- Член од
- 14 ноември 2013
- Мислења
- 7.408
- Поени од реакции
- 23.252
Како бе наеднаш, па не ја пратиш темава од почеток?Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Како бе наеднаш, па не ја пратиш темава од почеток?Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Па да. Добро за Украина не е површината да биде во сопственост на Хантер Бајден, а народот да биде во севернофиромска ситуација.Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
И целата таа територија, е пак помала од таа што иницијално ја контролираше. Which is my point.И потоа решија да го тргнат Асад, кој го доведоа до Дамаск, а Сирија ја поделија. Се вмеша Русија и сега на Асад му е осигурана власта, а од таа најдолна точка, па до сега, тој неколкукратно ја прошири територијата која ја контролира.
за неутрална украина Се најдоброМногу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Мојата поента е дека неговата власт сега и во времето кога му се деси Арапска пролет, е неспоредлива. Што значи било така како што викаш, али работите идат на друга страна после вмешувањето на Русија. На САД тргањето на Асад не им е ни у мисли. Тој план пропадна. Русија остана таму.И целата таа територија, е пак помала од таа што иницијално ја контролираше. Which is my point.
Zabavile malce so delkanjeto izgleda. Na vremeto cel varsavski pakt im go delnaja bez zrno barut. Na vremeto Sirija ke bese Libija i Irak. Na vremeto nemase ni da ima vojna vo Ukraina. Na vremeto Avganistan uste ke go demokratiziraja. Na vremeto Kina uste samo cadori ke pravese a ne vestacki ostrovi so koi polaga pravo na celo juzno kinesko more ili glavnite trgovski patista. Ali toa na vremeto...Добро, чим толку разбирам, не знам зашто си трошоел зборови. Има еден куп експерти тука, кај најде мене да ми реплицираш.
Ако малце го читнеше постот, баш тоа и напишав, дека Украина е серија од настани. Разликата е што ја не го глеам моментот кај тргнале назад. Ако ја глеаш Украина локално, не се тргнати нигде, тапкаат у место. Ако глеаш геополитички, на секој 5-10 години делкаат по еден Руски сојузник. Веќе и не останаа многу.
Jas ne i mislam nisto dobro.Многу душегрижници наеднаш за Украина станавте. Искрено и мислите добро на Украина, се гледа.
Ги плаши малце, игра mind games„Сега сум фокусиран на тоа да добијам помош од Западот. Нивниот фокус се менува поради ситуацијата на Блискиот Исток и други причини. Без нивна поддршка ќе се повлечеме“, рече Зеленски на средбата со претставниците на странските медиуми.
првпат баш он да спомнува повлекување
Значи кај да е за 2 - 3 години ќе стасаат до БерлинSega sme manje vise kade sto nacistite koga bea pred Moskva, ali momentot koga trgnaja za nazad.
Nema potreba nikoj da stasuva do Berlin.Значи кај да е за 2 - 3 години ќе стасаат до Берлин![]()
Ти ја правиш таа аналогија, не ја, затоа те прашав, пошто после пресвртот на Сталинград стасаа до Берлин, и потоа 40 и нешто години Советскиот Сојуз владееше со речиси цела Централна и Источна Европа. Само тука на форумов се очекува такво сценарио. Надреално дури вака кога ве чита човек, што знам може песимист сумNema potreba nikoj da stasuva do Berlin.
Ako vekje pravis analogija, ne e Berlin nekoj faktor kako glaven grad do koj treba da se stigni.
Berlin, Skopje isti kur.
Da ziveese tuka a ne odselen ko dete ke znaese za sto ti zboruvam![]()
Што е многу подобро од судбините на на другите држави што доживеааИ целата таа територија, е пак помала од таа што иницијално ја контролираше. Which is my point.
Гинекологов многу ретко прави лапсуси. Односно добар оратор е, ака добар продавач на магла. Затоа е и на таа не избрана позиција турена. Од вазалот секако.Ама не грешка е ова, не мислеше она така, се збуни во тој момент, и се испушти случајно, несомнено станува збор за лапсус.![]()
Овие па пикаците што изградија кариери со своите днопетризи. Во најмала рака во затвор треба да завршат за ширење дезинформации и одговорност за учество на носењето курбан на дел од загубите што ги имаа помладокот на Нато.Треба да бидеме загрижени или патка е ова за внимание ?
Ценам искреност. Ти благодарам. Иако 100% различно размислувам, ти благодарам на искреноста.Jas ne i mislam nisto dobro.
Kamen na kamen da ne ostani sto e do mene.