Принуда на пари

Член од
31 декември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo, Jas sum od Makedonsko poteklo, sega ziveam vo USA. Se naogame vo edna uzasna situacija I kosmar I barame nekoj da ne nasochi kade da barame pomos.
Tatko mi pocina pred 2 godini. Eden par ziveeshe vo stanot vo sopstvenistvo na tatko mi I na majka mi. Za toa imaa zavereno od notar Dogovor za zakup. Odkoga umre tatko mi tie falsifikuvaa Dogovor za prodazba (so ista data kako dogovorot za zakup) koj nikogas ne bil zaveren kaj notar I koj e dve strana I na vtorata strana ima potpis od tatko mi (falsifikuvan verovatno). Vo dogovorot se tvrdi deka mu dale 10000 Evra na tatko mi na raka. Nema nikakov trag od parite. Edinstvenite svedoci se majkite na dvata postanari. Stanarite podnesoa tuzba, za koja site rekoa deka ne e osnovana bidejki nemat nikakov dokaz. Na sudenjeto donesovme mnogu dokazi, prijateli na tatko mi koi tvrdea deka tatko mi nikogas ne go prodal stanot.

Vo Kocani go izgubivme sporot, nieden od nasite dokazi bese zeman vo predvid, Notarot so go zaveril dogovorot za zakup ne dojde da svedochi, I beshe odbieno da se razgeda potpisot na tatko mi od grafolog.

Se zalevme do Apelacionen sud vo Stip. Eden prijatell od Stip advokat proveruvashe da vidi dali predmentot e stignat da go razgleda. Predmetot nigash ne mo bese pokazan na prijatelot, I se misevme deka nema stignato. Na kraj dobivme presuda deka go imame izgubemo sporot. Sega izvrsitel ke go prodaval stanot na kojznae koj.

Nie misleme deka ova e criminal I neznaeme kako da go sprecime. Dali ima nekoj i nekade vo Makedonia sto bi go razgledal i sprecil ova?

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Јави се кај Емил Главинче во Битола, таткото е еден од најјаките адвокати за имоти во Македонија, стар е и во пензија, а синот ја превзеде адвокатската канцеларија. Законите им се во маото прсте и точно ќе те посоветуваат како и што да направиш, нема промашување со нив. А можеш да испратиш факс кај премиерот секако и до Јавно правобранителство еве ти линк

http://drzavnopravobranitelstvo.gov.mk/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=17&Itemid=29

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Zdravo, Jas sum od Makedonsko poteklo, sega ziveam vo USA. Se naogame vo edna uzasna situacija I kosmar I barame nekoj da ne nasochi kade da barame pomos.
Tatko mi pocina pred 2 godini. Eden par ziveeshe vo stanot vo sopstvenistvo na tatko mi I na majka mi. Za toa imaa zavereno od notar Dogovor za zakup. Odkoga umre tatko mi tie falsifikuvaa Dogovor za prodazba (so ista data kako dogovorot za zakup) koj nikogas ne bil zaveren kaj notar I koj e dve strana I na vtorata strana ima potpis od tatko mi (falsifikuvan verovatno). Vo dogovorot se tvrdi deka mu dale 10000 Evra na tatko mi na raka. Nema nikakov trag od parite. Edinstvenite svedoci se majkite na dvata postanari. Stanarite podnesoa tuzba, za koja site rekoa deka ne e osnovana bidejki nemat nikakov dokaz. Na sudenjeto donesovme mnogu dokazi, prijateli na tatko mi koi tvrdea deka tatko mi nikogas ne go prodal stanot.

Vo Kocani go izgubivme sporot, nieden od nasite dokazi bese zeman vo predvid, Notarot so go zaveril dogovorot za zakup ne dojde da svedochi, I beshe odbieno da se razgeda potpisot na tatko mi od grafolog.

Se zalevme do Apelacionen sud vo Stip. Eden prijatell od Stip advokat proveruvashe da vidi dali predmentot e stignat da go razgleda. Predmetot nigash ne mo bese pokazan na prijatelot, I se misevme deka nema stignato. Na kraj dobivme presuda deka go imame izgubemo sporot. Sega izvrsitel ke go prodaval stanot na kojznae koj.

Nie misleme deka ova e criminal I neznaeme kako da go sprecime. Dali ima nekoj i nekade vo Makedonia sto bi go razgledal i sprecil ova?
прмиерот не ми се верува дека ке можеш да стапиш во контакт ,ако те знаат тиа луге и дека си мирен одма ке праат да ти наштетаткако во овој случај .Фани отепај го а за станод дека ке го вратиш не сум сигурен во судовите ама баш ич .

