При убод од оса или пчела

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
леле мене како ме имаат апнато пчели...
бевеме на одмор у охрид ко помала со моите и едни пријатели и мама ни купи со брат ми кока кола ама лименки. Бидејки не ми се пиеше многу ја отворив се напив малце и отидов да се бањам . Кога се вратив земав да пијам ииииии.... цела уста мене полна со пчели. Мислам дека ќе полудев тогаш цела уста ми ја изедоа. Среќа одма ни дадоа сода бикарбона ми ставија у уста и ми помина..

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Кога бев помала знам дека ме триеа на местото со рамно камче.
А за кал, мраз .. поима неам. Не сум испробала. Има време. :smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
леле мене како ме имаат апнато пчели...
бевеме на одмор у охрид ко помала со моите и едни пријатели и мама ни купи со брат ми кока кола ама лименки. Бидејки не ми се пиеше многу ја отворив се напив малце и отидов да се бањам . Кога се вратив земав да пијам ииииии.... цела уста мене полна со пчели. Мислам дека ќе полудев тогаш цела уста ми ја изедоа. Среќа одма ни дадоа сода бикарбона ми ставија у уста и ми помина..
Е ова е опасно! Мене ваква работа да ми се случи ко што не сакам баш инсекти... Уфф...
Мене еднаш ме има каснато оса те. јас бев повеќе крив, ко мал нешто дали игравме фудбал во маало или слично и да седнеме да одмориме и да се позезаме да седнам едно ко клупиче ја ставам раката на клупичето со цела тежина се потпирам и седнувам и осеќам нешто чудно на раката, а тоа да сум ја ставил раката и со целата тежина да сум се потпрел врз оса некоја и гледам заглавена осата во рака со босилото мрда и не може да излезе и ја тргнав, отидов дома и ми ставија лед мислам само и ништо си отече малце и болеше малце :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
татко ми е пчелар иредовно си го касаат али организмот му е навикнат и тешко потечува. при убод најпрво извадете го осилото и мраз или ладна облога али колку можете подолго затоа што иако држите пола час мраз може да се појави оток и после тоа

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
го вадис осилото и триеш со ладна вода.:wink:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
и оси и пчели кога бев помал ме имаат каснато. мраз мислам дека ми ставаа за да опадне местото каде што ме каснала инаку како дракула се правев

M

Mussolini

Гостин
od pcela samo 1 pat sum kasnet i na mestoto na ubodot mi go triea so bosiljok.. a od osa (pu pu skraja da e) ne sum kasnet... barem ne do saa :tv:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па како мала најчесто не кажуваах дома ништо ништо не ми ставаа и по некое време само ми спласне.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
марамче со киселина (јаболкова,винска(не соолна аман) и решен е проблемот ;)

A пчели ме имаат искасано пробувајќи да им украдам мед со ТРСКА каква будала сум бил дури сега јасно ми стана :P

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Денес од кој знае каде ме најде оса и ме касна на десната дланка. Го извадив осилото и го триев местото кај што е убодот со нож. Ме болеше малку ама престана, има оток но не е голем. Сега пак почна да ме боли и на тоа место чуствувам топлина и ме нервира. Знае некој некое чаре инаку ставав лед пред 3-4 часа и не ми е првпат да ме има каснато оса и многу побрзо ми е поминувало.

Kajgana Shop

На врв Bottom