Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.407
Поени од реакции
23.252
Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Како бе наеднаш, па не ја пратиш темава од почеток?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Па да. Добро за Украина не е површината да биде во сопственост на Хантер Бајден, а народот да биде во севернофиромска ситуација.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.526
И потоа решија да го тргнат Асад, кој го доведоа до Дамаск, а Сирија ја поделија. Се вмеша Русија и сега на Асад му е осигурана власта, а од таа најдолна точка, па до сега, тој неколкукратно ја прошири територијата која ја контролира.
И целата таа територија, е пак помала од таа што иницијално ја контролираше. Which is my point.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
И целата таа територија, е пак помала од таа што иницијално ја контролираше. Which is my point.
Мојата поента е дека неговата власт сега и во времето кога му се деси Арапска пролет, е неспоредлива. Што значи било така како што викаш, али работите идат на друга страна после вмешувањето на Русија. На САД тргањето на Асад не им е ни у мисли. Тој план пропадна. Русија остана таму.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Добро, чим толку разбирам, не знам зашто си трошоел зборови. Има еден куп експерти тука, кај најде мене да ми реплицираш.
Ако малце го читнеше постот, баш тоа и напишав, дека Украина е серија од настани. Разликата е што ја не го глеам моментот кај тргнале назад. Ако ја глеаш Украина локално, не се тргнати нигде, тапкаат у место. Ако глеаш геополитички, на секој 5-10 години делкаат по еден Руски сојузник. Веќе и не останаа многу.
Zabavile malce so delkanjeto izgleda. Na vremeto cel varsavski pakt im go delnaja bez zrno barut. Na vremeto Sirija ke bese Libija i Irak. Na vremeto nemase ni da ima vojna vo Ukraina. Na vremeto Avganistan uste ke go demokratiziraja. Na vremeto Kina uste samo cadori ke pravese a ne vestacki ostrovi so koi polaga pravo na celo juzno kinesko more ili glavnite trgovski patista. Ali toa na vremeto...
Vidis ne se raboti za ekspertite tuka tuku za gledanje malce posiroko, podlaboko, podaleku.
Nekoj ja ima taa sposobnost, nekoj broi hektari vo Ukraina. Koj na sto mu delile :toe:
Автоматски споено мислење:

Jas ne i mislam nisto dobro.
Kamen na kamen da ne ostani sto e do mene.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
„Сега сум фокусиран на тоа да добијам помош од Западот. Нивниот фокус се менува поради ситуацијата на Блискиот Исток и други причини. Без нивна поддршка ќе се повлечеме“, рече Зеленски на средбата со претставниците на странските медиуми.

првпат баш он да спомнува повлекување

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.271
Поени од реакции
43.018
„Сега сум фокусиран на тоа да добијам помош од Западот. Нивниот фокус се менува поради ситуацијата на Блискиот Исток и други причини. Без нивна поддршка ќе се повлечеме“, рече Зеленски на средбата со претставниците на странските медиуми.

првпат баш он да спомнува повлекување
Ги плаши малце, игра mind games

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Значи кај да е за 2 - 3 години ќе стасаат до Берлин :icon_lol:
Nema potreba nikoj da stasuva do Berlin.
Ako vekje pravis analogija, ne e Berlin nekoj faktor kako glaven grad do koj treba da se stigni.
Berlin, Skopje isti kur.
Da ziveese tuka a ne odselen ko dete ke znaese za sto ti zboruvam ;)

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Nema potreba nikoj da stasuva do Berlin.
Ako vekje pravis analogija, ne e Berlin nekoj faktor kako glaven grad do koj treba da se stigni.
Berlin, Skopje isti kur.
Da ziveese tuka a ne odselen ko dete ke znaese za sto ti zboruvam ;)
Ти ја правиш таа аналогија, не ја, затоа те прашав, пошто после пресвртот на Сталинград стасаа до Берлин, и потоа 40 и нешто години Советскиот Сојуз владееше со речиси цела Централна и Источна Европа. Само тука на форумов се очекува такво сценарио. Надреално дури вака кога ве чита човек, што знам може песимист сум :icon_lol:

Иначе во Македонија сум, не знам од каде идејата дека сум иселен :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.471
Поени од реакции
35.202
Што е многу подобро од судбините на на другите држави што доживеаа амерички арапски пролети. Како на пример Садам во Ирак... Што всушност беше поентата.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.136
Поени од реакции
13.470
Ама не грешка е ова, не мислеше она така, се збуни во тој момент, и се испушти случајно, несомнено станува збор за лапсус. :icon_lol:
Гинекологов многу ретко прави лапсуси. Односно добар оратор е, ака добар продавач на магла. Затоа е и на таа не избрана позиција турена. Од вазалот секако.

Е сега после ова интересно е што речиси ниту еден функционер од ЕУ не се дрзна да збори за жртвите на помладокот на Нато. Ниту еднаш. Исто така фактот дека беа избришани дел од видеата веднаш откако оденка веста на интернет мрежите. Говори дека е пропоуст на службите и пласирање на сензитивни информации до јавност. Верувам биле влечени за уши после ова.
Автоматски споено мислење:

Треба да бидеме загрижени или патка е ова за внимание ?
Овие па пикаците што изградија кариери со своите днопетризи. Во најмала рака во затвор треба да завршат за ширење дезинформации и одговорност за учество на носењето курбан на дел од загубите што ги имаа помладокот на Нато.

Kajgana Shop

На врв Bottom