Провокација од Божидар Димитров: Македонизмот ќе изумре

Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
mirdaima напиша:
pone ne me iztrichte ot foruma, tova e napredak

az sega trjabva da rabotja malko, ama drug pat pak schte pischa.

Jivi i zdravi

Nikolai
Наредниот пат ќе продолжиме таму каде што застанавме, да одговориш на моите прашања во постот погоре :)

Член од
29 јануари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
dobre otgovarjam

Ti kakto izlejda si saglasen, ce do 1876 bjachme edin narod s edna sudba i istoria, koeto pisach v parvoto mnenie. Pone ne protivoretchisch na tova mnenie. Znaci razlikite idvat ot vlijanieto na kralstvo Yugoslavia i na titovska SFR Yugolavia u vas. Takova vlijanie obatce njamasche pri nas, zatova i duma ne moja da stava za makedonsko maltzistvo. Saglasen li si?

Apropos kakvo e zaveschtanieto na SFRY?Voini, omraza, laji, razdelenie. Ti kak mislisch, saka li Europa takova vlijanie?
Kolko cisto novi ezika ni “podari” Yugoslavia v kraja na XX vek?
  • Hrvatski
  • Cernogorski
  • Makedonski
  • Bosniaschki i herzegovinski ?!
I oschte njakoi drug i az nemoga da opravjam vsickite. A za novite granitci da ne govorim.

Ti kak mislisch, kakva e polzata i smisula ot sazdavane na novi ezitci prez XX vek ? Ima ikonomiceski predimstva ot tova?

Pozdravi

Nikolai

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
mirdaima напиша:
Ti kakto izlejda si saglasen, ce do 1876 bjachme edin narod s edna sudba i istoria, koeto pisach v parvoto mnenie. Pone ne protivoretchisch na tova mnenie. Znaci razlikite idvat ot vlijanieto na kralstvo Yugoslavia i na titovska SFR Yugolavia u vas. Takova vlijanie obatce njamasche pri nas, zatova i duma ne moja da stava za makedonsko maltzistvo. Saglasen li si?

Apropos kakvo e zaveschtanieto na SFRY?Voini, omraza, laji, razdelenie. Ti kak mislisch, saka li Europa takova vlijanie?
Kolko cisto novi ezika ni “podari” Yugoslavia v kraja na XX vek?
  • Hrvatski
  • Cernogorski
  • Makedonski
I oschte njakoi drug i az nemoga da opravjam vsickite. A za novite granitci da ne govorim.

Ti kak mislisch, kakva e polzata i smisula ot sazdavane na novi ezitci prez XX vek ? Ima ikonomiceski predimstva ot tova?

Pozdravi

Nikolai
hahhaha,a koga e sozdaden B'lgarskiot? Pred ili posle Makedonskiot?:helou: Zboram za standardiziran jazik!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
mirdaima напиша:

Kolko cisto novi ezika ni ”podari” Yugoslavia v kraja na XX vek?
  • Hrvatski
  • Cernogorski
  • Makedonski

Pozdravi

Nikolai
добро бе до кога верувате дека се нешто е една голема завера, па ви се молам кај ви е логиката, или имате дупка во глава?
Србите ќе се натегнуваат да создаваат нација која ќе биде различна од српската (што значи себеси си го скратуваат правото над таа нација), само ради инат на бугарија да не завлдаее на територијата на која ова население живее, абе ајде ви се молам, треба да сте работници во фабрика на фабричка лента со со најмногу стручно средно образование за да не ја согледата нелогичноста на таквите пропаганди, да ве порчитаат другите народи (исклучувајќи ги србите) од екс југослвија ќе ви се прснат од смеење или да бидам попрецизен ако те прочита некој хрват како што се големи националисти да видиш како ќе ти го каже вицот за кучето и мачето.
И не бладај се гледа дека си неук и тресеш глупости
Црногорски јазик бе, што се нема да прочиташ и слушнеш на овој луд свет.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
da ti zaschoto si obrazovan

ot tvoite obidi rabrach samo ce njama(oschte) cernogorski. E tova e hubava novina radvam se. Ti kato bivsch youslavjanin mi objasni molja ima li hrvatski ezik ili ne. Az kato ne uceno bulgarce ne gi znam tia raboti. Hvala napred.

