Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Имаше офанзива на Азов под команда на Турчинов во текот на денов источно од Мариупол. Според неколку извори нападот е одбиен.

Бојлерот почна да врие.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
де молим те загледај се во сликите и види колку точно перки имаат
останативе извори не докажуваат ништо, освен можеби дека се некаде во украина, на било која страна, незнаеме која
а мене здрава логика шо ме тера да мислам е дека ако овој град е контролиран од украинци вајда првен ќе пратат деминери да го обезбедат местово да не рокне случајно, вака ко шо изгледа рамче и ерџан за железо ќе ја соберат ракетава
Првата и третата слика дефинитивно имаат 6 перки.
Има и други начини да се распознае БМ-27 Ураган од БМ-30 Смерч, цевката кај Смерч ракетите продолжува после перките, како штои се гледа на сликите, кај Ураган ракетите телото на ракетата завршува кај перките, како на оваа слика -

Нема сомнеж дека е БМ-30 Смерч.

Градот е контролиран од украинци и аеродромот во Краматорск е главниот штаб на АТО операциите, што било и цел на нападов.

2 украински војници и 5 цивили загинале според првични информации.

Смерч кај сепаратистите бил забележан уште на 22-ри Јануари.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Видео од украински студенти до руските

Одговор на руските студенти

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Тука нешто ми смрди штом по примирје и ако Украинците и од другата страна повторно не се испочитува примирје тогаш САД тука нешто има забиберено ;)

H

Hombre

Гостин
Според ИТАР-ТАСС ново примирје било договорено во Минск.
https://translate.google.com/translate?depth=1&nv=1&sl=auto&tl=en&u=http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1758875
A ти прв најде да ја објавиш оваа радосна вест А?! ...спасивте газ пак ...Аа?!

За жал историјата се повторува овие нашиве како и во минатото така и сега ќе го тераат Најдолгиот пат.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Според ИТАР-ТАСС ново примирје било договорено во Минск.
https://translate.google.com/translate?depth=1&nv=1&sl=auto&tl=en&u=http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1758875
Se prashuvam samo kolku vakvi "primirja" imashe do sega...Za poganata Imperija USA t.n primirje e samo prestrojuvanje i nishto poveke.
Spored mene Novorusite ne bi trebalo da prestanat so mavanje i da im davaat "break" na poganite imperijalisti. Mavaj i tepaj dodeka mozhesh, samo toa taa prokleta Imperija go razbira.
Ruskiot narod belezhi dolga istorija na vojni so mnogu Imperii vo minatoto...I ovaa ke ja sotrat i ke ja pregazat mili moi.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.838
Поени од реакции
4.538
Првата и третата слика дефинитивно имаат 6 перки.
Има и други начини да се распознае БМ-27 Ураган од БМ-30 Смерч, цевката кај Смерч ракетите продолжува после перките, како штои се гледа на сликите, кај Ураган ракетите телото на ракетата завршува кај перките, како на оваа слика -

Нема сомнеж дека е БМ-30 Смерч.

Градот е контролиран од украинци и аеродромот во Краматорск е главниот штаб на АТО операциите, што било и цел на нападов.

2 украински војници и 5 цивили загинале според првични информации.

Смерч кај сепаратистите бил забележан уште на 22-ри Јануари.
пријателе ај шо лажеш и труеш со при еу пропаганда, тоа секој има право да си го каже мислењето, само да ти кажам дека лажењето не е доблест ниту уметност, погана работа е, ама сепак си е твое право
е сеа
дај молим те немој при очи слепи да не правиш, или можда тебе не ти се гледа, ако јас ја гледам рекетава, и од 180 степени површина која ја набљудувам бројам 5 перки, одговори ми ти мене колку перки не можам да видам од таа страна? 1?по мое скромно мислење јас мислам дека има уште најмалку 3 а ти повели направи ме пак будала
искрено ме интересира дали си веруваш на ова што го лажеш

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
пријателе ај шо лажеш и труеш со при еу пропаганда, тоа секој има право да си го каже мислењето, само да ти кажам дека лажењето не е доблест ниту уметност, погана работа е, ама сепак си е твое право
е сеа
дај молим те немој при очи слепи да не правиш, или можда тебе не ти се гледа, ако јас ја гледам рекетава, и од 180 степени површина која ја набљудувам бројам 5 перки, одговори ми ти мене колку перки не можам да видам од таа страна? 1?по мое скромно мислење јас мислам дека има уште најмалку 3 а ти повели направи ме пак будала
искрено ме интересира дали си веруваш на ова што го лажеш
Ај поубава споредба да ти дадам.
Ова ти е 9м55 ракета користена од BM-30 Smerch

Ова ти е 9М27К ракета користена од BM-27 Uragan

Главната разлика (освен калибарот) е што телото на ракетата продолжува после перките, што јасно се гледа на сликите од Краматорск.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.326
Остај го ти игорче, он е експерт за распознавање на советско оружје, знае да ги разликува сите типови на т-72 тенкот, бмп, бтр, знае колку букови има во украина каде се шетале итн, исто овака од прв поглед може да процени чиво е оружјето, немора ни да се проверат сериските броеви, он едноставно знае

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Остај го ти игорче, он е експерт за распознавање на советско оружје, знае да ги разликува сите типови на т-72 тенкот, бмп, бтр, знае колку букови има во украина каде се шетале итн, исто овака од прв поглед може да процени чиво е оружјето, немора ни да се проверат сериските броеви, он едноставно знае
Абе и слики ви дава и ви црта и пак тој врска нема, вие што читате по спрско-хрватски форуми се знаете.

Kajgana Shop

На врв Bottom