Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.391
Абе и таа америчка подадена рака кон Русија низ историјата на крај завршувала како подаден кур, така да со среќа таму за Русите :D

Ќе видиме што ќе се дешава откога ќе спласне лаењето.
Историски, курот секогаш без исклучок го јадела Германија.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
991
Поени од реакции
1.518

Ова денеска беше класична проценка на соговорникот и давање нокаут. Не треба избори. Реално сам ќе треба замине. Некој вика муда, храброст. Во ред тоа за по дома. Не е ова ѓенералс ред алерт па ќе си пеајме заебанции. Алеи на испогинати имаат, ако не ти е тоа доволен шамар дека неможеш да тераш со својата држава така. Ќе дојде некој како Трамп и ќе ти стисне два шамари.

Преговорите од Истанбул ќе го спомнуваат долго Зељо и ко.

Очекуван пивот на Сад кон Русија. И голем сомнеж на тоа колку кинезите им се продрени во Сад, особено кај демократите. Пелоси и ко сите имаа интереси економски во Кина.
Го истренирале другарчињата од ЕУ , ама си удри он сам шамар со ова :pos:
Се фати на јадицата и денес му заврши кариерата.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.166
Поени од реакции
2.630
Колку за ваше инфо: огромен број на бизниси масовно се селат од Харков во Киев. Можам да претпоставам што значи тоа, само прашање е кога ќе се потврди или не моето сомневање.
Нека пријади лајна Зељо, ќе треба во Лвов да одат.

Член од
23 април 2024
Мислења
293
Поени од реакции
744
Кои будалаштини се зборат овде ми личи како Македонците да навиваат за враќање во 19 век со право на воено освојување на територии.Мали рипки како нас кои и сега дефакто не постојат после неколку години и дејуре ќе исчезнат од мапа.
Со прост народ како нашиот тоа и го заслуживме :свиркам:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.797
Вака така. Кинезот везе сега за сега.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.905
Поени од реакции
36.976
Врска немам што се случило со британецот.

Во врска со ова сега, иднината на Украина во буквална смисла зависи од расположението на Трамп и неговиот однос со Володмоир, Зеленски требаше во живо да му го испуши курот на Трамп ако го побараше тоа.

Јас сум тим Русија, што е до мене ќе беше уште појако Зеленски шамар да му мавнеше на братот Доналд така да напред Зелени!
Е е е. Тоа е исконското каурското, македонското, фиромјанското, северџанското, како сакаш речи го :D

После се буните нашиве коа идат у Брисел и пушат курови :LOL:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.816
Поени од реакции
8.636
Кои будалаштини се зборат овде ми личи како Македонците да навиваат за враќање во 19 век со право на воено освојување на територии.Мали рипки како нас кои и сега дефакто не постојат после неколку години и дејуре ќе исчезнат од мапа.
Со прост народ како нашиот тоа и го заслуживме :свиркам:
Де чичин кажи ми кој владее во Мк? Образовани и умни луѓе или силеџии, кои го пљачкаат својот народ?
Народот не ја сака Русија, ама му е скурчено од Калето, Авганистани, Ираци, Сирии, Гази, па луѓе сме мајку му..... и како аутсајдери се радуваат на неуспехот на душманот! Моментален ќејф, ништо друго! Тебе јасно ти е дека народот во Мк е во голема дилема? Дали повеќе ја сака или ја мрази својата држава?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Ене ги еден по еден поддршка му даваат на твитер, скоро цела Европа.
Ова не ми мириса на арно, тешко на светот со вакви будали владетели, се е мрднато.
Ако вака се караат пред камери што ли се случува зад затворени врати ...

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.816
Поени од реакции
8.636
444.png
Воопшто, најдобрите преговори во Белата куќа! Зељо сакаше да влезе во историја и му успеа.
Во Белата куќа после Моника Левински никого нее*але така....

Член од
23 април 2024
Мислења
293
Поени од реакции
744
Де чичин кажи ми кој владее во Мк? Образовани и умни луѓе или силеџии, кои го пљачкаат својот народ?
Народот не ја сака Русија, ама му е скурчено од Калето, Авганистани, Ираци, Сирии, Гази, па луѓе сме мајку му..... и како аутсајдери се радуваат на неуспехот на душманот! Моментален ќејф, ништо друго! Тебе јасно ти е дека народот во Мк е во голема дилема? Дали повеќе ја сака или ја мрази својата држава?
Како се води државата е огледало на самиот народ.Кога самиот народ е во најголем дел ист како и политичарите такви и политичари ќе имаме.Немање општа култура и кршење закони се секојдневност кај 90% од народот во квазидржавава.
А народот во МК кој што навива за ова ќе сфати колку ја сакал државава кога Шкуп ќе го припојат на Албанија.До тогаш ќе се смејат и навиваат на туѓите несреќи

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.799
Поени од реакции
1.183
Дај ми доказ дека постојат овие митските суштества. Цитат од Зеленски не е доказ патем.
Укр извори тврдат дека Севернокорејците со сега немале дронови видено или биле непознати за нив и не бегале од дроновите биле лесна мета. Колку е точно не знам јас не бев на фронтот.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.491
Поени од реакции
23.482
Е е е. Тоа е исконското каурското, македонското, фиромјанското, северџанското, како сакаш речи го :D

После се буните нашиве коа идат у Брисел и пушат курови :LOL:
Со сила ли се правиш наудрен или глумиш нешто? Украина ја губи војната, дали го разбираш ова или се уште живееш во 2022? Доколку Американците ја прекинат сета финансиска, воена, дипломатска и разурнувачка помош Украина ќе оди курбан цела од Харков до Лвов, дали ти е јасно ова?

Реалниот живот не е Марвел филм ниту пак Супермен и Бетмен постојат а "си живееја среќно до крајот на животот" постои само во детските приказни. Пред 2014 Украина беше цела со 44 милиони луѓе, со ресурси и беше функционална држава со инфраструктура, индустрија... Денес поради фанатици и имбецили кои си живеат во паралелен свет и не гледаат подалеку од носот, Украина има 25 милиони луѓе, 20% од државата е под нова управа заувек, ресурсите ќе ги дели со Американци, Французи и останати стратегиски сојузници и најверни пријатели, економијата и индустријата е непостоечка... и ти тука се удираш во гради со хехенца и го славиш куросвирецот како демек имал муда што му се курчел на човекот кој ја спречува Русија да го избрише и ова малце со што остана Украина? Лудило.

Не зборуваме тука Заев или Мицко што прашуваат амбасади дали до тоалет можат да одат, тука зборуваме за иднината на еден народ и држава и во овој случај Зеленски да требаше да му го испуши на Трамп.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.166
Поени од реакции
2.630
Како се води државата е огледало на самиот народ.Кога самиот народ е во најголем дел ист како и политичарите такви и политичари ќе имаме.Немање општа култура и кршење закони се секојдневност кај 90% од народот во квазидржавава.
А народот во МК кој што навива за ова ќе сфати колку ја сакал државава кога Шкуп ќе го припојат на Албанија.До тогаш ќе се смејат и навиваат на туѓите несреќи
Како што би рекле Американците... Aaahh, bless your heart.

Како се води државата е огледало на самиот USAID. Доколку странска држава ти финансира протести, весници, телевизија и пундити, државата не е огледало на народот.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
102
Поени од реакции
289
Значи кој и да е ден да го чекаме Зеленски случајно најден во некој ендек во Курск, направен Аца Лукас со бел нос.
У реду е отишол, у ред е дека се различни страни ама колку арогантно пристапува и се однесува, да фак. :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom