Ја за двајца разбрав дека не ни биле на протестот кога се кршеше, али биле активни по пленумите и протестите против законот за високо образование.Ме интересира само дали ова се луѓе кои пример дрндале на мегафон и пцуеле по влада или луѓе кои ја нападнале полицијата?
Ако може некој да каже, ако има инфо...
Истото го наслушнав и јас ама мислев да не има некој проверена информација зошто реално многу се шпекулира, поготово периодов со сите настани.Ја за двајца разбрав дека не ни биле на протестот кога се кршеше, али биле активни по пленумите и протестите против законот за високо образование.
Tie shto vikale, pcuele, gestikilirale itn ne se privedeni. Privedeni se tie shto se fateni na kamera kako makar i ednash zamavnale so predmet sprema policijata! Na primer tie voda shto isturaa na policajcite ne se privedu ama shisheto ako go frli prema niv privedeni se.Ме интересира само дали ова се луѓе кои пример дрндале на мегафон и пцуеле по влада или луѓе кои ја нападнале полицијата?
Ако може некој да каже, ако има инфо...
1. Ако некој на Спасов му помогнал да го сокрие убиството тоа се вика соучесништво. Било кој да е.Овој што го извршил злосторот нели го затворија, оваа министерката си даде оставка.
За што протестирате?
Нели мислите дека е поарно да ја оставите полицијат на раат да се занимава со терорите?
Апсење/приведување и притвор?Мора да разграничиме апсење од приведување.
Дефинитивно има повод да приведат некој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]Tie shto vikale, pcuele, gestikilirale itn ne se privedeni. Privedeni se tie shto se fateni na kamera kako makar i ednash zamavnale so predmet sprema policijata! Na primer tie voda shto isturaa na policajcite ne se privedu ama shisheto ako go frli prema niv privedeni se.
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...1. Ако некој на Спасов му помогнал да го сокрие убиството тоа се вика соучесништво. Било кој да е.
2. Се протестира за ослободување на притворените.
3. Колку што знам се протестира за оставка на целата влада.
Така да веќе протестите не се исклучиво против полициската бруталност туку се насочени против владата. Нели сега се формираше таа граѓанската платформа „Протестирам“.
Апсење/приведување и притвор?
А за насилноста на овие протести можат да посведочат вчерашните протести.![]()
Ја не сум бил освен на првиот на 5ти мај и бев тогаш накај МВР кога се одеше. Али еден другар на повеќето одеше, мирно е, вчера гледам на видео, цела колона луѓе кај стоковна куќа Мост, сигурно околу 5 илјади.Дефинитивно има повод да приведат некој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...
Како се одвиваат протестите?
Мирно беше на сите освен на оние каде што не пробаа партииве да исценираат проблем. Првиот пат и успеаја али ај, да не се навраќамеЈа не сум бил освен на првиот на 5ти мај и бев тогаш накај МВР кога се одеше. Али еден другар на повеќето одеше, мирно е, вчера гледам на видео, цела колона луѓе кај стоковна куќа Мост, сигурно околу 5 илјади.
Ја не можам да идам пошто сум лимитиран со време заради учењево. :/
Секој ден се оди. После тие насилните нели наредниот ден бројката беше најголема пред собрание.Дефинитивно има повод да присполнкој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...
Како се одвиваат протестите?