Пробиштип

OBI VAN

Kenobi
Член од
5 мај 2006
Мислења
127
Поени од реакции
0
Штета што има толку малку слики и од многу глупо место се сликани, инаку градчето е прекрасно, а особено Лесновскиот манастир
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Пробиштип е баш кул место за живење.Етнички е најчист град во МК.Луѓето се многу дружељубиви и одлични домаќини.Ноќниот живот е до раните утрински часови.Повелете посетете го!
 
Член од
5 март 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
Раскољников напиша:
Пробиштип е закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Инфo: www.probistip.gov.mk
btw, тоа на сликата е една петина од Пробиштип, не знам кој слепец го има фотографирано од таа страна, има и згради, мајката не е Кратово (у Кратово е луксуз и привилегија да живееш у една од трите згради што ги имаат)
da ne sakas da kazes nesto so ovaoa
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Koga bi ziveel u zgrada nikad ne bi se falel so toa!!!Samo seljacite se falat so brojot na zgradi vo nivniot grad.seljak=malogradganin:baeh:
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
selanec=chovek shto zivee na selo.seljak=karakterna osobina
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Sum bila vo Probistip i super si pominav onaka relaksirano super se site tamu mal grad e al ok e se. :)
 

greenleaf

еден !шљамчо? на оваа маса
Член од
10 март 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
fala fala za pofalbata...a ovie gore dvajcata mozat samo da :drk:
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
52
Proboshtip owns! Eve sum tamu momentalno. Moram da priznam me iznenadi 23 kako izgleda sega- extra ja uredile! Btw, si sretnav edna bivsha kelnerka deneska, ednistvenata dobra rabota shto mi se desi denes. Shteta shto vo vaka losh den se pogodi da sum tuka, ama se nadevam sledniot pat koa ke dojdam ke se vrati pak onoj star vpechatok shto gi iam za gradov!.
Aj sega vreme da si trgnam za nakaj doma..:salut:
 

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Пробиштип е најмлад град во Македонија кој почнал да се гради после втора светска војна.Името му е дадено по некој си феудалец Иванко Пробиштиповиќ кој егзистирал на овие простори(а не као што викат комењаркиве на турски било пат до Штип...али шо ќе праиш тоа ти е комунистичка историја).Пробиштип за време на транзицијата(која е масло на СДС)го достигна дното...огромна невработеност и осиромашување на населението.Градот повторно економски живнува 2006 кога се рестартирани рудниците за олово и цинк.Инаку по последниот попис од 2002 етнички најчиста средина во Македонија е Вевчани во кое 99,42 проценти од населението се Македонци.А најчист етнички град е Пробиштип со 98,47% Македонци.
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
пробиштип е супер град има доста интересни работи а и кафулето во парк cool кафе e нешто многу многу добро со одлична забава а згора на тоа има пред се убави момци и девојки па кој не е бил треба да го посети
 
Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
pa on veke rabote a tebe sope i taka ne ti e bitno oti nema da si u prob taka ne mora mnogu da se zamaras so toa dali ke go bide bazeno ili ne .
Ke si sedes u sk i ke se peces na 600 000 stepena ja ke sam u pr i ke si uzivkam so pivce i kokovce . A ke ima i koncerti nekade nakaj 28 juli ke gi vikat uvja jezerite nekoj crnci ke bile u pr 13 dena. Taka da ovoa leto ke bide jako komunisti ili ne sekako ke bide interesno a za tia DPMNEevci ke si sedat po dr gradovi oti nema nisto ubavo u pr za niv pa i narodo ne i se sviga taka nekako a?
Да само за вас комунистите има убаво во пробиштип, уништите градо бе комунисти на чело со градоначалнико дуле
 

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Пробиштип море...
Не сум бил..ама сакам да одам...запознав едно девојче Деспина (шарпи носит стално)...фино ми се виде...ако се сите како неа..супер градче имате...
Иначе за пробиштип асоцијација ми е рудникот Злетово...знам дека нема албанци..дека има по некој србин ...на времто постојаше ФК Рудар,сеа незнам дали постојат..ако имат некој што не ќе му е мака...еве да го замолам да ми кажи што има ,како има со спортот таму...ме интересира тоа! И секако знам имаше неколку активни НВО-али стварно нема слушнато абер од нив појке години...
Ајт позздрав до пробиштип..и некој ако ја познават Деспина да ја поздравит :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom