Провокација од Божидар Димитров: Македонизмот ќе изумре

Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
"Македонизмот ќе се распадне ако Македонците не престанат да ја крадат бугарската историја" - oва е најновата изјава на Божидар Димитров, кој една деценија е директор на Бугарскиот национален музеј.

Неформалниот советник на претседателот Прванов и близок до премиерот Станишев вели дека информативната револуција само ќе ја забрза ребугаризацијата на Македонија, која според него е неповратен процес.

„Македонизмот нема шанси да преживее уште 10, 15, максимум 20 години. Македонија ја гледам како што ја гледа и вашиот писател Младен Србиновски, слободна, независна, со признато име, но со преовладувачко бугарско население. Нема ништо страшно во тоа, нема да умрете. Сите нации на Балканот имаат по две држави”, изјави Божидар Димитров, директор на Националниот историски музеј на Бугарија.

Димитров сепак признава дека македонската нација е реалност, но без шанси за добри односи со бугарската, се додека Скопје не ги надмине своите фрустрации и не гледа причина за извинување за 12 убиени младинци кај Ваташа во 1943-та, затоа што тие не биле Македонци, туку жртви на внатрешен бугарски идеолошки конфликт.
Проблемите со ОМО Илинден ги гледа како обид Скопје да ја оцрни Бугарија во светот.

„Едно чисто техничко прашање се претвора во политичко, за Бугарија да не биде примена во Европската Унија поради непочитување на човековите права”, рече Димитров. Димитров тврди дека поради своите евроатлантски аспирации досега Бугарија директно не се занимавала со Македонија.
По влезот во ЕУ, само за еден месец се случија инцидентот на гробот на Мара Бунева, беа промовирани мемоарите на Крсте Мисирков и објавена книгата на Димитров „Десетте лаги на македонизмот”, која со државни бугарски пари се дистрибуира во европските политички центри.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Си постоеше еднаш еден татар по име Божо, и тој си имаше многу бујна фантазија. Проблемот што го имаше божо е тоа што премногу ги замараше тие околу него со своите фантазии...............

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Божо е многу интересна личност, мојот омилен пациент, и воедно интересен пример за психијатриска опсервација.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Многу се луди ова татариве посебно овој Божо! Убаво вика Струмикс, а и ја се сложувам со него дека Божо би бил интересен случај и кандидат за во една од нашите ментални институции! Навистина би ми причинувало големо задоволство и чест, да го упатам дотичниот господин Божо во една од нашите ментални институци, каде што би се погрижиле за него!

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Да прашам, дали ќе може да го пцујам???Да не падне после бан?!?!

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
За татарчињава важи онаа народната - Куче што лае. не каса!

За Божо и остала татарска багра....No comment

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.408
Поени од реакции
18.321
Божо не е проблем, но, има други далеку пософистицирани кои работат подмолно.

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
последниве неколку месеци, а посебно одкако бугаришчава станаја „европејци„ од втора класа како да се почнува една свесна кампања против се што е македонско.

Пред некој ден еден мој колега беше во софија службено и разговарале таму со нашиот преставник и тој одкако слушнал македонија, македонци само му рекол дека „само тие мислат дека се нешто друго, цел свет знае дека се бугари„ друг случај кога бевме на истражувања и сретнав еден геолог бугарин иначе промовирал на некој од нивните таму факултети...одма ја почна старата...кој јазик зборуваш и веќе познатите им нивни формулации...трет случај во америка кога еден од бугарите му рече на главниот од "development" „знаеш дека во македонија имаат многу лош образовен систем„

немам досега најдено салам човек од таа држава кој космополитски ќе се однесува...што перална за мозоци ќе беше то.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Pokraj Zoran Todorovski doma, spremanjeto na Dosta da otpatuva na rabota vo Sofija i molkot na vladata po ovie prasanja neznam sto ocekuvate od Bozo.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
ne serionsno, bezrabotni momceta ot 5-te makedonski grada

