ај нека идат у к*рац и нека не кажуваат многу приказни.

Kajgana Shop

На врв Bottom