Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ме интересира само дали ова се луѓе кои пример дрндале на мегафон и пцуеле по влада или луѓе кои ја нападнале полицијата?

Ако може некој да каже, ако има инфо...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Ме интересира само дали ова се луѓе кои пример дрндале на мегафон и пцуеле по влада или луѓе кои ја нападнале полицијата?

Ја за двајца разбрав дека не ни биле на протестот кога се кршеше, али биле активни по пленумите и протестите против законот за високо образование.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја за двајца разбрав дека не ни биле на протестот кога се кршеше, али биле активни по пленумите и протестите против законот за високо образование.
Истото го наслушнав и јас ама мислев да не има некој проверена информација зошто реално многу се шпекулира, поготово периодов со сите настани.
Се разбира, не мора да значи дека тоа што сме го наслушнале не е вистина :)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
13 се уапсени.
9 првиот пат 4 сношти, таа бројка од 60 е грешка.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мора да разграничиме апсење од приведување.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462

Tie shto vikale, pcuele, gestikilirale itn ne se privedeni. Privedeni se tie shto se fateni na kamera kako makar i ednash zamavnale so predmet sprema policijata! Na primer tie voda shto isturaa na policajcite ne se privedu ama shisheto ako go frli prema niv privedeni se.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Овој што го извршил злосторот нели го затворија, оваа министерката си даде оставка.
За што протестирате?

Нели мислите дека е поарно да ја оставите полицијат на раат да се занимава со терорите?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Овој што го извршил злосторот нели го затворија, оваа министерката си даде оставка.
За што протестирате?

Нели мислите дека е поарно да ја оставите полицијат на раат да се занимава со терорите?
1. Ако некој на Спасов му помогнал да го сокрие убиството тоа се вика соучесништво. Било кој да е.
2. Се протестира за ослободување на притворените.
3. Колку што знам се протестира за оставка на целата влада.

Така да веќе протестите не се исклучиво против полициската бруталност туку се насочени против владата. Нели сега се формираше таа граѓанската платформа „Протестирам“.

Мора да разграничиме апсење од приведување.
Апсење/приведување и притвор? :D

А за насилноста на овие протести можат да посведочат вчерашните протести. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Tie shto vikale, pcuele, gestikilirale itn ne se privedeni. Privedeni se tie shto se fateni na kamera kako makar i ednash zamavnale so predmet sprema policijata! Na primer tie voda shto isturaa na policajcite ne se privedu ama shisheto ako go frli prema niv privedeni se.
Дефинитивно има повод да приведат некој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
1. Ако некој на Спасов му помогнал да го сокрие убиството тоа се вика соучесништво. Било кој да е.
2. Се протестира за ослободување на притворените.
3. Колку што знам се протестира за оставка на целата влада.

Така да веќе протестите не се исклучиво против полициската бруталност туку се насочени против владата. Нели сега се формираше таа граѓанската платформа „Протестирам“.

Апсење/приведување и притвор? :D

А за насилноста на овие протести можат да посведочат вчерашните протести. :)
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...
Како се одвиваат протестите?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дефинитивно има повод да приведат некој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...
Ја не сум бил освен на првиот на 5ти мај и бев тогаш накај МВР кога се одеше. Али еден другар на повеќето одеше, мирно е, вчера гледам на видео, цела колона луѓе кај стоковна куќа Мост, сигурно околу 5 илјади.
Ја не можам да идам пошто сум лимитиран со време заради учењево. :/

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја не сум бил освен на првиот на 5ти мај и бев тогаш накај МВР кога се одеше. Али еден другар на повеќето одеше, мирно е, вчера гледам на видео, цела колона луѓе кај стоковна куќа Мост, сигурно околу 5 илјади.
Ја не можам да идам пошто сум лимитиран со време заради учењево. :/
Мирно беше на сите освен на оние каде што не пробаа партииве да исценираат проблем. Првиот пат и успеаја али ај, да не се навраќаме :)

Ф

Флеш

Гостин
Бојко Борисов испраќа војска на граница со Македонија за време на 17 мај .Причина било да не настрадале 90 000 души во Македонија со бугарски пасош .

Вааууу значи заради ова ептен важна држава сме биле јеботе Борисе :kuracc:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Дефинитивно има повод да присполнкој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
Секој ден се оди. После тие насилните нели наредниот ден бројката беше најголема пред собрание.

Падна бројката после Куманово али вчера се зголеми повторно. Се одеше до суд и назад до собрание. Моја проценка за вчера некаде околу 3 до 3 и пол илјади максимум.
Иначе мирни си се протестите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom