sad i ukraina kako i ukraina i rusija imaat dogovor za odbrana koga ukraincite gi dadoa nuklearkite.... ovie 2 drzavi ja garantiraa ukrainskata nezavisnost.Којзнае како треба да напиши човек за да биде сфатен.
Нуклеарната опција е последната од сите на располагање.
Ако Русија ја нападне Естонија, НАТО ќе влезе во војна со Русија. Тоа автоматски не значи нуклеарна размена, туку таа е крајна можност.
Украина не е дел од никаков одбранбен договор. САД или било кој друг нема никаква обврска да ја брани Украина. Може да им даваат оружје, кое после Украинците можат да го користат како сакаат (иако засега им даваат ограничувања за што да ги користат оружјата).
Досега вакви настани се имаат случено најмалку 3 пати, во време кога ризикот од нуклеарен судир бил далеку поверојатен.
Просто невозможно е како не можат да се сфатат основни работи.
sad ke ja napadne rusija so nuklearki samo ako nekoja anglo zemja e napadnata... ni za berlin nema da se trosat nuklearki ne pak za baltikot... ne si pravi filmovi, ako rusite stvarno vlezat na baltikot togas ke bide konvencionalna vojna kade sad ke praka oruzije a nato evropa luge...