Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    740

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.080
Поени од реакции
1.248
Не сите, но огромен процент работат на ширење на, за нас, погубна идеологија (исламистичка или woke, сеедно) и лажни наративи, како во твојот случај.
Единствениот лек ни е закон за забрана на надворешно финансирање и ние мораме тоа побргу тоа да го направиме.
Ајде нека те вработат во владата како советник или стратег и напрај ако можеш.:misticen:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.549
Поени од реакции
3.325
Еве во Шведска земале да планираат парцели за идните жртви. Околу 30.000 биле проценките дека ќе биле потребни при судирот со Русија. И тоа ова е официјално од властите. А во Данска премиерката спремала рзерви за исхрана за 3 дена. Па ти можеш сега сеирот да го видиш, дали тука на форумѓиите да се исмеваш или на некои фаци кои се на раководни функции во водечки европски држави.
Аха значи и проценка напраиле и парцели спремаат машала..Нема значи од секогаш ги бивало за такви работи од типот организација едн стаф бетер од жените се..

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.892
Поени од реакции
27.140
Сам себе си е противречен. Атеист што подржува подем и злоупотреба на било каква религија :facepalm: Сам себе убијал.
Каков црн атеист. Продава филмови на глупи каури да го бранат и да го правдаат " ama ne e on takov, ete pie i alkohol ".

Член од
30 октомври 2022
Мислења
584
Поени од реакции
1.561
Очигледно имаш многу прашања, но сите се поставени со искривена логика и малку демагогија. Невладините организации не се владини тела, ниту амбасади, за да „отвориме“ претставништва каде ќе ни падне на ум. Секое присуство зависи од локалното законодавство и дозвола на земјата-домаќин.

Што се однесува до правата на Курдите, тоа е прашање кое најдобро треба да го реши турската влада со сопствена политичка волја.

Дали Курдите треба да имаат свој универзитет, јазик или празници ? Тоа е прашање исто така на политичката волја во Турција, а не на невладини организации.

Ако веќе си толку загрижен за правата на малцинствата, зошто не ги поставуваш истите прашања и за некои други земји ? Очигледно е дека твојата „загриженост“ е селективна и инструментализирана за да звучиш како паметен на форум.
Ајде, продолжи со твоите 'длабоки' анализи барем си добар во креирање парадокси. Инаку горе долу истиот одговор ќе го добиеш ако ме прашаш евентуално и за други држави.
Одговорот е многу поедноставен од твојава демагогија.Ердоган не дозволува разноразни НВО организации да му роварат по Турција.Истиот ти шо овде ни продаваш приказни за демократија никогаш не би обавестил за случувањата во Турција.Друго,дали си за или против независноста на Косово?Двојни стандарти како и секогаш,затоа веќе никој не ви верува,џабе фрлаат пари на вас.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.080
Поени од реакции
1.248
Каков црн атеист. Продава филмови на глупи каури да го бранат и да го правдаат " ama ne e on takov, ete pie i alkohol ".
Ха ха ха еве уште еден експерт и за туѓите животи, верувања и навики. Твојот талент за генерализации и евтини етикети е на завидно ниво, штета што не можеш да го искористиш за нешто покорисно од тролање по форуми. Ако некој пие алкохол или не, тоа не го прави помалку или повеќе „таков“ како што си замислуваш во твојата фантазија. И за твоја информација, немам потреба од "бранења“ од ниската класа како тебе. Навреда е тоа за мене. Ајде, врати се во твојот свет на теории на заговор и стереотипи,таму си најсигурен и најпаметен.
Сега ми е јасно зошто поповите и оџите се збогатуваат,со вакви абдали и луѓе со низок коефициент на интелигенција, бизнисот им цвета. Лесно е да се манипулира со тие што мислат со емоции наместо со логика. Ајде направете една молитва да заврне и снег барем хахахаххаха.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.892
Поени од реакции
27.140
Ха ха ха еве уште еден експерт и за туѓите животи, верувања и навики. Твојот талент за генерализации и евтини етикети е на завидно ниво, штета што не можеш да го искористиш за нешто покорисно од тролање по форуми. Ако некој пие алкохол или не, тоа не го прави помалку или повеќе „таков“ како што си замислуваш во твојата фантазија. И за твоја информација, немам потреба од "бранења“ од ниската класа како тебе. Навреда е тоа за мене. Ајде, врати се во твојот свет на теории на заговор и стереотипи,таму си најсигурен и најпаметен.
Сега ми е јасно зошто поповите и оџите се збогатуваат,со вакви абдали и луѓе со низок коефициент на интелигенција, бизнисот им цвета. Лесно е да се манипулира со тие што мислат со емоции наместо со логика. Ајде направете една молитва да заврне и снег барем хахахаххаха.
Удар у јајца а ?!
Е знам дека мавам заебано чим на ниска класа како мене им пишуваш реферат со игнорантни објаснувања.
И ако не примети ја воопшто не те бранам затоа што не сум глуп каур. Ја сум од тие другите каури што ги мрзат и овие првиве глупи каури.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.080
Поени од реакции
1.248
Удар у јајца а ?!
Е знам дека мавам заебано чим на ниска класа како мене им пишуваш реферат со игнорантни објаснувања.
И ако не примети ја воопшто не те бранам затоа што не сум глуп каур. Ја сум од тие другите каури што ги мрзат и овие првиве глупи каури.
Баш напротив, прост си многу, но и очигледно е дека си длабоко затруен со религиозни глупи муабети. И тоа толку многу што секој обид за рационална дискусија со тебе е како да се обидуваш да наполниш бушна кофа. Проблемот не е во твоето верување, туку во начинот на кој го користиш како штит за сопственото незнаење и ограниченост.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.488
Поени од реакции
9.169
Очигледно имаш многу прашања, но сите се поставени со искривена логика и малку демагогија. Невладините организации не се владини тела, ниту амбасади, за да „отвориме“ претставништва каде ќе ни падне на ум. Секое присуство зависи од локалното законодавство и дозвола на земјата-домаќин.

Што се однесува до правата на Курдите, тоа е прашање кое најдобро треба да го реши турската влада со сопствена политичка волја.

Дали Курдите треба да имаат свој универзитет, јазик или празници ? Тоа е прашање исто така на политичката волја во Турција, а не на невладини организации.

Ако веќе си толку загрижен за правата на малцинствата, зошто не ги поставуваш истите прашања и за некои други земји ? Очигледно е дека твојата „загриженост“ е селективна и инструментализирана за да звучиш како паметен на форум.
Ајде, продолжи со твоите 'длабоки' анализи барем си добар во креирање парадокси. Инаку горе долу истиот одговор ќе го добиеш ако ме прашаш евентуално и за други држави.
Според тебе, каде повеќе се почитуваат малцинските права?
Во Русија и Кина или во Грција, Турција, Летонија и Естонија?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.075
Поени од реакции
5.276
Во добар дел од холивудските филмови од последниве 3-4 децении од областа на научната фантастика, јасно е до очигледност (во самиот филм, нели...) дека во „светлата будуќност„ реалната власт и насочувањето на општествентие процеси ги водат исклучиво парајлии, односно газди на разно-разни корпорации, а во самите филмови исто така е видливо дека не постои ни трага ни глас од „она„ кое се‘ уште и по инерција, го нарекуваме „држава„.

Во реалното живеење пак, наведениот начин на владеење со општеството (во кое нема „држава„ ама има „плутократија„) не е дел од „sci-fi„ филм, туку реалност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.135
Поени од реакции
34.641
Aхем... :unsure:

Автоматски споено мислење:

Во добар дел од холивудските филмови од последниве 3-4 децении од областа на научната фантастика, јасно е до очигледност (во самиот филм, нели...) дека во „светлата будуќност„ реалната власт и насочувањето на општествентие процеси ги водат исклучиво парајлии, односно газди на разно-разни корпорации, а во самите филмови исто така е видливо дека не постои ни трага ни глас од „она„ кое се‘ уште и по инерција, го нарекуваме „држава„.

Во реалното живеење пак, наведениот начин на владеење со општеството (во кое нема „држава„ ама има „плутократија„) не е дел од „sci-fi„ филм, туку реалност...
Да ова е точно но најпосле, социјалниот инжинеринг е алатка која баш они ја баратаат за сопствени потреби. Филмовите, попкултурата, трендовите, сето тоа е со умисла насочувано со цел на трендсетинг и обликување на јавното мислење.
Автоматски споено мислење:

Според тебе, каде повеќе се почитуваат малцинските права?
Во Русија и Кина или во Грција, Турција, Летонија и Естонија?
Oва ќе биде интересно веднаш што ќе дојдете до споредување на фактите со практични примери... :unsure:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.084
Поени од реакции
5.722
Ова истото можеш да го пресликаш, и наместо Ukraine Government стави Russian Goverment, Лорд Бебо и слични медии, другото исто, и ќе ја видиш малку и другата страна на истата паричка, зошто од гредата во своето око, ја гледате само раската во туѓото. ;)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.931
Поени од реакции
42.650
Ова истото можеш да го пресликаш, и наместо Ukraine Government стави Russian Goverment, Лорд Бебо и слични медии, другото исто, и ќе ја видиш малку и другата страна на истата паричка, зошто од гредата во своето око, ја гледате само раската во туѓото. ;)
па докажете тоа Бебович што шера дека е лага. Тоа никој не ви брани. Јас ги читам и двете страни, пратам што се збори. И страната што 99% лаже сте секогаш нафо екипата и тоа западните медиуми што шерат.

Kajgana Shop

На врв Bottom