При убод од оса или пчела

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Имаме пчели 10 сандаци кога одев таму со дедо да вадам мед ме каснаа преку 15

Одма дома мајками со босиљок ме трлаше на местото кај шо е убодот ми помина малце и ајде на доктор сум умрел од бољава :nenene:
Де бре не сме толку лоши.... :pipi:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ако те касни пчела само знам дека тешко грип те фаќа;)
постојат и пчели кои усмртуваат со својот убод,али кај нас немам слушнато да има такви.:toe:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
ednas me kasna pcela nad levo oko..(okoto sto mi e za namignuvanje)...picku mater tri dena ne sum shmekal od togas

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..никогаш не ме каснала ни оса ни пчела:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
ако сте алергични на убод од пчела или оса ако немаш таблети против алергија поарно побрзај си на лекар а аком не сте алергични не е страшно само немојте да го иритирате местото на убодот бидејки повеке ке отече а може да се стави ладно бидејки ладното го намалува отокот затоа ставаат и кал и камчиња биејки и тие се јасдни кога ке ги допреш а ако имате и од поновиве методи со медицински масти може и тоа

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.811
Поени од реакции
22.862
Мене ме има каснато оса и ставив кал и босилок:toe:и за 2 часа замина:smir:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Си ставаш мраз и ти поминува. Исто така знам и со камче рамно да се истриеш на тоа тоа место и ќе ти помине. :pipi:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Јас при убод на пчела ставам кал но имам видено некои ја земаат тапата страна на ножот и направат како крст врз убодот:toe:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Се вади жалото - осилото доколку е заглавено и се става ладно за да спадне отокот.А за луѓе што се алергични е многу опасно тие би требало да носта некој антихистаминик и веднаш да го испијат или веднаш на лекар да си одат.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Кога бев мал бев на поседок на село кај дедо ми и баба ми и ме искасаа оси. Имав повеќе убоди па ме намачка баба ми со киселина.
Потоа се става мраз за да спадни отокот...

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
1 во пробуваш да го извадиш осилото оти ако ти е уште на местото кај што си каснат тоа што го ставаш нема ефект за брзо време....после како 2 ро ставаш кал, како 3 то ставаш мраз и како 4 то здрав си како дрен.

Kajgana Shop

На врв Bottom