Nikolai

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Божидар Димитров сам знае дека може да оди јас немам потреба да кажам, нели ? А за тоа дека македонизмот ќе умре ? Ха, јас тогаш на трупец го ставам, мамето ваше бугарско, влеговте у Европа и одма го**а почнавте да јадете, носите се веќе заедно со Божидар Димитров кажав горе дека ......

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
mirdaima напиша:
ot tvoite obidi rabrach samo ce njama(oschte) cernogorski. E tova e hubava novina radvam se. Ti kato bivsch youslavjanin mi objasni molja ima li hrvatski ezik ili ne. Az kato ne uceno bulgarce ne gi znam tia raboti. Hvala napred.

Nikolai
Ti na mene ushte ne mi odgovori na prashanjeto?
Aj cirni pogore:tapp:

Член од
29 јануари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Makedonizmot ke izunre, ne Makedonia i maketata

Makedonizmot ke izumre, ne Makedonia i maketata. Razlikata e goljama i veke mnogo pati objasnena.

Privet

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
mirdaima напиша:
Makedonizmot ke izumre, ne Makedonia i maketata. Razlikata e goljama i veke mnogo pati objasnena.

Privet
Исто како и јузерот мирдаима...А МАКЕДОНИЈА; МАКЕДОНИЗМОТ и МАКЕДОНЦИТЕ ќе останат

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Мене единствен неповратен процес во целата ситуација ми е мозокот на Божо .Отиден му е во вечна ловишта.Одамна изгледа они двајца не комуницираат, а вистински пациенти се оние што го поставиле за директор на национален музеј, кога за 10 години успеал на напише една аматерска книга од областа на научната фантастика.
Многу симптоматично ми звучи и "Бугарија во ЕУ".Што би казале струмичани "се знае зашо го викат магарето на свадба".

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Секаква здрава дискусија на теми кои се однесуваат на Македонија, со нашите источни провокатори (соседи де) е невозможна! Ваквите и слични продукти на умовите од државата која старее и во која се тргува со човечка крв, се израз на варварство и непомирливост (од само ним познати причини) со фактите за посебноста на македонската држава, народ и јазик. Тоа се, всушност, ненаучни образложенија на субјективни ставови во чија основа стои историска фрустрација, некакво несвесно незадоволство од она што било и што е, или идиотизам, во најмала рака, а во обид да се извулгаризира историјата и да се презентираат необјективни толкувања на моментните состојби и глупави сценарија за идните. Дијареа во пишувана форма, накратко.

Член од
19 јули 2006
Мислења
25
Поени од реакции
0
Bulgaria-demography Y-axis : Number of inhabitants in thousands.

:pos2:

После уште викаат "Македонизмот" ќе умрел !!! :drk:

Инаку единствената работа што го ублажува падот на популацијата е наглиот раст на население од ромска националност.

Браќа Македонци, не ќе треба да се бориме за Пирин, само ќе треба да причекаме 2-3 децении, па да одиме да си го земеме.

Трпение Спасение

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Бугари=Шупаци напиша:
После уште викаат "Македонизмот" ќе умрел !!! :drk:

Инаку единствената работа што го ублажува падот на популацијата е наглиот раст на население од ромска националност.

Браќа Македонци, не ќе треба да се бориме за Пирин, само ќе треба да причекаме 2-3 децении, па да одиме да си го земеме.

Трпение Спасение
Па види ние секогаш сме биле во пријателски односи и со Ромите и со турците, сигурен сум дека ќе направиме некој компромис со нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom