Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
некој спомна сега делфини низ вардар.
то му е мајката мислам. атракција.
има и слатководни во амазон. нека донесат некое парче, нека поткопаат малце за подлабоко да биди да не заринкаат, нека стават една мрежа долу по течението една горе да не му ја дувнат, и завршена работа. во зима во базенот ке ги чуваме.
ете се им кажав, за да не даваат толку пари по експерти.
море шо било лесно 250000 евра да се заработат.
чекам сега мобилниот да звони, да ме прашаат како сакам на сметка или во кеш.
Или пирани во Вардар, делфините не се више во мода, таман овие кога ќе сечат лента да се спзнат случајно во водата :sneaky:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Или пирани во Вардар, делфините не се више во мода, таман овие кога ќе сечат лента да се спзнат случајно во водата :sneaky:
не бе не заебавај, некое дете или пијан ке ке зацапа случајно или ке падни од сплавовите на нејкење, ојде ногата.
немој толку црни мисли да имаш, има и невини во оваа држава( не мислам на жени, такви нема:))

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.734
Поени од реакции
49.265
со бајативе досетки сте станале ко “твитер заедницата ’’.

Кур ме боли жими све дали во Вардар имало врби или палми, се што може да ми го одвлече погледот од фактот дека реката е зелена и полна со лајна и при тоа да покрие што поголем дел од таа грда глетка, го поддржувам безрезервно.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.894
Цитро, немој да ме јебеш.
Знам јас дека насекаде има бездомни луѓе, дали ти еве од себе тргни кога би можел да одлучуваш, попрво би топлел палми со тајфуни, или би згрижил бездомни луѓе нив да ги топлиш?
Значи смрденава држава не најде начин да ги згрижи бездомниците оваа ладна зима, но најде начин како да ги одржи во живот палмите.
:icon_lol:

Oн - офф топик:
Мислата ми беше само дека бездомници има и во најразвиените држави..

Скроз он топик:
Сум против овие врби.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.319
Поени од реакции
15.571
:icon_lol:

Oн - офф топик:
Мислата ми беше само дека бездомници има и во најразвиените држави..

Скроз он топик:
Сум против овие врби.
Си викаш, како не беа моите :pos: We all do ;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.894
Си викаш, како не беа моите :pos: We all do ;)
Не искрено не би ми паднала ваква глупа идеја..добро може и ќе ми дошла на памет,ама би немал муда да ја реализирам..не за 250 000 евра.

А

Анноун

Гостин
Абе какви врби , кажувајте бродот кога ќе го стаат бре , да направиме кајганџиски собир таму , на "чист воздух" да бапнеме по 2-3 кригли таму , а ? :pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Е ќе ти треба физибилити студија (читај: членство на сомнителен форум од соседството) за да можеш да го реализираш проектот.
Туку се плашам делфините демек интелигентни суштества, незнам колку таквите би успеале у МК. Ќе му ја здуват за Солуна уше првата ден. :pos:
Боља физибилити студија ќе имам. Кајгана е најголем македонски форум.

Е сеа за бегањето. Значи треба да се направи брана пред Велес негде, по можност на нејзе да се нацртаат некои пароли Fuck Greece, Грците се педери и слично, па веројатно на делфините ќе им дојде памет да не бегаат. Уште поголема корист ќе имаме да ги научиме да зборуваат (ова значи дека ќе треба да се набават специјални делфини, 10 милиони парче, кои ќе научат да зборуваат за едно 200-300 години сигурно) па да им се дерат на туристите со истите пароли. Тоа ќе има одличен ефект.

Значи, позлатен базен за на зима и брана кај Велес. Ќе треба да се направи и Вардар пловна река (за да не заринкуваат налето кога нема вода) ама лесна работа за тоа, за едно 2 милијарди евра ќе се заврши. За 2,5 милијарди евра имаме делфини во Вардар (плус други позитивни ефекти од пловниот Вардар и браните).

Ај да пробаме да го презентираме вака, па можеби ќе пројде (ради делфините нормално) и ќе почнат да вложуваат во енергетскиот сектор.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сега и кампањата на Борис Трајанов ќе ја преименуваат во „Засади ја твојата врба“. Владата ќе донира 1000 стебла врба и децата ќе ја засадуваат во најблиската река.

Питу Гули напиша:
Па зависи што граделе,ние градиме колку ни е долг џебот. ?

15 години тие пари што требало да бидат вложени во градење се краделе од лоповите што нејќам ни името да им го спомнам,сега многу јасно дека ни е чудно кога не навикнале за старо и никакво.
Заклучок:
Секој коментар е излишен.

Питу Гули напиша:
Тоа за врбите е најголем фејл,дефинитивно.......што не значи дека проектот за Скопје е.

Се гледа,отиди до центар ќе видиш туристи во скоро кој било дел од денот.
Соопштение од Влада:
Се молат граѓаните да не излегуваат на плоштад во Скопје поради гужва од туристи.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Владата ќе донира 1000 стебла врба и децата ќе ја засадуваат во најблиската река.
1000 врби? Па тоа се 84.000.000 евра по нивна математика.
Ќе мора да земеме уште еден кредит од Дојче банк.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
1000 врби? Па тоа се 84.000.000 евра по нивна математика.
Немој да шириш пропаганда, како вика малиот, ние градиме колку што ни е долг џебот.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Наместо земање кредит, подобро ќе биде да им ги продадеме ЈП „ Градски паркинг“, Топлификација и Регулаторна, ама под услов да си ги земат дома. Паркинзи на Општина Центар, ќе им ги дадеме гратис.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....а да ги забраниме двокатните автобуси во централното подрачје и да воведеме двокатни пајтони да не отскокнува превозот од амбиентот???

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
....а да ги забраниме двокатните автобуси во централното подрачје и да воведеме двокатни пајтони да не отскокнува превозот од амбиентот???
U just won 250.000 euros !!

Kajgana Shop

На врв Bottom