Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.511
Да дека небањат многу и затоа заминав од таму, ве оставив вас прогресивните да ги живеете благодетите во косовското гето.
Не не не, замина дека пичка. Остај тие муабети сеа оправдања вакви такви. Ај тоа, него кај замина, кај тие што највеќе ги мразиш у пљукаш кај стигнеш. Којзнае чирот на желудник колкав ти е од нервоза.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.188
Не не не, замина дека пичка. Остај тие муабети сеа оправдања вакви такви. Ај тоа, него кај замина, кај тие што највеќе ги мразиш у пљукаш кај стигнеш. Којзнае чирот на желудник колкав ти е од нервоза.
:icon_lol: си можам бе убаво ми е мене тука државата ми дава секој месец пари а јас за Путин и Русија :P

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.254
Поени од реакции
9.910
Торбеш, ти ли бе најде да збориш за морал и етика...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.511
:icon_lol: си можам бе убаво ми е мене тука државата ми дава секој месец пари а јас за Путин и Русија :P
Си можеш да переш клозетче у Хофенхајм, друго и да сакаш немаш капацитет :) А за Путин секако можеш да бидеш од кај сакаш.
Автоматски споено мислење:

Торбеш, ти ли бе најде да збориш за морал и етика...
О црепињо, те нема одамна да пишеш за нуклеарната тријада и да дадеш апдејт за статусот на нуклеарните боеви глави. Ајде освежи ја темата со една стручна анализа од детската соба.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.326
Поени од реакции
1.872
Третиот закон на Њутон, не дека е универзален и во политика, војна, но во нашиов случај меѓу два силни противници е во сила.
Запад го зголемува залогот, официјално зборат дека ќе праќаат војска, Русија го зголемува бомбардирањето.
До сега гаѓаше трафостаници, кој може некако да се заменат, поправат, имаат резерви, плус од запад им дават...
Оваа недела после победата на Путин, гледаме дека има некое ново решение во Русија.
Освен бомбардирање на бази , платеници, ПВО, веќе уништуваат и хидро и термо централи.
Земено е решение да се ликвидираат градовите со нив и на самата држава Украина.
Немаш струја, целото производство стопира, 90% ќе останат без работа. Ајде ќе купат генератор за водата, бензинските, некоја продавница, но животот е сосема друг, глад, банди, канибализам и миграција кон селата. Во град остануваат под 10% население, целиот систем и држава се руши.
Ова е универзален шаблон, докажан во историјата, пример може да ја прочитате книгата Чочара.
После ослободувањето е скапо да се поправат или изградат одново централите, тоа ќе треба да го плаќа Русија, затоа до сега не ги гаѓаа, но штом мора ќе се уништуваат. Во крајна сметка идна Украина како дел од Русија, не им требаат централи, ќе направат еден два јаки далноводи и ќе земаат струја од Русија.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.511
Запад го зголемува залогот, официјално зборат дека ќе праќаат војска, Русија го зголемува бомбардирањето.
Ќе праќаат богами, и тоа про-руските дошљаци од Балкан и Блиски исток први :) Така мислевте вие, ќе идете у Њемачка да перете клозети и ќе го хвалоспевате Путин за нивни пари. Е нече мочи, со тачкастиот нарамете берданките и правац источен фронт! Ауфидерзен

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.254
Поени од реакции
9.910
Ќе праќаат богами, и тоа про-руските дошљаци од Балкан и Блиски исток први :) Така мислевте вие, ќе идете у Њемачка да перете клозети и ќе го хвалоспевате Путин за нивни пари. Е нече мочи, со тачкастиот нарамете берданките и правац источен фронт! Ауфидерзен
Ти ако знаеш кај тераш ја ќе го исечам куров :LOL:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.188
:icon_lol:Еј може може, да видиш како сме уиграни 3 бона месечно од државата мх мх врти скара у двор секој ден, слава Русија тепај пиво и лади си го курот со некое северно копито на форум.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.511
:icon_lol:Еј може може, да видиш како сме уиграни 3 бона месечно од државата мх мх врти скара у двор секој ден, слава Русија тепај пиво и лади си го курот со некое северно копито на форум.
Јаките пари па па па
Автоматски споено мислење:

Ти ако знаеш кај тераш ја ќе го исечам куров :LOL:
Абе дај една од твоите чувени анализи малце параноја да те држи викендашки. Кажи сеа цирконот со колку пичи?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.893
Поени од реакции
25.383
Не сакаат многу работи да пробаат, ама не зборувавме за тоа, нели? :D

Кој бе 5000? Испод 10 000 месец не се преживува.
За нормален живот, без многу шетање, без луксузи, најмалку 20 000 се потребни. Зависи кај живееш, ако си в центар без 30 000 тешка работа.
glup si. sum ti kazal mnogu pati. izlezi od shupakot na svetot i ke vidis kolku se momentalno kirii i smetki na zapad.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.178
Поени од реакции
2.666
Едно Француско мадлаќе, не западот, да влези Трамп ќе му дај еден bitchslap и ќе заќути.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Важи да, уште да бевме ние бар процент од тоа што се Русите, јас кога јадев солзавец и пендраци бев небањат глуп националист исмеван од прогресивното граѓанство ете тој што ти стиснал лајк е истиот што се смееше дека тиранската платформа е во главите на небањатите, за сега да ги ужива "благодетите" од истата.
Тоа се вика што си надробил тоа ќе си срка.
Одев и јас на протестите секој ден добро знам колку народ имаше и сфатив дека на мнозинството комфорот им е битен. Остај овој латентен комуњар што дрдори за небањати глупи националисти, мене ми е глуп муабетот дека сме глупи зашто не сме се иселиле заради учк и сме им биле некакви робови. Ситуацијата неможе да се смени ако сите фатиме пат. Шипо може да е причината за селење при некоја војна кај што ќе сме воено поразени и етничко чистење е неминовно. А до таква ситуација сме многу далеку.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.485
Поени од реакции
5.190
glup si. sum ti kazal mnogu pati. izlezi od shupakot na svetot i ke vidis kolku se momentalno kirii i smetki na zapad.
Така де, тоа и јас го пишав. Без 20к не го тепаш зајакот.
Патем, никогаш не сум влегол Австралија, не знам како е. :D

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
И што кажа сега? ти ги праша ли руските грагани како им е? беше ли таму виде ли се увери ли како? еве идат луѓе од запад у русија прават видеа се си изгледа у реду, убави градови чисти, маркети молови плоштади полни, никој не гладува, плус сите реални и западни параметри укажуваат на тоа дека Русија бележи поголем економски раст, стабилен систем, вишак пари, минимална невработеност, огромното мнозинство се задоволни, тоа се покажа и на изборите. И сеа ти идеш на темава и кажуваш лаги и невистини, односно трубиш англосаксонска пропаганда..
Од санкциите повеќе го изедоа сиромашниот народ во Европа.
Русите можеби се инатлив народ, можеби тоа ги прави посилни, не се предаваат на глобалистите се борат до крај затоа имат најголема држава, ти и твојот народ до кај сте?
туку дај ти приложи некаков доказ да видиме Путин колку украл?
Абе знаеме дека и Западот не е цвеќе за мирисање и е донекаде заебано за живеење за обичниот граѓанин, ама да убедуваш дека обичниот Русин поубаво живее од Западњакот...:facepalm::D

Просечниот Русин отсекогаш сум го сметал за прост селанец, учен на страдање и немаштија, ама истовремено
задоен со верата и патриотизмот.
Тој народ е научен на страдање и тоталитаризам и треба да се запрашаш зошто е тоа така.Не дека моиве зборови нешто ќе те убедат, ама барем запрашај се.

Какви глобалисти, какви Сатани...Со вакви приказни и измислени непријатели совршено можеш да го манипулираш обичниот граѓанин да ти биде послушен и да гине за државата додека ти како владетел ќе си го прчиш во палатата.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.188
Абе знаеме дека и Западот не е цвеќе за мирисање и е донекаде заебано за живеење за обичниот граѓанин, ама да убедуваш дека обичниот Русин поубаво живее од Западњакот...:facepalm::D

Просечниот Русин отсекогаш сум го сметал за прост селанец, учен на страдање и немаштија, ама истовремено
задоен со верата и патриотизмот.
Тој народ е научен на страдање и тоталитаризам и треба да се запрашаш зошто е тоа така.Не дека моиве зборови нешто ќе те убедат, ама барем запрашај се.

Какви глобалисти, какви Сатани...Со вакви приказни и измислени непријатели совршено можеш да го манипулираш обичниот граѓанин да ти биде послушен и да гине за државата додека ти како владетел ќе си го прчиш во палатата.
Што е битно ти што си сметал од секогаш, глеј реалноста како е, ти живееш во протекторат, Русија за тебе е друга димензија.

Kajgana Shop

На врв Bottom