Да,ама за тоа што САД никогаш нема да биде наш пријател се криви МАКЕДОНЦИТЕ а не АМЕРИКАНЦИТЕ. Само да те потсетам од историјата,САД 5 пати на разни историски настани има барано автономија за Македонија,и ден денеска во Вашингтон мислам дека се чува писмото кое САД го праќа на Султанот на Отоманската империја од кои бараат автономија за Македонија.Јас веќе имам пишувано за ова,значи 5 пати има барано низ историјата,има на Париската мировна конференција,на конференцијата во Јалта од Сталин и така натаму (побарај ги моите мислења ќе најдеш не ми текнува каде пишував за тоа),што значи хипотетички,не дека Америка нешто умира за Македонија,но мора да бидеме реални,они барале за нас автономија додека ние НЕ ГИ РЕЦКАФМЕ ТОГАШ и се колневме во Комунизмот,од друга страна,ја имаме мајка Русија која е директен креатор на Сан Стефанска Бугарија,земја која на онаа конференција во Букурешт сме распарчени рекле дека МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ПОСТОИ ПО НИКОЈА ЦЕНА,НЕЈЗИНАТА ТЕРИТОРИЈА ДА БИДЕ ПОДЕЛЕНА НА ТРИ ВИЛАЕТИ.. епа брате,никој нема цел живот да те чека,ние додека бевме во Социјализам убаво ни беше нели ? ДРУЖЕ ТИТО МИ ТИ СЕ КУНЕМО.. и мислевме дека тоа вечно ќе трае,и сега кога тоа све се распадна,КРИВА Е АМЕРИКА ЗОШТО НИЕ ИМ ГО ПИКНАВМЕ И ИМ ГО ПИКАМЕ СО ВЕКОВИ НАНАЗАД.. А ОНИ СЕ ДОЛЖНИ СПРЕМА НАС СТАЛНО ДА НЕ МОЛАТ ДА БИДЕМЕ ВО НЕКОЕ СОЈУЗНИШТВО СО НИВ... да криви се.. треба да не молат до крај на светот...
Јас не ги бранам,ни малку,но не смееме да ги обвиниме нив за нашата ретардираност,да бевме паметни МАКЕДОНСКИ ТЕРОРИСТИ ќе беа на 5км од Тирана и ќе направеа војна таму а не АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ да бидат на 5км од Скопје и војна да направат.Да од идеолошки аспект се сојузништвата и непријателствата,но Америка не го прави тоа што го прави Русија,они викаат ,,ИМАЈТЕ АВТОНОМИЈА,ДРЖАВА,АМА НИЕ ЌЕ ГО ВЛАДЕЕМЕ СВЕТОТ'' додека Русија вика ,,ИМАЈТЕ АВТОНОМИЈА,ДРЖАВА,ЗА УТРЕ НИЕ ДА МОЖЕМЕ ДА ОТЦЕПИМЕ НЕКОГО ДА БИДЕМЕ НИЕ ПОГОЛЕМИ''.. слично ама не и исто,може да не ти се допаѓа ова но ова е факт,сакал или нејкел..[/quot
nemoj da mi prodavas anglofobija molimte ,dali tebe ti e ubavo da zivees vo ovoj svet so ovoj poredok koj go nametnuva london a vasington go sproveduva dali ti se dopagja sto preku 200 000 000 luge sekojdnevno gladuvaat ,dali ti se dopagja sto sekoja sezona ni pustaat po nekoj virus ,dali ti se dopagja sto sekoja godina snemuva po edna nacija na kartata od svetot ,dali ti se dopagja sto ne trujt so GMO hrana,dali ti se dopagja sto sekoj den vo vozduhot ispustaat sulfur so cel da go sprecat pregolemoto zagrevanje na zemjata koe nivni proizvod . za prasanjeto kolku tie nas ne podrzuvaat i kolku ne "imale "podrzano samoto vreme i istorija pokaza od imperija do centralna sila na balkaot pa potoa vo vreme na yu i nesto poveke pa se do zrnce graf kako sto sme denes zatoa smrt za fasistite smrt za nato koe treba da si go smeni imeto od nato vo nafto ,zatoa sto hitler bese med i mleko za ovie