Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Имаше офанзива на Азов под команда на Турчинов во текот на денов источно од Мариупол. Според неколку извори нападот е одбиен.

Бојлерот почна да врие.

Последно уредено:
де молим те загледај се во сликите и види колку точно перки имаат
останативе извори не докажуваат ништо, освен можеби дека се некаде во украина, на било која страна, незнаеме која
а мене здрава логика шо ме тера да мислам е дека ако овој град е контролиран од украинци вајда првен ќе пратат деминери да го обезбедат местово да не рокне случајно, вака ко шо изгледа рамче и ерџан за железо ќе ја соберат ракетава
Првата и третата слика дефинитивно имаат 6 перки.
Има и други начини да се распознае БМ-27 Ураган од БМ-30 Смерч, цевката кај Смерч ракетите продолжува после перките, како штои се гледа на сликите, кај Ураган ракетите телото на ракетата завршува кај перките, како на оваа слика -
4611612252.jpg

Нема сомнеж дека е БМ-30 Смерч.

Градот е контролиран од украинци и аеродромот во Краматорск е главниот штаб на АТО операциите, што било и цел на нападов.

2 украински војници и 5 цивили загинале според првични информации.

Смерч кај сепаратистите бил забележан уште на 22-ри Јануари.

Видео од украински студенти до руските

Одговор на руските студенти

Последно уредено:
Тука нешто ми смрди штом по примирје и ако Украинците и од другата страна повторно не се испочитува примирје тогаш САД тука нешто има забиберено ;)

Според ИТАР-ТАСС ново примирје било договорено во Минск.
https://translate.google.com/transl...tp://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1758875

A ти прв најде да ја објавиш оваа радосна вест А?! ...спасивте газ пак ...Аа?!

За жал историјата се повторува овие нашиве како и во минатото така и сега ќе го тераат Најдолгиот пат.

Според ИТАР-ТАСС ново примирје било договорено во Минск.
https://translate.google.com/transl...tp://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1758875
Se prashuvam samo kolku vakvi "primirja" imashe do sega...Za poganata Imperija USA t.n primirje e samo prestrojuvanje i nishto poveke.
Spored mene Novorusite ne bi trebalo da prestanat so mavanje i da im davaat "break" na poganite imperijalisti. Mavaj i tepaj dodeka mozhesh, samo toa taa prokleta Imperija go razbira.
Ruskiot narod belezhi dolga istorija na vojni so mnogu Imperii vo minatoto...I ovaa ke ja sotrat i ke ja pregazat mili moi.

Првата и третата слика дефинитивно имаат 6 перки.
Има и други начини да се распознае БМ-27 Ураган од БМ-30 Смерч, цевката кај Смерч ракетите продолжува после перките, како штои се гледа на сликите, кај Ураган ракетите телото на ракетата завршува кај перките, како на оваа слика -
4611612252.jpg

Нема сомнеж дека е БМ-30 Смерч.

Градот е контролиран од украинци и аеродромот во Краматорск е главниот штаб на АТО операциите, што било и цел на нападов.

2 украински војници и 5 цивили загинале според првични информации.

Смерч кај сепаратистите бил забележан уште на 22-ри Јануари.
пријателе ај шо лажеш и труеш со при еу пропаганда, тоа секој има право да си го каже мислењето, само да ти кажам дека лажењето не е доблест ниту уметност, погана работа е, ама сепак си е твое право
е сеа
дај молим те немој при очи слепи да не правиш, или можда тебе не ти се гледа, ако јас ја гледам рекетава, и од 180 степени површина која ја набљудувам бројам 5 перки, одговори ми ти мене колку перки не можам да видам од таа страна? 1?по мое скромно мислење јас мислам дека има уште најмалку 3 а ти повели направи ме пак будала
искрено ме интересира дали си веруваш на ова што го лажеш

пријателе ај шо лажеш и труеш со при еу пропаганда, тоа секој има право да си го каже мислењето, само да ти кажам дека лажењето не е доблест ниту уметност, погана работа е, ама сепак си е твое право
е сеа
дај молим те немој при очи слепи да не правиш, или можда тебе не ти се гледа, ако јас ја гледам рекетава, и од 180 степени површина која ја набљудувам бројам 5 перки, одговори ми ти мене колку перки не можам да видам од таа страна? 1?по мое скромно мислење јас мислам дека има уште најмалку 3 а ти повели направи ме пак будала
искрено ме интересира дали си веруваш на ова што го лажеш
Ај поубава споредба да ти дадам.
Ова ти е 9м55 ракета користена од BM-30 Smerch
9M55K-1024x239.jpg

Ова ти е 9М27К ракета користена од BM-27 Uragan

9M27K-1024x343.jpg

Главната разлика (освен калибарот) е што телото на ракетата продолжува после перките, што јасно се гледа на сликите од Краматорск.

Остај го ти игорче, он е експерт за распознавање на советско оружје, знае да ги разликува сите типови на т-72 тенкот, бмп, бтр, знае колку букови има во украина каде се шетале итн, исто овака од прв поглед може да процени чиво е оружјето, немора ни да се проверат сериските броеви, он едноставно знае

Остај го ти игорче, он е експерт за распознавање на советско оружје, знае да ги разликува сите типови на т-72 тенкот, бмп, бтр, знае колку букови има во украина каде се шетале итн, исто овака од прв поглед може да процени чиво е оружјето, немора ни да се проверат сериските броеви, он едноставно знае

Абе и слики ви дава и ви црта и пак тој врска нема, вие што читате по спрско-хрватски форуми се знаете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom