При убод од оса или пчела

Член од
21 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Што би сториле? Има различни начини за смирување на болката и црвенилото како што се

мачкање кал
ставање мраз
мачкање со кармин

Кое е најдобро? Ставањето МРАЗ дефинитивно. Што вие мислите?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
so zlaten prsten da se trie mestoto.....taka mi imaat mene praveno...ne znam zoso :toe: :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
49.998
За оса се зима чкорче се трие две-три минути на местото на убодот и проаѓа одма,за пчела немам поима пошто не ме јаделе ич.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Ја као шо се сеќавам еднаш ме касна пчела коа бев у Драчево, и одма ми шлапнаа кал на рукава, ама копиљ бев тогаш :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Последниот пат кога ме касна оса ништо од тоа што мачкаф не помагаше, на крај наредниот ден со уште повеќе отечена рака ми шибнаа една инекција и се сред се.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
ако ве убоде оса или пчелка!згмечете ја и нема тоа да го повтори!:pos: ај сега сериозно!ме има каснато оса!и ми стави ја една тревка!расте насекаде мислам!ја има и кај мене во двор!мислам дека се вика жилавец!и од неа ми пројде одма!

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Има маст се вика Синопен и важи против секакво чешање од било кои инсекти и го намалува отокот. Сум го користела за после убод од комарец, а за оси, пчели незнам, ама сепак индикациите на маста се тие. Иначе е некои 30-40 денари.:salut:

V

Viktoranius

Гостин
Кога бев 12 години со еден другар почнавме да се заебаваме и фрлавме камења во едни треви..и глупаков да погоди некој пчеларник...кога излеваат пчелите нозете ми ги направиа балон...околу 20 пати бев убоден на нозете и на рацете...тогаш право во болница инекции инфузија...

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Како малечка ме имаат касано 2-3 пати и секогаш сум се мачкала со Фенарган-крема против убоди и веднаш ми се смирувало црвенилото или отокот.Исто така,многу добра опција е и мразот,а за други лекови не знам,не сум ставала ни кал ни инекции:toe:Фала Богу,од тогаш па до сега ме немаат повторно каснато:pipi:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Кога бев 12 години со еден другар почнавме да се заебаваме и фрлавме камења во едни треви..и глупаков да погоди некој пчеларник...кога излеваат пчелите нозете ми ги направиа балон...околу 20 пати бев убоден на нозете и на рацете...тогаш право во болница инекции инфузија...

:pos2: a zamisli pu pu pu na faca da te iskasaja?:)
srce lele te bolese mnogu? :(
mene dva pati me ima kasnato ama koga bev pomala....paa....bolese kolku sto pametam :icon_eek: so zlaten prsten me triea na mestoto

Z

ZeroStyle

Гостин
Е и мене мнг пати ме има каснато оса...Еднаш играв фудбал,ме касна....Ама док отидов дома не ме болеше толку...!А кога ме касна таму кај баба ми кал ми ставија и помина...
Ова за прстенов првпат слушам :smir:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
e ako me kasnat idam direktiva u bolnica na inekcija poso sum alergicen taka da ???

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Како мал со баба ми поминував покрај шут со ѓубре и имаше многу оси и ме касна во окото. И знам дека многу болеше ми ставија мраз и толку се сеќавам

V

Viktoranius

Гостин
:pos2: a zamisli pu pu pu na faca da te iskasaja?:)
srce lele te bolese mnogu? :(
mene dva pati me ima kasnato ama koga bev pomala....paa....bolese kolku sto pametam :icon_eek: so zlaten prsten me triea na mestoto
Болеше многу....
Среќа бев во куси панталони па не го примав и во Јајата:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Другарот и на мадињата беше укасан.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И оси и пчели ме јаделе...пчела еднаш додуша...и ми отече цела фаца комплетно, наредниот ден. А ме боцна точно на носот, меѓу очите, а бев целосно деформиран во фацата како Роки против русинот во Роки 4, на крајот од борбата.
И една инекција, синопен апчиња и за 2 дена немаше ништо.
Кога ме бодат оси, обично отекувам, така да, веднаш одам до болницата, ми маваат една инекција, од неа многу ми се спие, и се завршува приказната до наредниот ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom