Продавачки, што ве нервира?

2

~2A

Гостин
Ме нервира продавачкава во локалново продавниче што ни е.. Влегувам во продавничево и таа запраена муабет со некоја си бабичка,а во меѓувреме влегуваат комшиките нејзини и ги послужува нив први,а јас си чекам иако прв стасав.
Сето е корумпирано јбг. :/

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Сигурно ви се случило да во поголемиве маркети како Тедико, Кам... пред да стават детектори на вратите да ве прати некоја од вработените ко да сте влегле да крадете !!! УЖАС !!!:facepalm:

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Најмногу ме нервира кога влегувам в продавница а они намуртени ко да сум им убил некој од фамилија. Викам добар ден, од другата страна ништо, прашувам нешто, од другата страна ете таму најди си ги, викам пријатно,пак од другата страна ништо. Мислам знам дека се среќаваат со секакви луѓе и напорни и досадни и намќори, ама барем упати една насмевка кога веќе ти упатувам јас. Па и ние сме луѓе, можеби и нас денот ни била тапа, па уште згора на тоа треба да одиш до продавница да пазариш. И мене ми било скиснато некогаш па сум била културна. Значи тоа барам, не мора да се однесуваат кон мене којзнае како, ама барем да бидат културни. Има една нонстоп таква, никаква, додуша таму сите се никакви. Гужва има таму постојано. Ама оваа типката толку влага у филм што еднаш почна да драматизира. Демек главата не знае кај и е...почна да се дере КРЕНЕТЕ ГО ТОЈ ТЕЛЕФОНОТ ДА МУ СЕ МОЧАМ! А тука муштерии еден куп, празните пластични чаши почна да летаат на главите на муштериите, кусурот кај треба да го чекаш 5 саата, туку и од земја треба да го собираш. Дебили бе, дебили! Ако им било скурчено денот, онда не сме ние криви. Исто како што ако мене ми се скурчено, не ми е таа крива. Друго што мразам се коментари од типот: Ааа тие фармерки се скапи, не се за тебе. МОЛАМ? Па од кај знаеш бре ти колку пари имам јас и што можам да си дозволам? А од друга страна има и купувачи кои се удав. Еден и вика на касиерката - дај од тие жилетите. И оваа му подава. Ама не се вакви, не не не се вакви. И сеа шо да праам јас а? Сеа кај да барам такви? Што да праам јас сеа? Абе оди еби си векот, таа треба да знае што да правиш ти? Од двете страна има и лоши и добри примери.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Стојам до гајбите со овошје, само едно купче кеси начукани. Вага нигде. До гајбите стои продавачка.
-Ако може пола кило бело грозје.
-Да не си фатен у тоа рацете сам да си земеш?
-?!
Чек шо? Као, за шо уствари стои таму? Работи у пиљарче помало од мојот подрум и се понаша ко да работи у самопослуга. Guess who's not gonna buy your shit ever again?
Bitch.

Z

Zoza

Гостин
кај нас во мало ако влезеш за кутија цигари само,тогаш немаш ни добар ден ни повелете а цигарите ти ги фрла на биро и те гледа ко будала :cautious: а доколку си од некоја богата фамилија де кога ке влезеш имаш прашање гратис како сте денес? и одмех од 6-ка до 6-ка :tapp: а недај Боже да ја замолиш да ти мери нешто е тек онда имаш куршум....а маж и е спротивност од неа да ти е мерак да влезеш да си купиш нешто чвекот е многу пријатен

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Јас ќе напишам пост од другата страна на касата :)

Нешто што највише ме вади од такт е кога муштериите ги фрлат парите со кои плаќаат (или картичките, ватева).
Плаќа 400 денари и вади стотка по стотка и ги фрла на каса. А јас треба да му ги собирам и уште да му вратам кусур во рака.
Највише на свет тоа ме напиња. Не мора да ми ги дае во рака, ама има место за ставање пари - може таму да ги стаи!!!
Се осеќам ко девојкине на филмовине шо играат и за тоа им фрлаат некои банкноти и овие ги собираат. Е!
Ај што секој втор се понаша невоспитано - ај, ќе исрпам, ама фрлањето на парите ме вади од такт

Член од
7 февруари 2013
Мислења
53
Поени од реакции
15
ME NERVIRA KOGA VLEVAM VO PRODAVNICA ZA CIGARI OD 50 DENARI PRODAVACKATA MI PRAI MUABET KAKO DA SUM VLEGOL DA I JA KUPAM CELA PRODAVNICA ... TOLKU NEMA DA TI NAPRAI MUABET NEKOJA OD MTV SHO I SE BITNI TIA 500 DENARI
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 18:05 ---
ME NERVIRA KOGA VLEVAM VO PRODAVNICA ZA CIGARI OD 50 DENARI PRODAVACKATA MI PRAI MUABET KAKO DA SUM VLEGOL DA I JA KUPAM CELA PRODAVNICA ... TOLKU NEMA DA TI NAPRAI MUABET NEKOJA OD MTV SHO I SE BITNI TIA 500 DENARI

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Друго што мразам се коментари од типот: Ааа тие фармерки се скапи, не се за тебе.
На вакви само коментари "Оф леле а за тебе кутрата сигурно се изгор.". И марш надвор.

M

Moon Child

Гостин
Мразам кога некој ќе ми дојде во 5 до 12 да му пакувам подарок, се брза, а автоматски ме брза и мене, после кога ќе излезе грдо јас сум крива. Имаше една случка со една госпожа, никогаш во животов нема да ја заборавам, влегува во цвеќарата сета во брзање, ќе била кума, ќе одела во друг град автобусот ќе и избегал, да и правам бовча и тоа огромна. Значи неможе да очекува дека за половина час ќе ја направамн, т.е. ќе ја направам ама каква ќе биде тоа не гарантирам. Прво треба да ја видам, да ја наредам, па да видам како ќе ја правам... За тоа се закажува, или си иде порано. Што ако јас во моментот имам друга работа, и неможам одма, што ако некој друг во моментот чека? Значи толку ме изнервирала, до степен што почнав да плачам. На крај, па и не го бендиса, кај незнае, нон стоп ми се мешаше како сакала да биде, што е неизводливо, значи и во пакувањето има правила. И уште ми вика незнам кај те вработиле тука, врска немаш, и сето тоа пред други муштерии кои чекаа. Работата е што несмеев да и вратам, нели купувачот е секогаш во право, а на работ бев да ја набркам, толку безобразно суштество немав видено во животов. И и кажав на газдарицата, уште еднаш ако влезе истата во цвеќарава, јас ќе ја избркам и не и се нафаќам ни под точка разно.:tapp:
Уште нешто... Мразам кога некој душмански го фаќа цвеќето, ако го купи ок, што сака нека му прави ако сака и од земја нека го тресне, ама не купува а чепка по цветовите, колку малку му треба за да се оштети, а јас треба да го продадам.
И ценкаџии колку мразам уф:mad:
Едит, јас од обратната страна се изјаснив:icon_lol:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Не ја љубам таа голгота низ продавници барајќи облека, меѓутоа кога станува збор за фармерки посекако морам да отидам.
Каде што најчесто купувам, продавачките или не се на своето место или праат муабет на телефон или се надвор на "цигара" или ме меркаат со потценувачки поглед.
Ме нервираат особено двеве последни.
Цигарата никогаш не е една и скоро секогаш е придружувана со кафица и трачарење. Океј е да земеш пауза 3мин колку да испушиш една, ама да дремеш пола саат надвор е претерано според мене.Ако толку ти се трачари и пие кафе, напушти работата па седи си на Ленинова цел ден.
Им се смеам во фаца кога ме меркаат со потценувачки поглед мислејќи дека колкав ми е капутот толкави треба да ми се фармерките(а намерно имам малку поголем капут за да се чуствувам удобно).Им се смеам во фаца, откако ќе ги пробам фармерките кои тие ми ги дале, а потоа ќе им искочам пред нос и ќе им покажам колку се уствари големи, за да се засрамат од своето понашање.
И уште еден случај беше кажан во постовиве, што ме вади од кожа: "Скапо е тоа за тебе, не го глеј".Изгледа продавачкиве имаат лесно проценливо око штом знаат дека немам пари судејќи од облеката што во моментот ја носам на себе.Место да гледаат да заработат, автоматски елиминираат муштерии.
При последново купување, кога зимав штикли, едната продавачка пушеше надвор цигара а другава лафаше на телефон.Додека разгледував разбрав отприлика дека се работи за љубовни проблеми, но врвот беше кога сама си барав бројчиња и си пробував штикли додека госпожата го стигна максимумот па почна да пцуе, вреѓа и колне по телефон.Да не бев толку изгорена по штиклите, веднаш ќе напуштев продавница и никад немаше да влезам пак.

Идеално Лоша

(more human than human)
Член од
8 февруари 2013
Мислења
118
Поени од реакции
106
Кога мисли дека таа знае најдобро што конкретно барам. :)

Член од
20 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
6
Мислам дека оние кои се "лепат" за тебе (и мене ми се случило а и ме нервира затоа што сакам на мир да разгледувам) тоа го прават затоа што мораат. Значи критиката оди за газдите а не за продавачките. За љубезност...па некогаш и муштериите кога влегуваат се намуртени и нерасположени, значи се' зависи од луѓето. Не може продавачката да се смее од уво до уво ако влезе некој тежок немтур (а таа стои на нозе веќе 7 саати).
Решение кое јас го применувам е љубезност-влегувам во продавница и поздравувам со насмевка. Немате појма колку пати се случило продавачките да ми направат еден куп муабет и да се разбереме како луѓе (посебно во помали продавници).
Браво убаво кажано

Kajgana Shop

На врв Bottom