Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Стварно не знам како да ти објаснам дека во разјарена толпа не се бира кого се мава, него се МАВА. Кажи ми како се одвиваа протестите? Прво се собра народ нели, па потоа почнаа со јајца, компири, домати и остали зеленчуци да маваат по Владата. Океј тоа, подоцна почнаа и со камења, шишиња, лименки, шипки и немаше никаква реакција од полицијата освен што нели стоеја како одбранбен штит за да не се влезе во Владата. Затоа ти викам дека доста трпеа, зашто ако реагираа според прописите уште на првото мавање со камења и шишиња одма ќе требаше ќотек да падне и уште пожестоко ќе беше. Ама дојде ситуацијата до момент кој не може да се трпи и затоа мораше да интервенираат. Почнаа да им ги кршат штитовите, доста од полицајците и беа повредени и мораше да се интервенира.

За кои посрани пари се продаваат? Многу од овие полицајци се бореа за ова шугаво парче земја во 2001, ранат фамилии од тоа што го работат. Ти рецимо работиш фризерка (тропам на памет ова), за кој кур се продаваш за пари? (глупа е споредбата ама да ти доловам чисто)
Да не се разбереме погрешно, не дека нема лоши полицајци, не дека се сите поштени, ама во ситуацијава не си/сте во право околу нив. Ти објаснив и прееска, тоа што одреден полицаец го убил Мартин Нешкоски не значи дека сите останати се лоши и дека треба да умрат. Исто како што ако одреден протестант е криминалец не значи дека и останатите се криминалци и имаат задни намери на протестите.

И свесна сум дека не се сите цајкани исти и никаде не напишав дека генерализирам. Никогаш не генерализирам, за ништо! Зборував за оние, лошите. ;)
Епа токму поради тие што невини си го однеле зборуваме за полициската бруталност.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па ја слично нешто пробувам да и кажам на Агда. Значи ти ако си отишол мирно да протестираш и ако одредени ја заебат работата и почнат со насилство тогаш бајо мој и да го јадеш немаш право да збориш затоа што свесно си пристапил да бидеш дел од таа маса. И неа беа 20тина луѓе ама ајде. :) Инаку прочепкај низ нетов да видиш како се реагира од страна на полицијата после вакви протести.
Знам како реагира. Знам и како непотребно пример полицијата пред мои очи реагираше во Ѓорче, кога почна да гази сфе пред нив. 20тина вжештени глави беа во Ѓорче што после тоа реагира. Од муабети (зошто си отидов) 20тина биле и првиот ден. 20тина беа и вториот ден, кои ги видов со свои очи али вториот ден не им успеа. Вчера беа уфилмани копиљаци.

Ајде бе брат, ако присуствувам на протест, некој му залепи шамар на пеповецот и сите треба ќутек да јадат. Ако ти се возиш со мене во кола, јас згазам човек и ти во затвор треба да одиш?

Се јаде ќутек и се приведува ако се попречува работата на полицијата. Не ако присуствуваш на протест на кој што изолирана група пробува да направи инцидент. Тука е работата на полицијата да ја приведе/отстрани таа изолирана група а не да почне да гази се’ пред нив.

Само што во тој момент не сака да се замара, па полесно им е на тие исфруструрани стоки од ебр да газат. Тоа е шљамот на мвр, не се обичната полиција.

За нив сите сме наркомани небањати, неупатени кои што не ебе општеството и ајде, ќе газиме.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Јас не можам да го прифатам тоа, а и многумина тука на форумов па и генерално. Некој да оди мирно да протестира и после да јаде ќотеќ од полиција само затоа што бил во близина на ликови кои биле насилни. Ок не биле 20, 40 беа. Во толпа од 2000 души. Не знам што е проблемот во следново: ја растураш толпата, најголем дел се разбегуваат, си идат, и толку, застануваш и чекаш на евентуален напад. Доколку нападот не се случи, супер, задачата е извршена, а после преку снимките (МВР на првиот протест во вторникот снимаше барем со 4-5 камери) ќе ги приведеш насилните. Доколку и после разбивањето на масата некој продолжува да мава по тебе со камења, бекатон, шипки, тогаш ќе тргнеш по него, а не по десетици други луѓе кои се нашле покрај него.
Значи според тебе и да убијат 40 полицајци не е фрка, битно масата да се разбега и протестите не биле баш насилни? Мислам која ти е логикава? Тоа што повредија триесетина полицајци ич немаше врска нели? И да, они прво ќе ги пуштат да избегаат па после ќе ги бараат на снимки и ќе им тропнат на врата да ги апсат, нема проблем. (y)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Па ја слично нешто пробувам да и кажам на Агда. Значи ти ако си отишол мирно да протестираш и ако одредени ја заебат работата и почнат со насилство тогаш бајо мој и да го јадеш немаш право да збориш затоа што свесно си пристапил да бидеш дел од таа маса. И неа беа 20тина луѓе ама ајде. :) Инаку прочепкај низ нетов да видиш како се реагира од страна на полицијата после вакви протести.
И јас слично нешто пробувам да ти кажам, и полицаецот свесно прифатил да застане против народот, така да нема кукање кога ќе го јаде.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.922
Поени од реакции
30.899
Штета што протестов се претвора во политичка игра на која страна стои аболициран криминалец, ништо поразличен од оние на другата страна и целата смисла се губи уште во старт, некои луѓе тука на форумот а и надвор од него мислат дека обичниот народ пие нафта и неможе да ги согледа работите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Значи според тебе и да убијат 40 полицајци не е фрка, битно масата да се разбега и протестите не биле баш насилни? Мислам која ти е логикава? Тоа што повредија триесетина полицајци ич немаше врска нели? И да, они прво ќе ги пуштат да избегаат па после ќе ги бараат на снимки и ќе им тропнат на врата да ги апсат, нема проблем. (y)
Не бе, боље е да истепаш 100 души, па ќе се најде некој од нив што стварно нападнал полицајци со камен и шипка па ќе му лепнеш кривична. Систем - АПП: ако проџе, проџе.

И не претерувај за убивање полицајци.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Знам како реагира. Знам и како непотребно пример полицијата пред мои очи реагираше во Ѓорче, кога почна да гази сфе пред нив. 20тина вжештени глави беа во Ѓорче што после тоа реагира. Од муабети (зошто си отидов) 20тина биле и првиот ден. 20тина беа и вториот ден, кои ги видов со свои очи али вториот ден не им успеа. Вчера беа уфилмани копиљаци.

Ајде бе брат, ако присуствувам на протест, некој му залепи шамар на пеповецот и сите треба ќутек да јадат. Ако ти се возиш со мене во кола, јас згазам човек и ти во затвор треба да одиш?

Се јаде ќутек и се приведува ако се попречува работата на полицијата. Не ако присуствуваш на протест на кој што изолирана група пробува да направи инцидент. Тука е работата на полицијата да ја приведе/отстрани таа изолирана група а не да почне да гази се’ пред нив.

Само што во тој момент не сака да се замара, па полесно им е на тие исфруструрани стоки од ебр да газат. Тоа е шљамот на мвр, не се обичната полиција.

За нив сите сме наркомани небањати, неупатени кои што не ебе општеството и ајде, ќе газиме.
Не ти е соодветна споредбата со колата ама нема везе. Најбитно од се:
Се јаде ќутек и се приведува ако се попречува работата на полицијата.
Полицијата имаше задача да ја заштити Владата од протестантите. Беа нападнати полицајците? Не знам, подобар аргумент од ова нема. Ти реков, стоеа и трпеа додека можеа, па после преземаа мерки.[DOUBLEPOST=1431084335][/DOUBLEPOST]
Не бе, боље е да истепаш 100 души, па ќе се најде некој од нив што стварно нападнал полицајци со камен и шипка па ќе му лепнеш кривична. Систем - АПП: ако проџе, проџе.

И не претерувај за убивање полицајци.
Беше на протестот?

Ф

Флеш

Гостин
Ова го прочитав ми е ко илуминати причата или масони а уште па латас го зборел ова поише ке поверувам на некој папагал него на овој
Ти презентирав кој е форматот на приказната за Сорос која е вртена од страна на провладените медиуми. Би требало да е ова целосната слика.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Што се правиш невин!? И не зборам за гзот тоа е твоја лична работа и ја почитувам твојата сексуална ориентација!
Кого лажеш овде некој си отишол цигари да купи и го прегазиле. Па ти седиш во толпа во која летаат камења цигли и викаш извинете ја сум на проаѓање. Па ако си толку глуп и заслужуваш да те претепаат, прво тие што протестираат а после и цајканите.
Кретенчино неупатена. Дечкото е собран од пред киоскот што е до соборна.

Еве ќе ти кажам како мои двајца другари и еден познаник беа собрани од нередите во Ѓорче.

Не ги боли цеф, отишле до ЖИТО (маркет) едниот да купи леб. Едниот останал надвор, другиот влегол внатре да купи и во тој момент настанува бегањето од Тинексот. (чија одалеченост е околу 500тина метри). Како што почнала пресметката, овој се качил горе на скаличките, пред влезот. Поминале демонстрантите, помал гордонот и од нигде и никаде, двајца го фатиле едниот, лисици и во комбе. Во тој момент излага другиот другар и вика „чекајте бе луѓе, дојдовме да купиме леб, мене ме чекаше“. Знаеш што се случи? И него со ЛЕБ го однесоа во станица. Во истиот момент од карши (има дуќан за автоделови), познаник поради фрката го затворил дуќанот. Како спуштил решетка, се свртел и ебр, лисиците и него во станица.

Кретен неупатен. Тој ќе збори како се реагирало на протести а кажа дека не излегол 20 години, ти ебам мртвиот, да ти го ебам.

Ако пушиш пуши, ако не, не се лигави.

Иначе, дечкото е собран од тротоар, пред коискот. Немал каде да оди, зошто било фрка. Пошто нели ако се движел ќе испаднело дека бега, зошто на ебр толку им треба. А некој се движи, он учествува.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Тоа што една група на девојки го направија на протестот пред Собрание со кренати раце е за поздравување бидејќи, поголемиот дел од нив не сакаат да се тепаат

На секој протест има провокатори кои предизвикуваат инциденти, во останатите земји тие инциденти намерно ги иницираат организацијата Black Bloc каде имаaт вакви групи
Black bloc не се провокатори. Ама што знаеш ти...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Штета што протестов се претвора во политичка игра на која страна стои аболициран криминалец, ништо поразличен од оние на другата страна и целата смисла се губи уште во старт, некои луѓе тука на форумот а и надвор од него мислат дека обичниот народ пие нафта и неможе да ги согледа работите.
Ја бранам вистината. Прво споредбата ти е небо и земја. АКо видовме кои судии и како се местеле тогаш апсењето на заев е можеби за некоја запирка кои они ќе си ја толкуват како што нив им одговара. А на снимките гледаме прикривање убиства, прикривање траги, корупција, закани итн. И ти ги споредуваш овие две работи како исти. Погледај со виситната и тогаш може да направиш реална споредба. Ако имаше заев криминал за овие 9 години ќе апсеа 100 пати до сега. Сам она кажа дека платил преку милион и повече евра казни на инспекции. Така да не ти држи вода споредбата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не ти е соодветна споредбата со колата ама нема везе. Најбитно од се:
Полицијата имаше задача да ја заштити Владата од протестантите. Беа нападнати полицајците? Не знам, подобар аргумент од ова нема. Ти реков, стоеа и трпеа додека можеа, па после преземаа мерки.[DOUBLEPOST=1431084335][/DOUBLEPOST]
Беше на протестот?
Извини само. Што тоа трпеле? Трпеле мавање со јајца по влада? Ги боли тоа? Доказ дека протестите немаат цел да бидат насилни е тоа што завчера имаше жив штит пред ебр и пеповците кога групата од 20 луѓе проба да направи проблем. Или тогаш се двојат демонстрантите на добри и лоши ама кога им се гази, тогаш „што сум кревал рака“.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
@Stefan-kobe Во вторникот бев до 8 саат, мирно беше освен јајца и зеленчуци и некое пластично шише. После тоа ескалираше ситуацијата и како што видов од видеата ради тие 30-40 души. Претпоставувам сличните групи и завчера и вчера пробаа да направат инциденти али не им пројде.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Е ова е веќе "опасно" :D

Штом овие излезат, Скопје во блокада:aplauz:

ГАЛЕРИЈА: Возачите од автобусите на ЈСП на протест пред СДСМ

Возачите на автобусите на ЈСП денеска го блокираа влезот пред СДСМ во знак на протест поради нападот на дел од активистите на партијата врз нивниот возач во средата вечерта.

http://press24.mk/node/159087

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Извини само. Што тоа трпеле? Трпеле мавање со јајца по влада? Ги боли тоа? Доказ дека протестите немаат цел да бидат насилни е тоа што завчера имаше жив штит пред ебр и пеповците кога групата од 20 луѓе проба да направи проблем. Или тогаш се двојат демонстрантите на добри и лоши ама кога им се гази, тогаш „што сум кревал рака“.
Чекај сеа ме јебеш нешто или што е работава? Па брат на сите можни видеа се гледа како маваат со се живо и диво, а врвот на се беше она со шипката, кога пробуваа да ги разбијат првите редови на полицијата. :facepalm: Не разбирам брат, шо сакаш, да те гледаат во таква ситуација? Да ти аплаудираат?

@true blue
Ме занимаше дали си бил само ради следново: Чим си отишол треба да знаеш за последиците што може да се случат кога одиш на протести кои не се мирни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom