Пречекот на кошаркарите - впечатоци

Дали ќе присуствувате на пречекот на Македонските кошаркари?

• Вкупно гласачи
    246
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
kako e mozno ova ponedelnik i e raboten den da se sobirat 100.000 luge??!!i premierot i pretsedatelot go krshil zakonot a komu profesorite, ucenicite, doktorite i drugite luge se znae deka e prekrasno sho stigna dotolku iako ne donesoa medal, se znae i cuvstvoto na maliot da se zapoznava megu golemite, no sepak zakonot ne treba da se krsi. blagodaram!
Arta :)
Вие за некој глумец што имал пра пра пра пра дедо од Тетово се собирате во скоро толкава бројка а не па ние за ваков успех.Работен не работен ние се собравме и им оддадовме почит на нашите херои да беше покасно и повеќе ќе дојдеа но што е тука е.
Инаку незнам како ви успева да се појавите на секој тема се котите ко глувци ...

Член од
20 септември 2011
Мислења
5
Поени од реакции
43
Се зачленив во форумот пошто ме иритираа некои постови..Албанка сум по националснот и сакав од се срце да им ја честитам победата на Македонија и на македонските кошаркари..Иако не сум следедела многу спорт, а уште помалку кошарка, последните натпревари на македонскта репрезентација сум ги гледала со посебни емоции, сум се радувала на секоја нивна победа, а сум била и многу напната и под стрес во оние натпревари кога во последните секунди требаше да се реши кој ќе продолжи понатаму..Не би сакала меѓу македонците да се развие такво мислење дека албанците не се израдувале за ваквата победа, која е победа на сите граѓани на Република Македониа..Токму ова сакав ди ви го докажам, дека јас, целто мое семејсто, роднини и пријатели сме навивале за тие играчи кои играа со се срце и вложија толкав напор и труд за да стигнат до оваа место..Сакам да изградиме соживот за кои треба да се залагаме сите а тоа сметам дека најдобро ќе го постигнеме ако се обединиме и заедно се радуваме и славиме за вакви настани..Дечките играа феноменално и го заслужија вчерашниот пречек што им се направи..Јас посебно навивав за Илиевски, ептен ми е фин и скромен дечкото а и супер ја организираше целата игра..Се надвам до година и во наредното ЕП сите да бидат пискусни и ова да биде поттик за нив и да ни дојдат со некој медал, зошто да не :D

Иначе прочитав некои интерсни факти во дневниот весник Капитал па сакав да ги споделам со вас:

ФАКТИ ЗА ПОЛУФИНАЛЕТО МАКЕДОНИЈА-ШПАНИЈА

Никој на европското првенство не успеа да води на полувреме против Шпанија. Резултатот на полувремето на натпреварот Македонија-Шпанија 45:44

Македонската репрезентација е единствената на турнирот која на Шпанија успеа да и даде 27 поени за една четвртина, а најблиску до ова беа Полјаците (26) и Турците (25).

Македонија е единствената селекција на турнирот која во натпреварот со Шпанија успеа да и се спротистави на кошаркарската велесила во меч во кој двајца наши кошаркари, Владо Илиевски и Перо Антиќ, беа присутни на паркетот сите 40 минути. Најблиску до нив се Германците, Дирк Новицки и Хajко Шафарцик, двајцата по 36 минути.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ова со фактиве од капитал мислам има грешка . Може грешам незнам ама мислам и Словенија водеше со Шпанија на полувреме и тоа со 4 коша .
Може сум грешка , кој знае нека потврди ...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ова со фактиве од капитал мислам има грешка . Може грешам незнам ама мислам и Словенија водеше со Шпанија на полувреме и тоа со 4 коша .
Губеше со 4. Водеше само во прва четвртина, на крај изгуби со 20+ разлика.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.712
Поени од реакции
59.954
Водеше прва четвртина после не знаеа кај тераат

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дечки ја расипавте темата. Незнам каква потреба имате да се расправате со небитни ликови, на кои всушност целта им е да растурат вакви теми.
Искрено ме заболе ако на некого му е криво за нашите успеси.
Јас се надевам дека некогаш ќе се организираат светски или европски првенство за тероризам, дилање на дрога, оружје или органи, проституција и бело робје, тогаш ќе може и некој наши соседни земји да играт во полуфиналето, се додека тоа не се случи не им останува ништо друго него да седат на тастатура и да се обидуват да растуран нечија забава.
Затоа кулирајте и уживајте во успесите на нашите спортисти.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Кошаркарската репрезентација ги доби заслужените медали

Сликиве изгледа се од сони ериксон т 230 со камерчето што се додаваше на телефонот :icon_lol:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/42910-Video-Kosarkarite-go-dobija-zasluzeniot-medal
http://www.facebook.com/macedonianpresident
иначе гости во дневникот на сител во 19 ке бидат кошаркарите

