Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
И ако го знаеш ова како преку ноќ почна да веруваш дека истите тие ни се пријатели?
Цитирај ме каде го имам тоа кажано па ќе ти кажам
На прашање со прашање кога ќе донесеш тапија дека си Евреј ;)
Дотогаш, зошто ги воспеваш тие што ни го ископаа гробот?
Или да ти олеснам, дали си про НАТО, и дали гласаше на референдумот?
Не ми поставувај глупи прашања ако очекуваш добри одговори.
Гласав на референдумот против локална самоуправа, не гласав на референдумот за името. Не сум про нато
Бидејќи не постои и дигнав раце од таа држава ;)
Ти ја здува на прва прилика а мрсиш муда на другите, браво

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не ми поставувај глупи прашања ако очекуваш добри одговори.
Гласав на референдумот против локална самоуправа, не гласав на референдумот за името. Не сум про нато

Ти ја здува на прва прилика а мрсиш муда на другите, браво
Немој лебати вака за твоите тренери, ќе ти се налутат, не сакам да те носам на душа ;)

Шо кур ќе правам таму со Северџани, Татари, и Шипурки?
Моето семејство даде данок и во 2001ва, имаме дадено членови во секоја поголема војна во историјата на таа држава, за на крај да ја шиткаат лигуши комуњари.

Епа сега ќе гледам сеир од далеку, време е да си ги гледаме и ние нашите интереси.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Немој лебати вака за твоите тренери, ќе ти се налутат, не сакам да те носам на душа ;)

Шо кур ќе правам таму со Северџани, Татари, и Шипурки?
Моето семејство даде данок и во 2001ва, имаме дадено членови во секоја поголема војна во историјата на таа држава, за на крај да ја шиткаат лигуши комуњари.

Епа сега ќе гледам сеир од далеку, време е да си ги гледаме и ние нашите интереси.
Филип 2 бил обучуван од Теба
Јамамото во САД
Крали Марко од османлиите
Гоце Делчев и од бугари и од османлии
Бин Ладен од америте

Не морам да те сакам за да учам од тебе, знаење е моќ, учам да се усовршам а не за да ти угодам.

Моето семејство даде голем данок во повеќе настани низ историјата. Јас служев во касарна која го носи името на мој предок. Тоа не ме ослободува од должноста кон мојот народ и земја.

А ти како сакаш

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Филип 2 бил обучуван од Теба
Јамамото во САД
Крали Марко од османлиите
Гоце Делчев и од бугари и од османлии
Бин Ладен од америте

Не морам да те сакам за да учам од тебе, знаење е моќ, учам да се усовршам а не за да ти угодам.

Моето семејство даде голем данок во повеќе настани низ историјата. Јас служев во касарна која го носи името на мој предок. Тоа не ме ослободува од должноста кон мојот народ и земја.

А ти како сакаш
Дали се спореди со тие погоре, хахаха, добар си!
Ај да не ја гњавиме темата, пиши некој ред за супериорните Бредли и Леопарди, и ако ја вртат кажи со време да уплатам 2 во кец.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Ај да не ја гњавиме темата, пиши некој ред за супериорните Бредли и Леопарди, и ако ја вртат кажи со време да уплатам 2 во кец.
Не се споредив јас со никого. Низ цела историја тоа е нормална работа и појава.
Или си глуп да разбереш, што е многу веројатно, или спинуваш кога некој има добра поента.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Русија спрема пролетна офанзива, и Украина ќе го добие потребното оружје за пролетна офанзива. Едно е сигурно, за жал илјадници Руси и Украинци ќе изгинат пролетва.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.049
Поени од реакции
11.342
Сака да ти каже дека тој служел во касарна која носи име на некој од НОБ најверојатно и таму бил вработен по заслуга на неговиот починат предок, а не дека сам нешто по себе кој знае колку квалитетен кадар бил па заслужил вработување и служба.

Битно те искуди што ти си надвор од државичето ни, а тој остана внатре и мора да брани нечии ставови кои најверојатно не ги смета ни за свои, јбг.

И нормално, те потсети дека си глуп. Мора ад хоминем малку, нарав му е, не му замерувај. :D

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не се споредив јас со никого. Низ цела историја тоа е нормална работа и појава.
Или си глуп да разбереш, што е многу веројатно, или спинуваш кога некој има добра поента.
Ооооо наш даскале се извинувам не ве препознав. До каде е организацијата, има екипа за востание?
Да пуштиме шмајзери и дронови или да почекаме?

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Русија спрема пролетна офанзива, и Украина ќе го добие потребното оружје за пролетна офанзива. Едно е сигурно, за жал илјадници Руси и Украинци ќе изгинат пролетва.
По што си сигурен дека Украина ќе добие оружје пролетва? Абрамсите ги прават нови “од почеток“, што траело една година, згора на тоа треба Украинците да ги обучуваат на тие тенкови, за тоа треба време.
Не ги заборавај во бројот на загинатите и доброволците што се борат на страната на Украина- неупатените амерички пијаници и уличари “неонацисти“ и Полјаците професионални војници “на отсуство“...

Screenshot 2023-01-25 at 5.48.25 PM.png

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Со последните месеци дефинитивно уште еднаш се покажа дека одлуката на Путин да ја нападне Украина беше огромна погрешна проценка. Бидејќи не успеа да обезбеди брза победа од почетокот, Русија беше заглавена во долг и крвав конфликт и претрпе серија понижувачки порази.

Кога авторитарниот лидер почнува да ја губи својата аура на непобедливост, тоа може да предизвика проблеми. Путин ја знае руската историја. Руските лидери кои ги загубија војните не завршија добро.
Ако се вратиме во историјата мораме да се потсетиме дека поразот на Русија од Јапонија доведе до првата руска револуција во 1905 година. Воените порази во Првата светска војна ја предизвикаа револуцијата во 1917 година и падот на Империјата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.476
Поени од реакции
24.715
Со последните месеци дефинитивно уште еднаш се покажа дека одлуката на Путин да ја нападне Украина беше огромна погрешна проценка. Бидејќи не успеа да обезбеди брза победа од почетокот, Русија беше заглавена во долг и крвав конфликт и претрпе серија понижувачки порази.

Кога авторитарниот лидер почнува да ја губи својата аура на непобедливост, тоа може да предизвика проблеми. Путин ја знае руската историја. Руските лидери кои ги загубија војните не завршија добро.
Ако се вратиме во историјата мораме да се потсетиме дека поразот на Русија од Јапонија доведе до првата руска револуција во 1905 година. Воените порази во Првата светска војна ја предизвикаа револуцијата во 1917 година и падот на Империјата.

rusija drzi nad 25% od teritorijata na ukraina... samo budala misli deka rusite gubat.

pederakis koncentriraj se na limunada.

Kajgana Shop

На врв Bottom