MacBook Air 13" Early 2015 - model no. A1466
Спецификација:
CPU: Intel CORE i5 (dual core, 3MB L3 cache, turbo boost 2.7 GHz)
RAM: 4GB LPDDR3 1600 MHz
SSD: 128GB PCI-e
VGA: Intel HD6000
Display: 13.3" 1440 x 900
Линк до apple со сериски број:
КЛИКНИ МЕ
Историја:
Лаптопот е користен стриктно во канцелариски / домашни услови. Јас сум iOS девелопер и како основсно средство за мојата заработувачка пазаен и мазен е исто колку и моите очи и раце

Купен е во август 2015 година, меѓутоа сериозно почна да се употребува после моето вработување во јануари 2016 година. До сега сум немал никакви проблеми со него. Батеријата има 342 циклуси (од 1000 гарантирани од apple) и статус "normal". Мене, со мојот стил на користење (xCode, SourceTree, Charles, Firefox со 20 табови, Skype, Zeplin и Slack упалени во исто време) ми држи од 4 до 6 саати работа. Држачите на екранот се цврсти и стабилни како кога е купен, тастатурата и екранот се скоро и не користени (имам Magic Mouse и Keyboard зошто го користам затворен со надворешен монитор). Полначот е оригинален, и воошто не се приметува амортизација (тие што користеле macbook до сега, знаат дека многу брзо се кинат каблите на краевите).
Што доаѓа со него:
Лаптопот го добивате со се што сум го добил јас, како да го купувате сега нов. Ги чувам дури и фолиите во кои беше спакуван (види слики подоле). За документација да набројам:
Лаптоп (свежо форматиран на Mac OSX High Sierra 10.13.3)
Полнач
Утикач (или како и да се вика делчето што се закачува на полначот за во штекер)
Адаптер за утикачот (за македонски стандард)
Кабел со утикач
Проспекти, ливчиња, упатства,
Фолии
Кутија.
Причина за продавање:
Иако сеуште тера безпрекорно и можев да го цедам уште некоја година, со зголемувањето на моите професионални обврски ми се зголеми и потребата за процесирачка моќ. Сакам да си земам MacBook PRO 15" 2017 + touch bar (и воедно ова е единствената замена, освен кеш, што би ја прифатил)
Слики:
Почетна цена: 32000 ден.
За попуст, преговори и намалување контактирајте ме во инбокс или на: +389 77 953 428