По што заклучи дека е руски?
Руски Т-72 со отфикарена купола. Страшно нешто, наводно бил погоден од Џавелин. Имаше шпекулации дека од околу 300 истрелани проектили од тој тип, 280 ја погодиле целта, е сега колку од погодените се вон употреба или целосно уништени како овој на сликава останува во домен на претпоставки.
Total Bullshit..Русија ја прекина продажбата на ракетни мотори на САД, директорот на Роскосмос порача: Нека летаат на метли! | NetPress
„Во ваква ситуација, не можеме да ги снабдуваме САД со нашите најдобри ракетни мотори во светот. Нека летаат на нешто друго, со нивните метли, не знам што“, рече Рогозин на државната телевизија.
еве уште ово, Рогозин е цар во тролањето, мислам дека демокративе ќе си ги изедат.Русија ја прекина продажбата на ракетни мотори на САД, директорот на Роскосмос порача: Нека летаат на метли! | NetPress
„Во ваква ситуација, не можеме да ги снабдуваме САД со нашите најдобри ракетни мотори во светот. Нека летаат на нешто друго, со нивните метли, не знам што“, рече Рогозин на државната телевизија.
Нема никаква герила во Мелитопол, Херсон и другите, има мали мирни протести без оружје. Во 2022 година во Европа никој нема да ти оди во планина да вреба. Не само што менталитетот е многу подруг него порано, невозможно е да останеш скриен покрај сета таа технологија, приватни компании имаат сателити каде кристално чисто те набљудуваат каде сакаат, не пак држава. Ќе ти седи некој впланина без телефон, без ништо во денешно време и ќе напаѓа војска, уживај. Се ќе си биде како претходно, само ќе имаат друга власт.Samo kje ti sporedam, obicno ovie gerilski napadi pocnuvaat koga neprijatelot kje gi prezeme gradovite.
Tuka e uste beter, zaso Rusive imaat problem i da ja zazemat cela teritorija. Na pocetok mislev deka ja stedat vojskata, megjutoa gleame kako pustaat najnova oprema.
Сигурно не е таџикистански, пошто е Т-72.По што заклучи дека е руски?
вие власите ја губите војнава, џабе влашка клетва џабе све.Сигурно не е таџикистански, пошто е Т-72.
Еве и БМД :
И други Т-72 :
А украинците каква опрема поседуваат?Сигурно не е таџикистански, пошто е Т-72.
Еве и БМД :
И други Т-72 :
Влашка магија се вика а не клетва.вие власите ја губите војнава, џабе влашка клетва џабе све.
па не знам тоа вие власите знаете. Влашка работа е тоа.Влашка магија се вика а не клетва.
Што имаат врска власите со војнава, освен што Романија отвори граници за украјински избеглици?
Т-80, Т-84 (Т-80 со украјинска купола) и Т-64 кој бил едини тенк кој имал забрана за извоз за време на СССР, не знам колку од нив се модернизирани, се зборуваше за околу 360 Т-64, но сепак тоа е прилично стара технологија и не сум сигурен дали би ги употребиле воопшто иако имаат огромен број Т-64.А Украинците каква опрема поседуваат?
И околу 300 Т-72, откај нив купивме 30Т-80, Т-84 (Т-80 со украјинска купола) и Т-64 кој бил едини тенк кој имал забрана за извоз за време на СССР, не знам колку од нив се модернизирани, се зборуваше за околу 360 Т-64, но сепак тоа е прилично стара технологија и не сум сигурен дали би ги употребиле воопшто иако имаат огромен број Т-64.