Јас пред 1 месец ми е подаден листот и уште не можам да се најавамАј пробај на веб страната од УЈП, за е-пдд со твојот јузер и лозинка дали ќе можеш да се логираш.
Ако не можеш, не те регистрирале.
И ти немаш заверка?Јас пред 1 месец ми е подаден листот и уште не можам да се најавам
Работам во странство и плаќам данок на таа држава, но парите ми стигаат во Македонија на девизна сметка во долари. Дали треба и тука да плаќам данок?приходите што ги примаш од странство ти се во еур/долари или во денари на трансакциска?
Имам,тоа ти викам пред месец и уште не сум заведен кај нив.[DOUBLEPOST=1546190600][/DOUBLEPOST]И ти немаш заверка?
Ако немаш заверка на копијата шо ти ја дале тебе и не моеш да се логираш, иди реагирај.
Мислиш компанијата ти плака данок не ти,кај рњнотиш на брод ли.?Работам во странство и плаќам данок на таа држава, но парите ми стигаат во Македонија на девизна сметка во долари. Дали треба и тука да плаќам данок?
Обврска за регистрација во системот е-Персонален данок има секое физичко лице кое во текот на 2018 година остварило приходи по било кој основ (плата, регрес за годишен одмор, приходи од закуп, од добивки од игри на среќа, од странство и други приходи кои подлежат на оданочување со персоналниот данок на доход), заради прием на пополнетета Годишна даночна пријава (ПДД-ГДП) од УЈП, како и заради потврдување или коригирање на податоците за приходите и платениот персонален данок.Работам во странство и плаќам данок на таа држава, но парите ми стигаат во Македонија на девизна сметка во долари. Дали треба и тука да плаќам данок?
Чим имаш, не е твоја вина, али за секој случај ја би идел да проверам чисто да неам трчкарања у мартИмам,тоа ти викам пред месец и уште не сум заведен кај нив.
Не на брод, во Ирак за американска компанија.Имам,тоа ти викам пред месец и уште не сум заведен кај нив.[DOUBLEPOST=1546190600][/DOUBLEPOST]
Мислиш компанијата ти плака данок не ти,кај рњнотиш на брод ли.?
Зошто би плаќал дупли данок?[DOUBLEPOST=1546192215][/DOUBLEPOST]Ах, грешка, ти си му одговорил за регистрација, а тој прашал за плаќање.Обврска за регистрација во системот е-Персонален данок има секое физичко лице кое во текот на 2018 година остварило приходи по било кој основ (плата, регрес за годишен одмор, приходи од закуп, од добивки од игри на среќа, од странство и други приходи кои подлежат на оданочување со персоналниот данок на доход), заради прием на пополнетета Годишна даночна пријава (ПДД-ГДП) од УЈП, како и заради потврдување или коригирање на податоците за приходите и платениот персонален данок.
Истовремено, преку исполнување на оваа обврска граѓаните ќе имаат можност преку системот e-pdd.ujp.gov.mk да проверат дали приходите кои ги оствариле се соодветни во однос на искажаните од исплатувачите, а со цел да се спречи евентуална злоупотреба во врска со нивните лични податоци и примања.
линк
немам потреба од трчање, јас освен плата немам други приходи,пошто ујп сега сам ја врши цела работа и до 31мај 2019 не направам измени ке се смета за потврдено, така да нема што да се плашам.Чим имаш, не е твоја вина, али за секој случај ја би идел да проверам чисто да неам трчкарања у март
Tрчање у смисла воопшто да не си пријавен, ради немарливост на тој шо му е работа да те пријави.немам потреба од трчање, јас освен плата немам други приходи,пошто ујп сега сам ја врши цела работа и до 31мај 2019 не направам измени ке се смета за потврдено, така да нема што да се плашам.
ти можеш да се најавиш?
еве и јас ресетирав лозинка се најавив успешно но ништо немаат внесено за плати итнTрчање у смисла воопшто да не си пријавен, ради немарливост на тој шо му е работа да те пријави.
Инаку да, можам да се најавам. При регистрација сум голтнал буква на меилот, така ме регистрирале па после сам корегирав на профилот од УЈП кај да ми стига годишната пријава.
Во евра сеприходите што ги примаш од странство ти се во еур/долари или во денари на трансакциска?