да...но како ќе не сфатат другите.....тоа не е пцовка, тоа е препознатлив и неделлив дел од Прилепчани
И работниците треба да имаат одмор ЕБАГООд целосно блокирање на местото со плекој околу до првата удрена лопата им требаше година дена, фатија избори влегоја 4-5 метра под земја , сега слабо гледам камиони и лујџе да работат или само мене така ми се чини... ај можи за 4-5 години че ја биди...
Баш така ! Кога ќе чујам само како секојдневно ја употребуваат баби, постари тетки и пензионери, во присуство на деца, внучиња, а кои се истовремено крајно загрижени за нивното домашно воспитување и културно однесување :p. Ебаго мајката, останало како традиција...тоа не е пцовка, тоа е препознатлив и неделлив дел од Прилепчани
општо познато е дека во ПрилеП си карамеБаш така ! Кога ќе чујам само како секојдневно ја употребуваат баби, постари тетки и пензионери, во присуство на деца, внучиња, а кои се истовремено крајно загрижени за нивното домашно воспитување и културно однесување :p. Ебаго мајката, останало како традиција...
Не ориџани , не скопјанишлана да пра пивофести , кој сака нека прај па сите че дојдат тука под маркукуле да си знајте, гужви алисакаш ама ако после пак нека зборуваат лишо а се возеле два саати само да мавнат една чаша пола пиво пола пена колку да с епофалат ете бевме ПрилепФЕСТИВАЛ НА ПИВОТО 2011-ПРИЛЕП
Главна сцена
ЧЕТВРТОК- 14.07.2011
RED FIVE POINT STAR (SLO) JOKE (FRA) ФОЛТИН (MKD) СУПЕРХИКС (MKD)
ПЕТОК - 15.07.2011
THE PURPLE ZEPPELIN (MKD) CROSSROAD BLUES BAND ( MKD) VAN GOGH (SRB)
САБОТА - 15.07.2011
ГОЦЕ АРНАУДОВ (МКД) МИЛЕ КУЗМАНОСКИ (МКД) ЕЛЕНА ВЕЛЕСКА (МКД) ХАРИС ЏИНОВИЧ (БИХ)
НЕДЕЛА- 17.07.2011
ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ (МКД) ЕЛЕНА РИСТЕСКА (МКД) ЛАМБЕ АЛАБАКОВСКИ (МКД) ЗДРАВКО ЧОЛИЧ (БИХ)
Алтернативен Стејџ
Четврток 14 Јули
ПМГ Колектив во ЖИВО ...Кантон 6 во ЖИВО Мирко Попов Диџеј сет
Петок 15 јули
Conquering Lion во ЖИВО Robotek Диџеј сет
Сабота 16 јули
Bei The Fish во ЖИВО Душко Јаневски во ЖИВО
Недела 17 јули
The John во ЖИВО Нино Наумов Диџеј сет
Абе зошто ебаго... то ни е литературно само Крсте Мисирков забораел да клај во граматикатада не не банираат заради пцовкиве?
Ојте шо чојте на езеро само не се капете оти толку че ви биди.Колку народ има изгинатоПрилеп веќе одам 2 ипол години и не е баш така како што го знаат луѓето од скопје дека се катиљ луѓе или пак како лоши луѓе имам девојка од таму и градот си е стварно супер имаат и супер журки исто така и дневни шеми морам да признаам дека секогаш кога излагаат дали било дневно или навечер си се топ облечени девојките па и машките али сепак тие што живеат во градот си се топ луѓе таква престава за овие 2 години имам добиено од Прилеп освен могила и маркови кули имаат и убаво езеро морам да напоменам дека супер е таму кој не бил нека отиде да види што е убаво ... иако за бањање не и препорачувам...