Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    541

Vartolu

† ИС ХС - НИ КА †
Член од
29 декември 2007
Мислења
13.424
Поени од реакции
3.749
Јас ти кажав, помалку гледај турски серии со ликови што се викаат Вартолу и наместо тоа повеќе читај. На пример нешто како 1984-та од Џорџ Орвел. Може да се препознаеш во некои од споредните ликови таму, па можеби дури и да ти се деси смена на парадигма.
Значи упорно одиш да го водиш разговорот на лична основа, гледаш турски серии ова она. Искрено од серијата имам гледано 4 епизоди, ама никот ми е од значењето на зборот Вартолу, а глумецот е и фудбалер. Ајде втор пат е кај што се гибаш за никот па да ти опишам:

the name Vartolu is of Turkish origin and means "Virtue, achievement, refreshing, tasteful,organized“...

ontopic: Рече не се борат нацисти во редовите на Русија, ете ти предочив слика име и презиме и тоа на полковник на Вагнер, упорно игнорираш, ама ако игнорираш не значи дека не постои. Така и внука имам, кога ќе ги затвори очите мисли дека и ние не ја гледаме.

Многу ја сакам мудроста нашите предци. Многу прецизно со многу малку зборови ја кажува суштината. На човек можеш со сила да му земеш, а не да му дадеш…. А што се однесува до име и презиме, има кој да му ја мисли за тоа. Имаат и име и презиме и слики. Многу поточен список одшто можеш да си замислиш. И тој што ќе се протне некако од оваа кланица, ќе го гонат низ светот, како Визентал што ги гонеше нивните истомисленици. Нема да имаат мир. Ќе ги сотрат на најбрутален можен начин.
Има уште една изрека која би ја употребил да ја опиши ситуацијава подобро, но ќе се навредиш, а немам лошо мислење за тебе и не сакам да те вреѓам (за разлика од тебе).

Така ти пишав бидејќи ти ми го пиша истото кога ги ставив сликите со нацистите на Вагнер. Име и презиме, или е пропаганда. Сега кога ти го пишувам истото ама за другата страна, делиш народни мудрости.

Ете тогаш бараше име и презиме, ете ти горе име и презиме и слики на полковник на Вагнер со нацистички симболи, што ќе кажеш на тоа?

Инаку, бтв, за тоа што го напиша. И јас сакам истото да се случи. Да ги ловат да немаат мирен сон.....

 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
16.775
Поени од реакции
22.074
Значи упорно одиш да го водиш разговорот на лична основа, гледаш турски серии ова она. Искрено од серијата имам гледано 4 епизоди, ама никот ми е од значењето на зборот Вартолу, а глумецот е и фудбалер. Ајде втор пат е кај што се гибаш за никот па да ти опишам:

the name Vartolu is of Turkish origin and means "Virtue, achievement, refreshing, tasteful,organized“...

ontopic: Рече не се борат нацисти во редовите на Русија, ете ти предочив слика име и презиме и тоа на полковник на Вагнер, упорно игнорираш, ама ако игнорираш не значи дека не постои. Така и внука имам, кога ќе ги затвори очите мисли дека и ние не ја гледаме.

Има уште една изрека која би ја употребил да ја опиши ситуацијава подобро, но ќе се навредиш, а немам лошо мислење за тебе и не сакам да те вреѓам (за разлика од тебе).

Така ти пишав бидејќи ти ми го пиша истото кога ги ставив сликите со нацистите на Вагнер. Име и презиме, или е пропаганда. Сега кога ти го пишувам истото ама за другата страна, делиш народни мудрости.

Ете тогаш бараше име и презиме, ете ти горе име и презиме и слики на полковник на Вагнер со нацистички симболи, што ќе кажеш на тоа?

Инаку, бтв, за тоа што го напиша. И јас сакам истото да се случи. Да ги ловат да немаат мирен сон.....
Незнам како те навреди народната мудрост.

Јас сум поставил иљадници слики што јасно ја карактеризира наклоноста на таа држава во најмала рака да толерира отворени нацисти во своите безбедносни структури, па дури и самите официјални безбедносни структури отворено да ги симболизира со нацистички симболи, како што се знамиња, поздрави, униформи, па дури и тетоважи на нивните борци на видни места. Да подигаат споменици на истакнати нацисти, да ги учат децата на нацизам и така натаму. Наспроти слики од некои индивидуалци од Русија, кои за разлика од Украинците не се гордеат со тоа и доколку видат такви слики се трудат да ги тргнат, пошто генерално гледано за Русите е навредливо тоа, додека за Украинците е како што гледаме гордост.

Народната мудрост сака да каже, дека ова ти е послужено како на тацна, ама со сила да те натерам да го прифатиш, неможам, а и не ни имам намера. Твое си е да веруваш во што сакаш, па макар било тоа и делузија. Нема ништо навредливо во тоа.
 

Vartolu

† ИС ХС - НИ КА †
Член од
29 декември 2007
Мислења
13.424
Поени од реакции
3.749
Незнам како те навреди народната мудрост.

Јас сум поставил иљадници слики што јасно ја карактеризира наклоноста на таа држава во најмала рака да толерира отворени нацисти во своите безбедносни структури, па дури и самите официјални безбедносни структури отворено да ги симболизира со нацистички симболи, како што се знамиња, поздрави, униформи, па дури и тетоважи на нивните борци на видни места. Да подигаат споменици на истакнати нацисти, да ги учат децата на нацизам и така натаму. Наспроти слики од некои индивидуалци од Русија, кои за разлика од Украинците не се гордеат со тоа и доколку видат такви слики се трудат да ги тргнат, пошто генерално гледано за Русите е навредливо тоа, додека за Украинците е како што гледаме гордост.

Народната мудрост сака да каже, дека ова ти е послужено како на тацна, ама со сила да те натерам да го прифатиш, неможам, а и не ни имам намера. Твое си е да веруваш во што сакаш, па макар било тоа и делузија. Нема ништо навредливо во тоа.
Ама не знам јас воопшто каде сум рекол дека нема нацисти во Украина, и каде сум рекол дека нацизмот нема пуштено корени таму? Каде јас тоа не сум прифатил дека има нацисти во Украина? Напротив, ти си тој што не прифаќа дека и на Руска страна се борат такви.. Напротив секаде викам дека има, а ти упорно ми вртиш истото, ок е, знам дека нацизмот има корени во Украина знам дека се толерира повеќе од што треба и се тоа. Но тоа не го менува фактот дека и од руска страна се борат нацистички групаци..Нормално не во размерот како што ги има во Украина, но сепак ги има...
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
16.775
Поени од реакции
22.074
Ама не знам јас воопшто каде сум рекол дека нема нацисти во Украина, и каде сум рекол дека нацизмот нема пуштено корени таму? Каде јас тоа не сум прифатил дека има нацисти во Украина? Напротив, ти си тој што не прифаќа дека и на Руска страна се борат такви.. Напротив секаде викам дека има, а ти упорно ми вртиш истото, ок е, знам дека нацизмот има корени во Украина знам дека се толерира повеќе од што треба и се тоа. Но тоа не го менува фактот дека и од руска страна се борат нацистички групаци..Нормално не во размерот како што ги има во Украина, но сепак ги има...
Муабетот што го правиш е неприфаќање на есенцијална разлика која би можела да е споредлива и во недостаток споредуваш мравка со слон.

Ајде вака, дали има официјални безбедносни структури кои се отворено нацистички во Русија. Структури на кои официјалното знаме им е со кукасти крстови или други нацистички симболи. Дали во Русија на улиците им даваат имиња на нацистички водачи. Дали во школите ги учат децата да слават нацисти и нацистички движења од втора светска војна. Дали во Русија е вообичаена глетка во безбедносните структури да имаат истетовирано нацистички симболи на видливи места и јавно да го покажуваат тоа. Дали во Русија се креваат споменици на нацисти? Дали некоја официјална Руска безбедносна единица има свечени униформи кои наликуваат и ги носат знаковите на нацистичките униформи на озлогласените СС дивизии, во случајов Галиција?

Релативизирањето на нацизмот во Украина ти е на ниво .... „Па добро и во Македонија има нацисти“.

И да, има нацисти во Русија, тие најрадикалните се веќе оддамна во Украина, рамо до рамо со Украинските нацисти.
 
Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
9.885
Поени од реакции
33.057
Дај сподели, Украинците кажуваат дека лошо поминале Русите таму веќе 2 недели, дека напаѓале во самоубиствени бранови. Јас нигде не видов Русите да ја потврдат таа информација.
Автоматски споено мислење:

Додека чекаме информации за Угледар и Харков, компилација на уништување на Украинска техника, од Донбас Девушка
 

Vartolu

† ИС ХС - НИ КА †
Член од
29 декември 2007
Мислења
13.424
Поени од реакции
3.749
Муабетот што го правиш е неприфаќање на есенцијална разлика која би можела да е споредлива и во недостаток споредуваш мравка со слон.

