Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
?

..........

Гостин
Колку ми се лицемерни националистите на форумов. Кога албанците веат тука орлови знамиња и бараат територии тие се агресори, кога русите веат во Украина руски знамиња и барат свети руски земји, тие биле таму од многу одамна, и имаат право на тоа?
Во сите овие посткумунистички земји, со мал исклучок, владее олигархија, има голема сиромаштија и лугето се со пониска свест. Наместо секој поединец да се бори за првото и основно човеково право, тука лугето се факаат за иделогии и свети земји, се разбира повторно изманипулирани и несвесни. Додека диктаторчето Владимир и неговата клапа се вози си хеликоптери и јахти, се разбира глупоќата кај народот ја користат и украинските властодржци, лугето нека умират на улица со шише водка во рака....
Жалосно е што во таа група протестанти има и од оние вистинските, на кои им е преку кур од сиромаштија и неправда....

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Ваљда ќе чекаат Украина да удри на Крим за потоа да имаат причина да тргнат кон Киев...
Непознаница е и ситуацијата во украинската армија,колкаво е таму руското влијание.Ако е доволно големо,можат да и помогнат да изврши воен удар.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Тоа е таа либерална логика,супер си живееме (и од секогаш сме си живееле) ние со Албанците,политичариве не јебат..
Да наведеме неколку примери од историјата каде е очигледно дека политичарите (олигарси) се виновни:
Населувањето на Албанците во Македонија во периодот од 16-18 век,масакри на цели Македонски села во Тетовско,Гостиварско,Дебарско и Кичевско..
Кузман Капидан (човек со исперен мозок,нацист, кој наместо да се залага за соживот војувал со качаците и го бранел македонскиот народ од Галичник до Река )
Балистичката власт во делови од Македонија за време на WWII
Воениот конфликт од пред 10тина години..
Етничкото чистење на западните делови на Македонија и делови од Скопско и Кумановско од 2002ра навака..

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.122
Поени од реакции
12.706
Горниот Дом на Рускиот Парламент, на барање на Путин одобрил Руската армија да се користи во Украина
Заменикот на Министерот за надворешни работи Григориј Красин изјавил дека ова не значи дека ова право ќе се користи
Јавува Би Би Си
http://www.bbc.com/news/world-europe-26400035
А насловот на веста на СиЕнЕн е дека Путин не успеал да обезбеди едногласно мнозинство од Рускиот Парламент за да испрати војска во Украина.

Тоа што мнозинството пратеници гласале ЗА не е важно, важно е тоа дека Путин не успеал да обезбеди едногласно мнозинство, барем СиЕнЕн размислуваат така. :tapp:

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Непознаница е и ситуацијата во украинската армија,колкаво е таму руското влијание.Ако е доволно големо,можат да и помогнат да изврши воен удар.
Да ја нападне сопствената војска која е задолжена да ја штити ??? Тебе ова нормално ти е, човечки ли е? Го поддржуваш ли ова? Па нели русите во украинската војска се дома, како можат домот да си го рушат?

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Lia aj be izgubi se :) ZAMARASH devojche ne ti go znam polot vprochem, 1u59801y50817501851 SVETSKI poznati mediumi se protiv amerika ti si nashla za tie tvojte, neka neka, koj kje pukne pak opvde pushkata ne znam dal kje te brani zapadot ili PRAVOSLAVNOTO bratstvo :) Dete.

1292, Turcija zastana zad Rusija zatoa shto amerika gi izrezhira nastanite vo istanbul 2013, turskata prolet, da go oslabne ekonomskiot rast na Turcija koja sega e vo top 5 vo svetot, a da Amerika ima od toa kjar. Sega site se protiv toj Erdogan (zatoa shto smetaat deka e radikalen islamist koj poteknuva naa mrza prema pravoslavcite itn) i toa Tatarite pametno go koristat i odat so Rusija, vo znak na revolt protiv Erdogan i Turcija.. ima ushte igra ovde, ama uglavnom ja ova go skontav od iskustvoto so politikata na Turcija :PP

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Lia aj be izgubi se :) ZAMARASH devojche ne ti go znam polot vprochem, 1u59801y50817501851 SVETSKI poznati mediumi se protiv amerika ti si nashla za tie tvojte, neka neka, koj kje pukne pak opvde pushkata ne znam dal kje te brani zapadot ili PRAVOSLAVNOTO bratstvo :) Dete.
Шо не значи дека се у право...
Зборот ми е, не значи ако 1000 луѓе речат црното е бело дека се у право.

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Значи кога некој мисли различно од тебе "изгуби се"! Се гледа зошто го обожуваш Путин. Патем не ме читај или игнорирај ме. Или едноставно ти изгуби се.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Да ја нападне сопствената војска која е задолжена да ја штити ??? Тебе ова нормално ти е, човечки ли е? Го поддржуваш ли ова? Па нели русите во украинската војска се дома, како можат домот да си го рушат?
Симни ги розовите очила :)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.797
Колку ми се лицемерни националистите на форумов. Кога албанците веат тука орлови знамиња и бараат територии тие се агресори, кога русите веат во Украина руски знамиња и барат свети руски земји, тие биле таму од многу одамна, и имаат право на тоа?
Во сите овие посткумунистички земји, со мал исклучок, владее олигархија, има голема сиромаштија и лугето се со пониска свест. Наместо секој поединец да се бори за првото и основно човеково право, тука лугето се факаат за иделогии и свети земји, се разбира повторно изманипулирани и несвесни. Додека диктаторчето Владимир и неговата клапа се вози си хеликоптери и јахти, се разбира глупоќата кај народот ја користат и украинските властодржци, лугето нека умират на улица со шише водка во рака....
Жалосно е што во таа група протестанти има и од оние вистинските, на кои им е преку кур од сиромаштија и неправда....
Не мора да одиме во Украина, и Македонците заедно со Албанците и другите да се борат за подобра иднина и економски просперитет нема да има срања како што има денес.
Југославија да гледаше малце подалеку од нацонализмот ќе беше во ЕУ и ќе имавме стандард како Германија. Но некој не сака така да биде нели?

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

1292, Turcija zastana zad Rusija zatoa shto amerika gi izrezhira nastanite vo istanbul 2013, turskata prolet, da go oslabne ekonomskiot rast na Turcija koja sega e vo top 5 vo svetot, a da Amerika ima od toa kjar. Sega site se protiv toj Erdogan (zatoa shto smetaat deka e radikalen islamist koj poteknuva naa mrza prema pravoslavcite itn) i toa Tatarite pametno go koristat i odat so Rusija, vo znak na revolt protiv Erdogan i Turcija.. ima ushte igra ovde, ama uglavnom ja ova go skontav od iskustvoto so politikata na Turcija :PP
Па и Украинците се православни, само што едните одат во Руска а другите во Украинска црква.

Тимошенко ќе оди на преговори во Москва, Кличко бара општа мобилизација.
http://akter.co.rs/25-politika/77440-timoenko-ide-da-pregovara-u-moskvu.html

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Za ukrainci si gi smetam tie shto stvarno se Ukrainci, a ne ovje americhki goveda vo Lavov Dnipropetrovsk i Kiev shto mislja deka sho kje reche Amerika toa e kraj. Ovde ima hronologija na nastani u Ukraina : http://www.kurir-info.rs/uzivo-ukrajina-dan-12-ovako-je-zauzet-parlament-na-krimu-clanak-1252145

A ovde snimka od pukanjeto deneska vo Simferpol (Glaven grad na Krim vo centralniot del na polustrovot) http://www.kurir-info.rs/uzivo-ukrajina-dan-12-ovako-je-zauzet-parlament-na-krimu-clanak-1252145 istioot link imate podolu pukanjeto :))

R

Rigel Kent

Гостин
Па не е чудно Русите да стојат зад сето ова, ваљда научиле од Американците. Демек сеа нацистите ќе убијат русин или војник или некој татар на крим ќе се саморазнесе и оппп напаѓа Русија да ги штити своите. А уствари целта им е не само Крим туку отцепување огромни територии на Украина. Све ова мене ми мириса на руско масло.
Колку си досадна едно пак исто само си пишуваш. Погледни го демократов и европски визионер кој го поддржа лицемерната Европа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oleh_Tyahnybok

Religion Ukrainian Greek Catholicism

His political party has been criticized for its neo-Nazi, anti-Semitic and anti-Polish demonstrations.

Tyahnybok was a candidate for President of Ukraine in the 2010 presidential election for the All-Ukrainian Union "Freedom". He received 352,282 votes, or 1.43% of the total.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Колку си досадна едно пак исто само си пишуваш. Погледни го демократов и европски визионер кој го поддржа лицемерната Европа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oleh_Tyahnybok

Religion Ukrainian Greek Catholicism

His political party has been criticized for its neo-Nazi, anti-Semitic and anti-Polish demonstrations.

Tyahnybok was a candidate for President of Ukraine in the 2010 presidential election for the All-Ukrainian Union "Freedom". He received 352,282 votes, or 1.43% of the total.
И што со ова, па и русите го имаат Жириновски и сега ќе генерализираме. Патем грко католици се само 5% од Украинците, но се разликуваат од Католиците, не е тоа исто. И кај нас има и протестанти и секакви во мал процент. А овој имал поддршка од 1,43%, не е некој фактор. Екстермата десница во најголемиот број на држави во Европа има далеку поголема поддршка.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
A ubavo me jadese janza uste od Januari da pocnam so pravenje Survival Backpack. Dodusa globalnite nemiri i ne se tolku zagrizuvacki faktor kolku sto zagrizuva konsenzualniot Albanec pretsedatel koj sakale ili nejkele ke go dobieme...Al dobro sto da se pravi toa e realnosta. Survival of the fitest

Kajgana Shop

На врв Bottom