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Ајде бе Америка е ќе се снајдеш.. ;)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Citav slicna storija za apelacioniot sud vo Stip i za nivnata korumpiranost. Znam deka osuden bese gradzanin so zatvor bez nikakvi soodvetni dokazi za fiktivno zlostvorstvo i zalbata bila odbijana navodno kako neosnovana.

Da ne zamaram kontaktiraj ja Snezana Lupevska ili slicna televizija i dostavi im dokazi neka se publicira malku rabotata normalno so spomenati imina na notarot i sudiite. Ke vidis kako ekspresno ke ti go resat slucujot gadovite vo tvoja korist

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не се разбирам баш во ова, ама контактирај се живо и диво во земјава. Од телевизии, до функционери и адвокати. Распрашај се дали имаат ти главните на случајот некои непријатели односно конкуренција во работен однос и тие ќе ти помогнат доста. И среќна нова година..

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549

Од напишаното...би ви препорачал да се обидете со вонреден правен лек..ПОВТОРУВАЊЕ НА ПОСТАПКАТА...
Е сега....ангажирајте адвокат...и поднесете приватна кривична пријава до парот кој го узурпирал станот....
Или пак најдобро пријавете го во МВР...за фалсификување на исправа,па тие нека поднесат пријава...
Како и да е мора некој да одговара за кривично дело во случајот...
Потоа ќе го чекате исходот од кривичната парница,и ќе можите по завршувањето на истата да го поднесите вонредниот правен лек...
А доколку не се спроведи кривична постапка,тогаш имате право да поднесите вонреден правен лек повторување на постапка...од денот кога е запрена постапката..
Ќе ви ги објасни адвокатот овие работи детално...
Членот 392 од Законот за Парнична постапка...ги предвидува овие работи....а по она шо го имате напишано,има доста елементи кои ги содржат битијата во ставовите на членовите...
Односно има вероајтност за исполнување на условот,овој вонреден правен лек да добие правна сила...и да се упати...
Вонредниот правен лек,има субјективен правен рок на поднесување од 30 дена,од денот на добивањето на пресудата...
Крајниот(објективен) рок,до кога можите да упатите правен лек е 5 години...
Вонредниот правен лек се упатува до првостепениот суд...во случајот општинскиот суд во Кочани....
Мој совет е веднаш да ангажирате некој добар адвокат,и докрај да ја бркате оваа работа...никако да не ја оставате вака работата...
Позз

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Ако за ваква работа се обраќаш на форум наместо кај адвокат, тогаш остави им го станот на луѓето и не троши енергија.

Член од
31 декември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Blagodaram super idei. Super forum.

--- надополнето ---

Se obrativ na mnogu advokati i cekam odgovor. Samo sakav da vidam so lugeto ke preporacam i mnogu prijatno sum iznenadena od odgovorite tuka. Inaku se custvuvam kako od Mars padnata, dvaeset godini sun izlezena od Makedonia i nemam vrska kako rabotite odat tamu. Vo Amerika bez notirizirani dokumenti, bez dokaz od banka za tok na pari od kade se izneseni i kade se vneseni nemozes nisto da dokazes. Ako kazes deka si dal pari vo kuferce na nekoj ke odes vo zatvor za perenje na pari. Nikako ne veruvav deka ovie luge ke uspeat da dobiat dva spora koga nemat nikakov dokaz i eden ocigledno falsifikuvan dokument ama ete. Kakov absurd. Epten bev sokirana od toa so se sluchi, ama vie luge mi dadovte nekoja nadez. Blagodaram.

--- надополнето ---

Se obrativ na mnogu advokati i cekam odgovor. Samo sakav da vidam so lugeto ke preporacam i mnogu prijatno sum iznenadena od odgovorite tuka. Inaku se custvuvam kako od Mars padnata, dvaeset godini sun izlezena od Makedonia i nemam vrska kako rabotite odat tamu. Vo Amerika bez notirizirani dokumenti, bez dokaz od banka za tok na pari od kade se izneseni i kade se vneseni nemozes nisto da dokazes. Ako kazes deka si dal pari vo kuferce na nekoj ke odes vo zatvor za perenje na pari. Nikako ne veruvav deka ovie luge ke uspeat da dobiat dva spora koga nemat nikakov dokaz i eden ocigledno falsifikuvan dokument ama ete. Kakov absurd. Epten bev sokirana od toa so se sluchi, ama vie luge mi dadovte nekoja nadez. Blagodaram.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Врти по телевизииве и другите медиуми.

Член од
31 декември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ako nekoj ima nekoj dobar advokat da preporaca ve molam preopracajte. Razgovaram so dva tri, bi sakala da najdam nekoj po agresiven i motiviran da pobedi. Toj advokatot od Bitola ne mi odgovori.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Друже, карши Апелационен суд во Скопје имаш адвокатска уличка со повеќе од 20 адвокатски канцеларии, таму ако не најдеш....:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom