Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    740
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.531
Поени од реакции
11.496
А што имаш ти конкретно преземено околу тоа?
Не гледам што е битно ова во однос на русите и Македонија, очекував нешто за нив да искоментираш ама еве гласав за Левица на последните избори

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.089
Поени од реакции
5.733
Не гледам што е битно ова во однос на русите и Македонија, очекував нешто за нив да искоментираш ама еве гласав за Левица на последните избори
Па и јас не гледам што има врска тоа што не ги поддржале Албанците во Македонија, со тоа кај беа Русите и што правеа за време на Букурешкиот договор...Ако има некоја поврзаност, однапред ди се извинувам....Инаку времево е стакло надвор.....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.531
Поени од реакции
11.496
Инаку го гледав подкастот на Лазаров кај Тапшанов и меѓудругото кажа дека бил во 2010 ако не се лажам за годината во Киев да учи дечиња да пливаат и вика уште тогаш беа затегнати односите меѓу русите и украинците сеа да не прераскажувам битното е дека нарушени односите им се и пред Мајдан
Автоматски споено мислење:

Па и јас не гледам што има врска тоа што не ги поддржале Албанците во Македонија, со тоа кај беа Русите и што правеа за време на Букурешкиот договор...Ако има некоја поврзаност, однапред ди се извинувам....Инаку времево е стакло надвор.....
Епа шиптaрите да не беа подржани од американците немаше ни да се деси 2001 нити рамковисти нити јазици

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.089
Поени од реакции
5.733
Епа шиптaрите да не беа подржани од американците немаше ни да се деси 2001 нити рамковисти нити јазици
Да, да, Америте ги поддржаа Албанците, тоа е точно...Ама јас не знам во кој дел од постот не бев јасен и кое ми беше прашањето:

Кај беше Русија кога не делеа во Букурешт?! И кој беше нејзиниот став тогаш?? И немојте аман, вашиот одговор да биде со контра прашање кој беше ставот на Западните земји. Го знајме, ама еве да го дознајме и за Русија пошто е различна ѓоа од Западот. Конкретно за Русија....
Значи, знајме што напраја Западњациве, дај да видиме што имаат направено Русите.. Ајде пуцај сад...

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.047
Поени од реакции
4.047
Ukraine cancels gas transfer to Europe.

Russia has officially ceased gas transit through Ukraine as of 8am Moscow time on January 1, confirming the expected end of contracts that have been in place since 2019.

The damage to Gazprom is small, but the damage to Slovakia and Hungary is large.

That is likely the reason why the US planned the cut. To punish these 2 countries, as they refuse to buy US LNG.

Ukraine also suffers bigly, as they lose billions per year. They don’t need that money, they say. The US delivers that bounty.

The US strategy is clear: As long as Hungary and Slovakia are punished, all is well.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.651
Поени од реакции
4.007
Значи сега останува само гасоводот преку Турција активен, колку време ќе им треба пред да направат некоја саботажа и таму

Се гледа дека во Франција биле тренирани :pos:

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.047
Поени од реакции
4.047
Да, да, Америте ги поддржаа Албанците, тоа е точно...Ама јас не знам во кој дел од постот не бев јасен и кое ми беше прашањето:

Значи, знајме што напраја Западњациве, дај да видиме што имаат направено Русите.. Ајде пуцај сад...
Остај тоа знаеме: Русија ни е број еден непријател.
Туку шо стана со корејските војници на фронтот, камо слики видеа? Или исрка уште еднашка помија?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
586
Поени од реакции
1.571

Не сме ни заслужиле. Ја се чудам зошто не рокнале некој орешник на кале, влада и собрание.
Да не мавнат некој Орешник на РЕК Битола,внимавај шо посакуваш,ако ескалира ситуацијава се е можно.Да се надеваме шо побрзо да заврши проклетава војна иначе работиве воопшто не се добри.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.531
Поени од реакции
11.496

Ама што сакаш да имаат направено? Како беше она не ми помагај само не ми одмагај
Тука повеќето се за Русија само зашто е против западот и не се прави глуп ова дете ке го сфати

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.198
И шо треба сега, вените да си сечиме?!
Па тоа викам . Не сме ни заслужиле и нема потреба ни вени да сечеме. Само да почекаме да не рокне со нешто за да не врати на фабричко подесување. Ако знаеш малце историја, Бугарите два пати до сега се вратени на фабричко подесување а очигледно им се спрема и трет пат. Ајде нас ќе ни биде сефте.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.041
Поени од реакции
12.575
Па тоа викам . Не сме ни заслужиле и нема потреба ни вени да сечеме. Само да почекаме да не рокне со нешто за да не врати на фабричко подесување. Ако знаеш малце историја, Бугарите два пати до сега се вратени на фабричко подесување а очигледно им се спрема и трет пат. Ајде нас ќе ни биде сефте.
Ние сме на фабричко подесување од крај на 14-ти век па наваму.

Има причина зошто сме последен народ кој (не) расчистил со Турците на почетокот на 20-от век.

Орешник повеќе би бил скратување на маките за век и навек отколку враќање на фабричко подесување.

Kajgana Shop

На врв Bottom