Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Значи ве бива да нахраните трол...

И ако некој не знаел, криеле од него, значи е несоодветен за таа функција. Не сакам тој што се грижи за мојата безбедност да биде изигруван од кафекуварки и магационери. Треба да се знае кој е главен и кој се треба да знае, барем она што е важно, не тоа дека фалат пенкала или некој спиел на работа...

B

Borg_Drone

Гостин
Забавно е да гледаш како од една страна некој бара правда, а од друга, вика ,,секој нека си го бара чарето за себе,,. Докази не барам од тебе, но, барем за мене, во целиот случај има повеќе лицемерие од што било, и тоа не само од страна на судските органи.
Лично, дури налудничаво ми е да верувам дека судот осудува зошто има ,,неоспорни докази,, , повеќе ми делува дека осудил, само да ја смири толпата што урлаше низ Центар.
Но, залудно е повеќе да натегаме, Спасов ќе си лежи, Мартин нема да се врати.

Поздрав.
Па ајде, ако толку вели дека е невин и знае дека не може да ја спроведе правдата во Македонија а има докази, нека си ја проба среќата надвор од државата.Наместо вака да лежи четиринаесет години во затвор, поради нели „еден со криминално досие“.Барал правда, тоа што барал правда Спасов требал да мисли на време пред да го избоксира детето и да предизвика да умре од внатрешно крварење.И другите бараат правда, каков и да бил тоа дете не го одгледал Спасов па да го боксирал и кршел од ќотек така.Лесно е вака само да се спомене криминално досие, па Спасов не бил виновен.Јас верувам дека во приказнава многу повеќе луѓе се вмешани, ама Спасов требал да мисли на време за тоа........

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Па ајде, ако толку вели дека е невин и знае дека не може да ја спроведе правдата во Македонија а има докази, нека си ја проба среќата надвор од државата.Наместо вака да лежи четиринаесет години во затвор, поради нели „еден со криминално досие“.Барал правда, тоа што барал правда Спасов требал да мисли на време пред да го избоксира детето и да предизвика да умре од внатрешно крварење.И другите бараат правда, каков и да бил тоа дете не го одгледал Спасов па да го боксирал и кршел од ќотек така.Лесно е вака само да се спомене криминално досие, па Спасов не бил виновен.Јас верувам дека во приказнава многу повеќе луѓе се вмешани, ама Спасов требал да мисли на време за тоа........
А јас мислам дека вака ќе ја отераме до недоглед. Дали судот тебе ти е меродавен за вината или невиноста на еден човек? Да, така треба и да биде. Но, во овој конкретен случај, судот не изнесе во јавноста (а тоа го должеше, со оглед на тоа колку беше медиумски експониран случајот) докази - и знаеш на какви докази мислам.
Спасов беше ,,препознат,, , тие од судска потврдија само дека бил Мартин претепан, тие од Итна само констарирале смрт - а тепачот веќе не бил тука, џандарите само ,,му помогнале,, на Спасов да го донесе детето на тревникот и да викнат Итна, но самиот чин на тепање не го виделе и не би можеле да тврдат кој го сторил тоа, сведоците не се согласуваат меѓусебно... итн.
Спасов на што и како треба да мисли, е веќе негово. Зошто што знаеш, ако бара ,меѓународна правда, , можеби детето негово ,случајно, ќе го претепаат врсници, за да му се ,одмазат, на татко му што убил др. дете.
Но, кога пристрасно ги гледаш работите, верувам дека е потешко.

B

Borg_Drone

Гостин
А јас мислам дека вака ќе ја отераме до недоглед. Дали судот тебе ти е меродавен за вината или невиноста на еден човек? Да, така треба и да биде. Но, во овој конкретен случај, судот не изнесе во јавноста (а тоа го должеше, со оглед на тоа колку беше медиумски експониран случајот) докази - и знаеш на какви докази мислам.
Спасов беше ,,препознат,, , тие од судска потврдија само дека бил Мартин претепан, тие од Итна само констарирале смрт - а тепачот веќе не бил тука, џандарите само ,,му помогнале,, на Спасов да го донесе детето на тревникот и да викнат Итна, но самиот чин на тепање не го виделе и не би можеле да тврдат кој го сторил тоа, сведоците не се согласуваат меѓусебно... итн.
Спасов на што и како треба да мисли, е веќе негово. Зошто што знаеш, ако бара ,меѓународна правда, , можеби детето негово ,случајно, ќе го претепаат врсници, за да му се ,одмазат, на татко му што убил др. дете.
Но, кога пристрасно ги гледаш работите, верувам дека е потешко.
Тепачот не бил тука, имало сведоци што го потврдиле неговото присуство.И тоа уште на самиот почеток било утврдено од други сведоци дека е тепан од полицаец.Спасов се пријавил доброволно, а и од сведоци бил виден и самиот Спасов дека го тепало детето.Ако се обидувале неговите колеги да го наместат, тука е вината на Спасов.
Зошто што знаеш, ако бара ,меѓународна правда, , можеби детето негово ,случајно, ќе го претепаат врсници, за да му се ,одмазат, на татко му што убил др. дете.
Така е тоа нели? Ако бара овој меѓународна правда одма ќе го претепаат неговото дете, што не велам дека не постои ризикот ама не е и толку едноставно, да изнесеш случај во меѓународната јавност и притоа да очекуваш некој да ти го нападне детето и не е баш така едноставно.Зошто тука се работи за меѓународната јавност, а ова не е деведесеттите каде можеше секој да си прави што сака, во времето кога Македонија се уште не беше ни кандидат за членство на ЕУ или НАТО.
Пристрасно сум ги гледал работите?Јас ги гледам работите според тоа што го говорат доказите.
Не велам дека судството не е корумпирано, ама во моментов има докази кои сведочат против него.Има сведоци кои што го виделе него.И не е единствениот, дури и колеги кај мене на работа кои што биле на таа вечер го виделе Спасов како го брка детето.Сега дали истиот се појавил на судење или не, тоа не знам.
Да споменеш дека во Македонија ако бара правда, само во кругот на нашето општество и ти држи вода ова, но по меѓународни институции...Е не е баш така црно-бело.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас немам грижа на совест зошто некој ми е сомнителен во некое дејство. Од каде на сите вас право да шпекулирате дека министерката баш знаела? Можеби со некој од вас лично зборуваше, ви кажа... кој знае.

Целата работа се сведе на шпекулации, но јас немам намера да глумам нешто за да соберам лајкови на Кајгана.
:pos:
И шо си викаш, чим вие за министерката шпекулирате, дај јас ќе шпекулирам за туѓа фамилија.
Господ да чува и да Борко.
Брееееј, што убаво што трае ракометов иначе кој ќе се замараше...
Туку убаво вика Бене, ептен убаво ве нахранивме. Терај си, одамна изгуби поента дискусијава (отприлика кога тврдевте дека нема умисла).
Ај поздрав, се најубаво ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
:pos:
И шо си викаш, чим вие за министерката шпекулирате, дај јас ќе шпекулирам за туѓа фамилија.
Господ да чува и да Борко.
Брееееј, што убаво што трае ракометов иначе кој ќе се замараше...
Туку убаво вика Бене, ептен убаво ве нахранивме. Терај си, одамна изгуби поента дискусијава (отприлика кога тврдевте дека нема умисла).
Ај поздрав, се најубаво ;)
Јас не сум ниту протестант, ниту контрапротестант...
Во секој случај - се надевам дека приказнава заврши.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
:confused::place:

Таткото на Мартин Нешковски се бори за живот

САБОТА, 12 МАЈ 2012 01:06
МАКЕДОНИЈА

Таткото на убиеното момче за време на изборната прослава на ДПМНЕ, Мартин Нешковски, се бори за живот откако вчера наутро околу 10 часот испил неколку голтки солна киселина со цел да си го одземе животот, објави порталот Плусинфо.мк .
Драган Нешковски веднаш бил однесен во амбуланта од неговиот син Александар, откако тој претходно се обидувал да го одржи во живот давајќи му да пие два литри млеко.
Александар за порталот Плус инфо открива дека кога пристигнале на токсикологија, му биле направени снимки и му дале инфузија, но хируршкото отворање се случило дури во вечерните часови, кога веќе органите во телото биле изгорени.
Во моментов тој се наоѓа на апарати кои го одржуваат во живот.
- Лекарите ме прашаа дали да ги исклучат апаратите, но јас одбив, зашто срцето уште му чука, рекол Александар, братот на Мартин.
http://www.time.mk/read/fb052dd6cb/5657ed6400/index.html

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
По обидот за самоубиство, почина таткото на Мартин Нешкоски
Утрово во четири часот и петнаесет минути по полноќ, почина таткото на покојниот Мартин Нешкоски, откако вчера наутро во обид да си го одземе животот испил неколку голтки солна киселина, извести Плусинфо.

Драган Нешкоски, таткото на покојниот Мартин Нешкоски, момчето кое беше убиено од страна на полицаецот Игор Спасов на прославата на изборната победа на ВМРО - ДПМНЕ, раноутрово ја загубил битката за живот на одделот за интензивно лекување, откако вчера наутро околу 10 часот испил неколку голтки солна киселина во обид да си го одземе животот.

Александар, братот на Мартин, веднаш го однел татко си во болница, а во меѓувреме се обидувал самиот да го одржи во живот давајќи му да испие млеко, пренесува. По пристигнувањето на клиниката за токсикологија му биле направени снимки и му дале инфузија, а хируршкото отворање се случило дури десетина часа покасно, кога веќе органите во телото биле изгорени.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70041
греота :( :(

Извори од семејството тврдат дека се сомневаат во лекарската грижа, бидејќи тајмингот на хируршкото отворање, бил задоцнет. Иако донесен во болница вчера претпладне, цел ден Драган Нешкоски бил шетан и му биле правени снимки, а дури вечерта телото било отворено, но и веднаш затворено откако се констатирало дека повеќето органи се изгорени, тврдат извори од семејството кои во овие околности инсистираат да останат анонимни.

Телото ќе биде предадено на обдукција на судска медицина.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Премногу трагедии за ова семејство а сега и политика почнува да се меша па мислам дека е најморално да се затвори темава, зашто дискусиите се веќе излишни.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.056
Поени од реакции
45.799

ГЈ: А не бил на должност, така…овој?
СМ: Бил на должност, како не.
ГЈ: Бил, а?
СМ: Па бил на должност по усмена наредба, знаеш кога има такви настани обично се испраќаат да го обезбедуваат просторот. Не го обезбедувал Премиерот, туку просторот.
ГЈ: Да де да. Јавен ред и мир.

Како беше оноа, вистината е како шило ...

:toe:

p.s. @Brutus уште еден фронт на форумов ти се отвори, па среќно ...

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
p.s. @Brutus уште еден фронт на форумов ти се отвори, па среќно ...
Ќе пастира линкови од Курир, како СДСМ своевремено ги заташкало убиствата на Киро Глигоров, Ченто, Гоце Делчев, Карпош....

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ова не се видело ни во нај диктаторските земји

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Статус
Затворена за нови мислења.