Badi si makedonez, njamasch problemi. To e mnogo lesno. Predi da bjache 4ovetzi, bjachme vsitchki maimuni s ednakva istoria. A predi tova bjachme vsitchki amebi s ednakva istoria. Do 1876 bjachme vsitchki luge s ednakva istoria, tvoite ot makedonsko, moite ot thrakia I misia(severna bulgaria – schumensko) i.t.n. Az pischa i jivea ot Germania – Köln. Daje pasporta i maikata na dascherja mi e ot nemsko. Pari ot Bulgaria ne polutchavam ama davam. Njama Zagovor, samo oburkani luge ot lujite na yugo-kommunizma(makedonizma).
Kogato srbite razbrali 4e makedonzite njama da stanat na burzo srbi izmisleli Makedonizma. Ideata e da ostlabjat lugete 4rez razdelenie i posle da gi assimiliert. E velika surbia ja njama veke a FYROM e veke fakt. NO AKO ISKA DA JA BUDE I DA DOBRE MAKEDIONIA trebe da se razbira sus sasedite BG i Greece. Te ne iskat mnogo, samo da se durjite kato normalni luge, a ne kato 5 Grada derjava s pretetzii kam polovinata svet, z posmeschischte na suschtiat.

ciao

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
mirdaima напиша:
Badi si makedonez, njamasch problemi. To e mnogo lesno. Predi da bjache 4ovetzi, bjachme vsitchki maimuni s ednakva istoria. A predi tova bjachme vsitchki amebi s ednakva istoria. Do 1876 bjachme vsitchki luge s ednakva istoria, tvoite ot makedonsko, moite ot thrakia I misia(severna bulgaria – schumensko) i.t.n. Az pischa i jivea ot Germania – Köln. Daje pasporta i maikata na dascherja mi e ot nemsko. Pari ot Bulgaria ne polutchavam ama davam. Njama Zagovor, samo oburkani luge ot lujite na yugo-kommunizma(makedonizma).
Kogato srbite razbrali 4e makedonzite njama da stanat na burzo srbi izmisleli Makedonizma. Ideata e da ostlabjat lugete 4rez razdelenie i posle da gi assimiliert. E velika surbia ja njama veke a FYROM e veke fakt. NO AKO ISKA DA JA BUDE I DA DOBRE MAKEDIONIA trebe da se razbira sus sasedite BG i Greece. Te ne iskat mnogo, samo da se durjite kato normalni luge, a ne kato 5 Grada derjava s pretetzii kam polovinata svet, z posmeschischte na suschtiat.

ciao
[FONT=ARIAL,HELVETICA]Du hast den Arsch offen!
[/FONT]
[FONT=ARIAL,HELVETICA]Arschficker [/FONT]

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
mirdaima напиша:
Te ne iskat mnogo, samo da se durjite kato normalni luge, a ne kato 5 Grada derjava s pretetzii kam polovinata svet, z posmeschischte na suschtiat.

ciao
Кого правиш будала ти?
Кој има претензии?
Па вие сте тие кои не не признаваат како народ, како држава.

Македонија никогаш немала претензии кон никој од соседите. Македонија им проблем со признавањето на нејзиното малцинство во соседските држави. Бугарија на пример, е исплашена да го признае македонското малцинство како факт поради стравот за можно отцепување на Пиринскиот дел кој знаеме сите како и кога се најде приклучен кон Бугарска територија.

Не се плашете. Немаме такви претензии, ни како народ, ни како држава. Границите се исцртани, тоа е историја. Но, мора да се однесувате Европски доколку веќе одите во ЕУ. Соочете се со реалноста наречена "малцинства". Toлку ли е тешко?

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
шо те боли тебе кој и чив продукт сме наводно ние. Ние сме си тие за кои се сметаме и како такви се осеќаме. со твојата изјава го потврдуваш тоа дека двојата генетска татковина има претензии спрема еден мирен сосед и уште живее со комплексот на силна држава која владее со балканот.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
pone ne me iztrichte ot foruma, tova e napredak

pone ne me iztrichte ot foruma, tova e napredak

az sega trjabva da rabotja malko, ama drug pat pak schte pischa.

Jivi i zdravi

Nikolai

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom