Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.866
- Поени од реакции
- 4.563
Види ја мапата не е одговор туку дефлекција.Како која операција ја има направено успешно? Па види ја мапата.
Одважи се и одговори:
1. Која воена операција Русија ја има направено успешна?
2. Каде Русите немале цивилни жртви?
3. Во кој конфликт русите се покажале како експерти?
Не бе братучед ти никогаш не си тема намуабет. Ти само коментираш од страна ко пичка и не дај Боже да се фати некој за твоите коментари, по автоматизам ад хоминем.Не сум јас муабетот дали сум хејтер или склопен/расклопен,
Ароганција и нарцисизам на ниво. Еден одговор на милион прашања не даде а расудуваш кој е нормален а кој не.
Преимер за ароганција,
ИзволтеЗначи чекаме одговор на:
Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?
Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?
Знам што е war of attrition ама изгледа ти појма немаш што е.ти критикуваш спора војна дека водат Русите - па нормално е да те прашаат дали знаеш што е war of attrition. Знаеш? Ако знаеш, тогаш што јадеш бурек за споро војување...
Оваа војна не започна како war of attrition туку како СВО. Цели беа денацификација и демилитаризација на Украина. Целите по три години се уште висат во воздух. Немаше да има мобилизација ама имаше. Се што беше во план не се исполни и војната заглави во стационарна рововска војна.
Војна на истрошување не е прв избор никогаш, не постои таков избор во историјата на модерното војување. Војна на истрошување е последица на првично неуспешни операции.
Не јадам бурек дека војната на истрошување е бавна. Јадам бурек дека се претходно им е неуспешно па дојде до војна на истрошување. Понадробено од ова здравје.
Ти бараш од мене да споредувам цивилни жртви помеѓу конвенционална војна и антитерористичка операција ама јас не можам да се соочам со нелогичноста на моите ставови. Па уште и валиден бил коментарот.Валиден си е коментарот, а лицемерието е што не можеш ни еднаш да се соочиш со нелогичноста на сопствените твои ставови.
Когнитивна дисонанца
Одговор на прашањето е: не ги споредувам воопшто. Немаат ништо заедничко едни со други. Одговорено ти е и погоре, ама или си глуп да разбереш или зорле се правиш.Кога си кај бегањето од одговарање, еве повторно: Како ги споредуваш цивилните жртви во војнава во Украина, со цивилните жртви во Палестина/Израел?
Чисто да направиме споредба каде колку цивили гинат, за да имаме претстава дали во Украина навистина гинат толку многу цивили како што кажуваат нафовци.
Ајде сега ти одважи се и одговори на моите прашања:
1. Која воена операција Русија ја има направено успешна?
2. Каде Русите немале цивилни жртви?
3. Во кој конфликт русите се покажале како експерти?
Сите знаеме дека нема да одговориш, што само ќе ми го потврди тврдењето.