- Член од
- 16 декември 2013
- Мислења
- 1.856
- Поени од реакции
- 1.203
Гледаш ли какви се методите на замолчување со гушкање, каква префинетост.Neverojatno..
Новинарка од агресорот а тој ја гушка, каква широкоградност.
Гледаш ли какви се методите на замолчување со гушкање, каква префинетост.Neverojatno..
Украински пратеник му подметнал лажни слики од руски тенкови во Украина на амерички сенатор:
Украинска делегација во декември му ја покажала фотографијата на Комитетот за вооружување, а Американците планирале да ја објават, и заслугите да му ги доделат на украинскиот пратеник, изјавил портпаролот на сенаторот, Донел Хардер, за Вашингтон фри бикон.
Меѓутоа, откако Американците ја провериле фотографијата, било утврдено дека станува збор за руски воени сили, но од 2008 година во Јужна Осетија.
Inhofe Criticizes Ukrainian Group for Providing Misleading Photos
These were presented to the Armed Services Committee from a delegation from Ukraine in December,” Harder said. “In December, we talked to them about publishing the photos and giving them the credit, and they were fine with that. We thoroughly checked our sources again prior to releasing the photos, and felt confident proceeding because the photos also match reporting. We are currently making calls to our sources.”
UPDATE 7:10 P.M.: Sen. Inhofe said in a statement: “The Ukrainian parliament members who gave us these photos in print form as if it came directly from a camera really did themselves a disservice. We felt confident to release these photos because the images match the reporting of what is going on in the region. I was furious to learn one of the photos provided now appears to be falsified from an AP photo taken in 2008. This doesn’t change the fact that there is plenty of evidence Russia has made advances into the country with T-72 tanks and that pro-Russian separatists have been killing Ukrainians in cold blood.”
Штета што ги открија толку бргу, да почекаа бар некој ден и Игорче за се истрчаше на темава со истите слики, тогаш ќе беше забавно.
Приказната ти е убедлива, само шо сталин е грузиецМислиш на тие руси во Латвија кои беа донесени таму за време на Сталин како дел од неговиот проект на русификација и бавна асимилација?
Затоа првичниот закон им беше за тие што се преселиле во Латвија после 40-та, не добиваат државјанство автоматски. Сепак, мнозинство етнички руси во Латвија имаат државјанство и право на глас.
И ти се избрза да ја оправдаш валканата игра на Путин.
За разлика от Ана Политковскаja,коja беше разтрелана например.Гледаш ли какви се методите на замолчување со гушкање, каква префинетост.
Новинарка од агресорот а тој ја гушка, каква широкоградност.
Не треба никаков изговор, си имаат право да се вооружат. За жал никој не им дава на Украинициве модерно оружје.Ајде да видиме каков false flag ќе направат сега за да се вооружи Украина. Ќе си ги гаѓаат своите војници и ќе ги обвинат сепаратистите? Или нешто покомплицирано?
Значи глата ни ја пукна со тоа модерно оружје веќе, сепаратистите имаат модерно оружје а украинците немаат... а со што ќе го платат тоа модерно оружје?Не треба никаков изговор, си имаат право да се вооружат. За жал никој не им дава на Украинициве модерно оружје.
Поголем педер западов не можеше да излези, ги внесоа во оваа ситуација, а сега не им дават оружје.
Познато ти е од негде?Не треба никаков изговор, си имаат право да се вооружат. За жал никој не им дава на Украинициве модерно оружје.
Поголем педер западов не можеше да излези, ги внесоа во оваа ситуација, а сега не им дават оружје.
Со колачињата на Њуланд ваљда...Значи глата ни ја пукна со тоа модерно оружје веќе, сепаратистите имаат модерно оружје а украинците немаат... а со што ќе го платат тоа модерно оружје?