Промена на пол? За или против?

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
НЕ!
Како прво и основно - никогаш не би сакал да бидам женско зашто 99% е подобро да си машко.
Како второ - се уште не е толку актуелно тоа па ако некој го смени потоа сите ке го гледаат како педер или лезбејка.
И како трето - божја работа, господ не направил такви какви што сме сега затоа што тој тоа го сакал и ние тоа треба да го подржиме за да не гориме во пеколот :devil2:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Против промена на полот. Какви не направил господ, такви треба да си останеме...

А

Аниии

Гостин
Какви такви треба да се прифатиме! Секој си е посебен на свој начин и не би требало да си го смени полот:smir:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Од Господ каков си даден,таков да си останеш,а не некои како Мајкл Џексон што направи,безврска.:tapp:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Секако сум против промена на полот.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Па ако некој стварно сака тоа да го направи и се чувствува така немам ништо против. Јас лично не би го направила тоа никогаш.:ne: Инаку исто глупо би ми било сега да запознаам човек машко и да ми соопшти на пример дека го сменил полот пред тоа:pov:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Против али има некој фрикови што го прават тоа:tapp:

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
против, каква те создала мајката природа таков ќе си бидеш, а тоа што науката и технологијата постојано се развиаат не значи дека треба да се нарушува она што однапред е дадено, т.е да не си играме Господ.

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Јас лично не би го сменила полот.Ама ако некој се чувствува дека треба,немам ништо против,негова работа.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Јас лично немам определен став во врска со ова,а гласав за против.Избрзав.
* Да образложам...Секој од нас си го прави она што мисли дека е најдобро за него.Ако тие луѓе сметаат дека промената на полот ќе биде онаа која што ќе им помогне за да се чуствуваат поубаво,послободно нека го направат тоа.Немам ништо против.Секој има свој живот и донесува свои одлуки,а дали тие одлуки се правилните...
Тука кај нас тоа сеуште е неразработена тема,сите ние ги гледаме тие луѓе како фрикови,ама во странство скоро секој 2ри човек си го менува полот.Таму ова нешто е најнормално.
Инаку јас како јас,не би го сменила својот пол,немам никаква потреба од тоа.Каква сум,таква сум,таква ме создале,се прифаќам како таква,убаво ми е како женско и тоа е тоа.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Против нормално, тоа е исто против природата

П

Паган-др

Гостин
Немам определен став. Од една страна да, господ таков го создал човекот и така треба да продолжи да живее. Ама од друга страна, кога ја гледав и јас таа емисија на Опра, ко што самите викаат "ко да се во погрешно тело". Затоа неможам да се одлучам дали сум за или против.

Kajgana Shop

На врв Bottom