- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.786
- Поени од реакции
- 5.061
Не гледај Јутјуб голд бугс. Тие се перма Булс. Што и да е викаат дека златото ќе расте. А во пракса во последните години само окулу 50% од времето златото е во бул маркет. И јас ги слушав и за малку ќе се изгорев. Златото е добар ассет клас ама не е панацеа и неуништливо. Во основа се однесува како комодити. Златото не е пари туку монетарна стока и има силна корелација со нафта, Ламбер, и слично. Битно е да имаш понекогаш и усд зошто ако е слабо златото усд оди нагоре. Исто убава работа и има многу долги бул маркети е цхф. Анализирај однос цхф и камати на фед има една добра финта. Исто злато има јака позитивна корелација со ауд,кад и нзд. Јас многу тргувам злато,сребро и Форекс. Со права ротација на средства и само Лонг позиции можеш да си постојано во плус. Има систем тука цел. Интересно е. Акции се сосема различен систем и класа. И тие се многу убава работа. Најдобро е дивезрификација, акции, злато,Форекс и ротации.Можно е и да изгледав доста видеа деновиве на јутуб со повици за докупување на злато Фала ти за мислењето кое го ценам како некој кој 10+ години активно работи на случајот. Доста работи и настани се случуваат и се најавуваат кои ќе продуцираат дополнителна неизвеснот и ме наведе на такво мислење. Претходно не го спомнав Бафет кој премина на злато и тоа може да влијае на повеќето аналитичари. Кина допрва ќе ја загрева атмосферата. Еве русите бичат со ковид вакцината и немаше никакво влијание врз цената на златото иако сите очекуваат пад штом вакцината излези. Инаку за МСЕ комплет сум сложен, но имам уште доста за материја за учење.