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се зачленив во форумот пошто ме иритираа некои постови..Албанка сум по националснот и сакав од се срце да им ја честитам победата на Македонија и на македонските кошаркари..Иако не сум следедела многу спорт, а уште помалку кошарка, последните натпревари на македонскта репрезентација сум ги гледала со посебни емоции, сум се радувала на секоја нивна победа, а сум била и многу напната и под стрес во оние натпревари кога во последните секунди требаше да се реши кој ќе продолжи понатаму..Не би сакала меѓу македонците да се развие такво мислење дека албанците не се израдувале за ваквата победа, која е победа на сите граѓани на Република Македониа..Токму ова сакав ди ви го докажам, дека јас, целто мое семејсто, роднини и пријатели сме навивале за тие играчи кои играа со се срце и вложија толкав напор и труд за да стигнат до оваа место..Сакам да изградиме соживот за кои треба да се залагаме сите а тоа сметам дека најдобро ќе го постигнеме ако се обединиме и заедно се радуваме и славиме за вакви настани..Дечките играа феноменално и го заслужија вчерашниот пречек што им се направи..Јас посебно навивав за Илиевски, ептен ми е фин и скромен дечкото а и супер ја организираше целата игра..Се надвам до година и во наредното ЕП сите да бидат пискусни и ова да биде поттик за нив и да ни дојдат со некој медал, зошто да не :D.
Секоја чест за тебе и верувај дека на Македонците многу им значи кога се радуваме сите заедно. Вчера слушав на Јади Бурек исто така се зборуваше дека многу Албанци ја славеле победата. Ова сега за сега се потенцира како некое чудо да се случува, да се надеваме дека во иднина ќе стане пракса.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дечки некое видео од нашиве кошаркари на сцена како пејат Излези момче, освен тоа од Курир?

Комити Ѓорче

СКОПСКИ МАНГУП
Член од
10 август 2011
Мислења
61
Поени од реакции
92
^ Еве повели

сега за сега го најдов уште ова, инаку сметам дека ќе има уште многу видеа од ова, од друг агол, од сите страни, ова е вистински момент, ова е историја, најверојатно овие денови ќе има уште видеа од овој чин.

В

Вори

Гостин
Се зачленив во форумот пошто ме иритираа некои постови..Албанка сум по националснот и сакав од се срце да им ја честитам победата на Македонија и на македонските кошаркари..Иако не сум следедела многу спорт, а уште помалку кошарка, последните натпревари на македонскта репрезентација сум ги гледала со посебни емоции, сум се радувала на секоја нивна победа, а сум била и многу напната и под стрес во оние натпревари кога во последните секунди требаше да се реши кој ќе продолжи понатаму..Не би сакала меѓу македонците да се развие такво мислење дека албанците не се израдувале за ваквата победа, која е победа на сите граѓани на Република Македониа..Токму ова сакав ди ви го докажам, дека јас, целто мое семејсто, роднини и пријатели сме навивале за тие играчи кои играа со се срце и вложија толкав напор и труд за да стигнат до оваа место..Сакам да изградиме соживот за кои треба да се залагаме сите а тоа сметам дека најдобро ќе го постигнеме ако се обединиме и заедно се радуваме и славиме за вакви настани..Дечките играа феноменално и го заслужија вчерашниот пречек што им се направи..Јас посебно навивав за Илиевски, ептен ми е фин и скромен дечкото а и супер ја организираше целата игра..Се надвам до година и во наредното ЕП сите да бидат пискусни и ова да биде поттик за нив и да ни дојдат со некој медал, зошто да не :D

Иначе прочитав некои интерсни факти во дневниот весник Капитал па сакав да ги споделам со вас:

ФАКТИ ЗА ПОЛУФИНАЛЕТО МАКЕДОНИЈА-ШПАНИЈА

Никој на европското првенство не успеа да води на полувреме против Шпанија. Резултатот на полувремето на натпреварот Македонија-Шпанија 45:44

Македонската репрезентација е единствената на турнирот која на Шпанија успеа да и даде 27 поени за една четвртина, а најблиску до ова беа Полјаците (26) и Турците (25).

Македонија е единствената селекција на турнирот која во натпреварот со Шпанија успеа да и се спротистави на кошаркарската велесила во меч во кој двајца наши кошаркари, Владо Илиевски и Перо Антиќ, беа присутни на паркетот сите 40 минути. Најблиску до нив се Германците, Дирк Новицки и Хajко Шафарцик, двајцата по 36 минути.
Браво за тебе.Но во некои други градови,албанците го славеа поразот на Македонија.Свиреа со коли и извикуваа;-Шпанија,Шпанија''.
Just sayin...

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Ле јас гледав на ТВ, прејјако.. посебно она „Лестер Бо Меккелеб ОООО “ и моментот кога рече „ Да живее Македонија“. Клипот си го гледам по 10 пати на ден..

Kajgana Shop

На врв Bottom