Бидејќи е актуална Олимпијадата (претходно и еден куп разно други натпреварувања), а таму ги нема Русија и Белорусија, а ги има на пример Северна Кореја, Еритреја и еден куп држави за кои што никој не слушнал.... Што мислат поддржувачиве на Русија на форумов, какво е чувството толку голема и "моќна" држава да е целосно исклучена од светот?
Сакам кажам не знам речам.
Препрочитај пак што пиша жити се и корегирај се. Како е поврзана моќта на државата со учество на Олимпијада? Па ние учествуваме таму, кој к.р сме ние во светов. Да не сме во Европа ваљда ќе бевме истребени до сега или со тешка граѓанска војна со оглед на тоа какви политичари имаме.
И јас не ја поддржував агресијата на Русија кога се случи но муабетов што го пиша скроз нема логика. Плус неправедно е спрема самите спортисти. Никој од нив не учевствува или во најмала рака голем дел од нив не допринесуваат никако за војаната или популарноста на Путин во Русија а се дисквалифицирани.
И јас не се слагам со политиките на нашите владеачки елити 15 години наназад па би одбил да учествувам под неутрално знаме, се знае од кај сум и што сум и кој сум. Не сум сираче на улица па да одам под неутрално знаме.
Да не мешаме теми ама краток мал оф-топик: Ако се применува правилото правилно, секоја држава со активен вооружан конфликт треба да бидне исклучена од Олимпијада. Израел први, Америте у пакет тогаш. Франција? Со теоретски активна граѓанска војна во колонијалните територии и пак учевствува.