Производи со отворени кутии. И додатоци кои фалат, a фабрички доаѓаат со нив

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
6
Купил некој мобилен со слушалки?
Јас, на времето. Моторола це двеста. Гратис едно слушалче идеше. Ама беше напоменато дека е слушалчето гратис па ваљда затоа не правеле далавера.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Никогаш не сум купувал мобилни во официјалните салони на операторите, само кај нивните овластени дистрибутери (од типот Германос, НикоФон, Импулс...) и за среќа секогаш имам налетано на пристојни продавачи кои ми објасниле се што требало за истите, а сум добил и се што требало да следува. :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Има некој од форумов што купил сони ериксон С510? Ај плиз кажете дали со него иде мемориска (мислам дека не иде, ама на страната на сони ериксон нема пишано дали иде или не иде) картичка, да се осигурам да не ме излажат кога ќе го купувам :)

Иначе досега не ми се има десено да фали нешо у комплет со мобилен, ама кошто ги читам постовиве ваши ме фати уплав, па си реков ај да прашам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да, мојот СЕ одеше со слушалки и тоа оригинални какви што не можам да најдам сега никаде :nerv: Само јас за мемориската се препирав :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Кога сме кај идиоти вработени... од Сет компјутери купив Cooler Master V8. Се јавив на трите телефони што ги имаат наведено на веб сајтот, излезе дека таков кулер имаат само во ГТЦ. Кога отидов да го земам, вработениот ми вика нема дечко таков. Е како нема ко се јавив и ми рекоа дека има. На крај излезе дека тој им бил единствен (и црквен и мрквен) па го извадиле на излог... Па ја бараа кутијата, и го пакуваа пред мене.

Ебати продавниците во државава...

Истото ми се случи вчера, вртев по продавнициве на One и ѕвонам у Бисер. Викам, имате Nokia 5800 Плава? Таа гуската ми вика: Да да, имаме. Толку убедливо звучеше што отидов во One во Веро 2 Тафталиџе за да им кажам да се јават у бисер и да го донесат до веро, бидејќи има таква опција да не шпарташ километри за џабе. И сега таа у веро, втората гуска ми вика: Аааа дечко, незнам тебе што ти кажувале у Бисер, чекај да проверам, ќе ти се јавам, дај ми бројче. И доаѓам дома за 5 минути, ми се јавува..абе вака и вака, немало плав у Бисер, само црвени имало. Па добро бе да му ебам матер, грижа за корисници нула. Не е битно, и да го немаат стварно, не им е црвена боја на сите ОМИЛЕНА ! Малце грижа за вкусот на корисниците, пи*ка ви матер.

Член од
17 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ova mi se sluci i mene kupuvajki laptop.Treba rigorozni kazni za prevarantive sto sakaat da karat ekstra.No znaejki gi nasive inspekcii(ako nemas nekoj nisto)se e gola voda.Edinstveno otvaranje oci ili da si kupis vo Grcija,EU.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ova mi se sluci i mene kupuvajki laptop.Treba rigorozni kazni za prevarantive sto sakaat da karat ekstra.No znaejki gi nasive inspekcii(ako nemas nekoj nisto)se e gola voda.Edinstveno otvaranje oci ili da si kupis vo Grcija,EU.
И ако ти рикне за 2 дена камерата што си ја купил, ќе идеш до Грчка или Австрија да ја рекламираш? :)

Б

Бат Елохим

Гостин
да. на времето сони к750 со слушалки, мемориска и усб и самсунг некој никаков исто комплет. Ама тоа беше на времето кога космофон сакаше да покаже дека грчиштата се дарежливи.
Друго се било веќе отворено, распарталено на сите страни, рафт, фиока, позади, ваму, таму....

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Пред 2-3 недели од T-mobile земав Samsung gt-s5230 и проверувам фали мемориска картичка...Му велам кај е бе, ами вика нема, не оде со тој телефон...ако сакаш имаме да си купиш башка, чини 600-700 денари :) Инаку се друго си имаше во кутијата, слушалки, кабелче.
Прашав во One, колку е таа мемориска картичка, чинела околу 350 денари ...

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Го купив камкордерот...
Офтопик: Како си задоволен со камерчето, снима добро, разлика ентериер-екстериер, ако не ти е тешко и некое клипче закачи на јутјуб ;) Сакам и јас да си купам камера и во недоумница сум за каква да земам.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Јас и како што гледам сум еден од ретките кој купиле мобилен со се што следува со него а не е од излог.Купив SE W595.Со него одат мемориска 2 гига,SE слушалки и усб кабелче.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Jac купив Сони ериксон W890i пред двегодини и имаше се комплет, слушалки, усб кабел, полнач, и мемориска.
И тоа имав среќа.
Јас го купив од Гостивар, а еден другар после неколку дена, купи ист таков од истиот оператор ама во Тетово и не доби ни слушалки ни усб кабелче, се жалеше и на крајот успеа да ги натера да му дадат.

С

Спенсер

Гостин
Татко ми зема од Мобиклик,3-4 телефона до сега. да не ги рекламирам,ама мемориски,усб кабелче и сл,се имаше... значи приватниве мобилари што се,тешко да прават вакви далавери :)

Kajgana Shop

На врв Bottom