Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Она што никако не го сваќате на темата е дека западот/америка не е директно загрозена од војната,
Soznam bas deka e taka. Ako mislese na voeno, deka ne im pagjaat proektili vo Njujork ili Cikago, togas da, inaku go primaat onaka bas maski.
Nesto sto bilo nezamislivo pred samo 10 godini.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Soznam bas deka e taka. Ako mislese na voeno, deka ne im pagjaat proektili vo Njujork ili Cikago, togas da, inaku go primaat onaka bas maski.
Nesto sto bilo nezamislivo pred samo 10 godini.
Како го примаат машки? Се води војна на Руска граница, и притоа војната ја води земја што пред 10 години беше Руски сојузник.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.274
Поени од реакции
43.023
Како го примаат машки? Се води војна на Руска граница, и притоа војната ја води земја што пред 10 години беше Руски сојузник.
Им ги бомбардираат базите на блиски исток и нема никаков одговор. Откако почна ова со палестина редовно ги шлакаат со дронови.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Им ги бомбардираат базите на блиски исток и нема никаков одговор. Откако почна ова со палестина редовно ги шлакаат со дронови.
Богами тешко шлакање. Дај да видиме, што конкретно изгубиле у тие напади.

Инаку напади на американски бази низ блиски исток и не е нешто вообичаено, се дешава од кога прв пат стапнаа таму, и со далеку поголем интензитет.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Taka maski, ali cim me prasuvas togas bi rekol tolku razbiras.
Vojnata vo Ukraina ja gledas kako zaseben slucaj i trgas nekoj paraleli. Taa treba da ja gledas vo sklop na pogolema igra, niza od nastani, desavki, vojni i revolucii vo izminatite 30 i kusur godini, ili ajde za polesno so raspadot na SSSR i padot na komunizmot vo Evropa i otvoranjeto na Kina.
Sega sme manje vise kade sto nacistite koga bea pred Moskva, ali momentot koga trgnaja za nazad.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.274
Поени од реакции
43.023
Богами тешко шлакање. Дај да видиме, што конкретно изгубиле у тие напади.

Инаку напади на американски бази низ блиски исток и не е нешто вообичаено, се дешава од кога прв пат стапнаа таму, и со далеку поголем интензитет.
Скоро имаше оромен пожар у една база шо им е во Сирија. Пред 10 години човек да замисли дека тоа ќе се дешава сега ќе му речеш будала дека е.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.379
Поени од реакции
28.519
Треба да бидеме загрижени или патка е ова за внимание ?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Скоро имаше оромен пожар у една база шо им е во Сирија. Пред 10 години човек да замисли дека тоа ќе се дешава сега ќе му речеш будала дека е.
Не знам дали памтиш, ама Сирија беше Руски сојузник и стабилна земја пред 15 години. Американците ја гледаа преку сателит, а не па база да имаат таму. Така да дефинитивно се смениле работите, само на полошо.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.274
Поени од реакции
43.023
Не знам дали памтиш, ама Сирија беше Руски сојузник и стабилна земја пред 15 години. Американците ја гледаа преку сателит, а не па база да имаат таму. Така да дефинитивно се смениле работите, само на полошо.
па ако сакаш мисли си така дека е, како викаа, always look at the bright side of life.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Taka maski, ali cim me prasuvas togas bi rekol tolku razbiras.
Vojnata vo Ukraina ja gledas kako zaseben slucaj i trgas nekoj paraleli. Taa treba da ja gledas vo sklop na pogolema igra, niza od nastani, desavki, vojni i revolucii vo izminatite 30 i kusur godini, ili ajde za polesno so raspadot na SSSR i padot na komunizmot vo Evropa i otvoranjeto na Kina.
Sega sme manje vise kade sto nacistite koga bea pred Moskva, ali momentot koga trgnaja za nazad.
Добро, чим толку разбирам, не знам зашто си трошоел зборови. Има еден куп експерти тука, кај најде мене да ми реплицираш.
Ако малце го читнеше постот, баш тоа и напишав, дека Украина е серија од настани. Разликата е што ја не го глеам моментот кај тргнале назад. Ако ја глеаш Украина локално, не се тргнати нигде, тапкаат у место. Ако глеаш геополитички, на секој 5-10 години делкаат по еден Руски сојузник. Веќе и не останаа многу.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.476
Поени од реакции
35.206
Ова ми е енигма, која е поентата да фрлаш стотици луѓе во сигурна смрт за никаква цел? ВСРФ се повлекоа од Херсон токму за да не бидат во оваа позиција, ВСУ пак своеволно се става во таа позиција.

Стратегијата на Украина уште од почеток ми делува дека е да се заземе/држи секоја педа земја без разлика на жртвите. Епа на почеток имаа луѓе за гинење, сеа веќе снемуваат војничиња но се уште си тераат иста стратегија. Некој треба да ги седне Зеленски и компанија и убаво да им нацрта дека во Крим ќе одат Украинците само како гости и да почне да размислува ако не за капитулација за промена на воената стратегија пред да почнат пензионери и средношколци да праќаат на фронт.

Од друга страна државата е неповратно уништена па може ги фатило тешка меланхонија. :toe:
Само затоа што и после оволку време сеуште мислиш дека Украинците се позади воланот... Како што стојат работите, во моментов нема никој позади воланот. :unsure:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.408
Поени од реакции
23.252
Само затоа што и после оволку време сеуште мислиш дека Украинците се позади воланот... Како што стојат работите, во моментов нема никој позади воланот. :unsure:
Па убаво ги сј*б*а Украинците но реално не беше намерно, Западот навистина безрезервно веруваше дека ќе го решат "руското прашање" со тоа што ќе ја избркаат РФ од СВИФТ, ќе му дадат оружје/инфо на Киев и ќе го мобилизираат целиот свет во нивната кауза. Планот им беше тотално фијаско, не можеше полошо да помине, едино нуклеарки да летаа.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587
Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.379
Поени од реакции
28.519
Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Од САД и ЕУ сигурно многу повеќе добро искрено и мислиме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
И потоа решија да го тргнат Асад, кој го доведоа до Дамаск, а Сирија ја поделија. Се вмеша Русија и сега на Асад му е осигурана власта, а од таа најдолна точка, па до сега, тој неколкукратно ја прошири територијата која ја контролира.

Kajgana Shop

На врв Bottom