Ајде вака, дали има официјални безбедносни структури кои се отворено нацистички во Русија. Структури на кои официјалното знаме им е со кукасти крстови или други нацистички симболи. Дали во Русија на улиците им даваат имиња на нацистички водачи. Дали во школите ги учат децата да слават нацисти и нацистички движења од втора светска војна. Дали во Русија е вообичаена глетка во безбедносните структури да имаат истетовирано нацистички симболи на видливи места и јавно да го покажуваат тоа. Дали во Русија се креваат споменици на нацисти? Дали некоја официјална Руска безбедносна единица има свечени униформи кои наликуваат и ги носат знаковите на нацистичките униформи на озлогласените СС дивизии, во случајов Галиција?

Релативизирањето на нацизмот во Украина ти е на ниво .... „Па добро и во Македонија има нацисти“.

И да, има нацисти во Русија, тие најрадикалните се веќе оддамна во Украина, рамо до рамо со Украинските нацисти.
Конечно да признаеш она што го пишувам, до некни не сакаше воопшто да речиш дека има нацисти во Руските паравоени единици. Од петни жили се трудеше да го демантираш тоа дека основачот на Вагнер, Уткин е нацист и со нацистичка идеологија.

Да, во право си, никаде не демантирам дека во Украина нацизмот е всаден можеби најмногу од цела Европа, и дека тој се толерира, никаде јас не релативизирам. Поубаво напишано амин. Но веќе кога се бориш против нацизмот, треба да го искорениш во своите редови, макар тоа било и само еден војник.
Важно е бизнисот на цвета.

Какви ли монструми ги водат Украинциве во геноцид ....
Ова ако не е пропаганда е страшно и за секоја осуда. Да му ваѓаш органи на луѓе кои дошле да си ја бранат татковината, е тоа ти е врв на монструозност и забеганост.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
14.424
Поени од реакции
23.228
A која му е поентата на Западњациве со овие глупости?
Да донесат некоја мерка, со што би го намалиле притисокот на САД, при што ќе измислат некој исклучок, за да си ја заштитат економијата.
 

Vartolu

† ИС ХС - НИ КА †
Член од
29 декември 2007
Мислења
13.424
Поени од реакции
3.749
Да донесат некоја мерка, со што би го намалиле притисокот на САД, при што ќе измислат некој исклучок, за да си ја заштитат економијата.
Тоа во превод ти е кучињата си лаат, бизнисот си тера...
 
Член од
22 јуни 2022
Мислења
432
Поени од реакции
498

Можда било можда не било видеово.
Прилично морбиден лик треба да си да збориш за нацизам а да навиваш са Русија земјата со најголем број на нацисти во цел свет.

@callejón de la muerte ставаше еден куп материјал порано тука, ама нели, мора да се обработува за екскурзија и кубаси во некоја руска вукојебина . :icon_lol:
 
Член од
1 јули 2012
Мислења
1.858
Поени од реакции
5.224
Ова ако не е пропаганда е страшно и за секоја осуда. Да му ваѓаш органи на луѓе кои дошле да си ја бранат татковината, е тоа ти е врв на монструозност и забеганост.
За ова се пишуваше и пред војнава дека се дешава. Има по интернет, дека на Домбас тоа го правеле, од западни извори. Ако добро се сеќавам, не само на војници, туку и на цивили. Мометално можеме само да претпоставуваме, ама тоа што е интересно е што вакви информации, со вадење органи има секаде каде западот (Америка) била дел, односно на страната која тие ја поддржувале. Не знам колку имаш слушнато за Жолтата куќа на Косово.
 
Член од
3 јуни 2022
Мислења
386
Поени од реакции
809
A која му е поентата на Западњациве со овие глупости?
Бомбона бизнис.

Зошто да оди директно нафтата од Русија поефтино кога може разни ЕУ елити (бизнисмени) да лапнат дел од колачот ? Народот нека плаќа
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
16.775
Поени од реакции
22.074

Можда било можда не било видеово.
Либтард пропаганда…. Јадица за луѓе со интелектуален капацитет на шеки. Липтард идиократијата им текнало пред 5 месеци да прават документарец за “нацизмот” на Путин за да го релативизираат орворениот нацизам во Украина.

Рандом видеа надвор од контекст со пропаганда стихотворба. Салто мортале на интелектот.
 
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.267
Поени од реакции
4.496
И денес Русија напреднала на многу фронтови. Ја зголемија контролата близу Купјанск и сега се на само 3,5 км растојание од него. Потоа ја завземаа областа помеѓу Ивановское и Артјомовск. И истотака има неофицијални информации дека Красна Гора е целосно заземена и за продор на Вагнер преку северот на Артјомовск. Распад систем на украинските одбранбени линии. :kuracc:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom