Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.726
Поени од реакции
42.315
Не знам како планираат да ја спроведуваат таа блокада. Или се надеваат како и секогаш други држави да им ги исполнуваат влажните соништа. Среќа па другите не се до толку мрднати.

Патем изгледа Русија и балтичките градови-држави си ги прекинуваат сите дипломатски односи меѓусебно.

ова е некоја шизофренија нивна, не може да затвори отворено море.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.639
Поени од реакции
3.811
:pos: :D:pos:
Кога читам економски вести од Русија, секогаш умирам од смех - тоа е полно со апсурди.
АвтоВАЗ веќе нема боја за своите автомобили- ќе ги обои само во две бои - Lada Niva во зелено ,а Lada Granta само во црно..:pos:

АвтоВАЗ столкнулсја с дефицитом краски: Lada Niva Travel теперь выпускајутсја только в зелёном цвете, а Lada Granta — только в чёрном
https://www.ixbt.com/news/2023/01/17/lada-niva-travel-lada-granta.html

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
:pos: :D:pos:
Кога читам економски вести од Русија, секогаш умирам од смех - тоа е полно со апсурди.
АвтоВАЗ веќе нема боја за своите автомобили- ќе ги обои само во две бои - Lada Niva во зелено ,а Lada Granta само во црно..:pos:

АвтоВАЗ столкнулсја с дефицитом краски: Lada Niva Travel теперь выпускајутсја только в зелёном цвете, а Lada Granta — только в чёрном
https://www.ixbt.com/news/2023/01/17/lada-niva-travel-lada-granta.html
Leleeeeee
Podnesle baranje rusive do Bugarive da im ispratat malce boja da farbaat ushte nekoja Lada.
Ih u picku mater koja siromashtija vo Rusija

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Јас мислам дека единствена урбана/улична борба што ќе ја гледаме во војнава беше Мариолољ. Веќе нема да има улични борби. Све ќе биде срамнување со земја, па превземање, слично како Соледар, слично како што ќе биде и Бахмут и сите наредни. И поголеми и понаселени градови срамниле со земја Русиве, па не па за Запорожје ќе им бил проблем. Ако им е во планот секако.
И во Соледар и во Бахмут се водат градски борби за жал сметам додека чизма не нагази бомбардирањето нема да го достигне крајниот ефект.
Автоматски споено мислење:

А денес да го видите Грозни подобар од било кој европски град изгледа. Чистота на улиците, високи згради, молови, бензиски, училишта итн ...

Како западната пропаганда праи приказни дека Вагнер се нацисти.
Прегледај го приврзокот 363425

Не наседнувајте, Вагнер не се нацисти, нема нацисти во своите редови, овој на сликата не е Пригозин. Еве како изгледа Пригозин:
Прегледај го приврзокот 363426

На редит и на Твитер сигурно нема да видиш.
На горната слика е Димитри Уткин руски офицер и воен ветеран. Еден од првите основачи на ЧВК но подоцна ЧВК е потполно превземена од олигархот Пригозин - на долната слика.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.996
Поени од реакции
5.611
Ти се радуваш дека економски некој ќе ослабнел...
Јас се радувам дека некој економски ќе ослабнел? Не, воопшто не. Јас искрено сум против санкциите, оти со санкциите се удира по џебот на сиромавиот селанец во село близу Владивосток. Тие што ја воскреснуваат налудничавата воена доктрина од времето на Сталин нема да имаат недостаток од ништо.
Јас не знам како не гледате дека војна никому никогаш не донела добро.
Си ме читал, не си ме дочитал. Баш пред некоја страна скролај ќе прочиташ дека токму ова и јас го напишав дека во војна нема победник, со првиот мртов цивил и војник од нивната страна, двете страни стануваат губитници.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Изгледа очајно им треба војници на фронт чим од улица киднапираат луѓе или од дома ги вадат со калаши.

Кој оженил Украинка, нека му ја мисли.
Украина не добива западно оружје за да Украинците баратаат со него, добива за да странските оператори кои во иднина ќе пристигнат да војуваат имаат веќе подготвен алат и терен за борба.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.529
Поени од реакции
37.376
Totalna vojna megu slovenite.Klosari glupi.
179059.jpg-635x357.jpeg

...не е точно, не е ,,меѓу Словени,, барем според активностите на Зеленски на украинска територија ги брка поповите, тој не е Словен, ниту христијанин.

sbu_biserici.jpg

,,...Не ја напуштајте вистинската вера! Останете во Христовата Црква, ве молам! Ќе не мачат. Ги чекам следните денови. Сакаат да ми ја нанесат најголемата болка, да ми ги земат децата [стотици деца без родители израснати во посебни услови во „Детскиот дом“ во Молница, во близина на манастирот Банчени, каде што со текот на времето има многу вистински чуда - н.н.]. Затоа што не може да ми ги врзе рацете за да ме заклучи. Драги мои, децата припаѓаат на Украина. Јас пораснав во оваа земја 30 години. Од 1992 година, кога ги донесов моите први деца овде, во Бојан. Ги одгледав со љубов. Но овие луѓе денес немаат ништо, немаат ништо свето. Немаат душа. Немаат вера. Но, пред да ми ги земете децата, прашајте ги децата: дали сакаат да одат со вас или не? Им ги кршиш рацете, нозете, ги кршиш, ги носиш така, ги товариш во коли и ги однесуваш! Ама чекај, покрај креветите седат 180 деца, без нозе, без раце, без очи... Каде ги носиш? Зарем не гледате дека земјата е во тешка тежина?...,,

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Кој оженил Украинка, нека му ја мисли.
Украина не добива западно оружје за да Украинците баратаат со него, добива за да странските оператори кои во иднина ќе пристигнат да војуваат имаат веќе подготвен алат и терен за борба.
Како и да ја вртиш секоја опција е подобра од нацистички окупатор кој сака да ти избрише нација и да те уништи од корен, и Украинците тоа добро си го знаат.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
Како и да ја вртиш секоја опција е подобра од нацистички окупатор кој сака да ти избрише нација и да те уништи од корен, и Украинците тоа добро си го знаат.
Ти таков окупатор и донесе на Македонија и соработуваш со него.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Ти таков окупатор и донесе на Македонија и соработуваш со него.
Не би рекол, вие се залагате за сепаратизам и тероризам, мислам одлепувате од среќа на што повеќе мртви украинци. Морбидно ама тоа е.

Вака без сомнеж би ги подржале бугарите да не окупираат и ќе не убедувате како тоа е за доброто на светот и балансирање на моќта.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.529
Поени од реакции
37.376
...оштетување на цркви и манастири и напади врз поповите (сечење на врат?), активностите на Зеленски веќе завзема друга димензија и цел против православието.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
Не би рекол, вие се залагате за сепаратизам и тероризам, мислам одлепувате од среќа на што повеќе мртви украинци. Морбидно ама тоа е.

Вака без сомнеж би ги подржале бугарите да не окупираат и ќе не убедувате како тоа е за доброто на светот и балансирање на моќта.
Вие прогресивните сменивте име, клаивте двојазичност, ја ставивте државата во понизна положба према соседите само за да дојдат вашите на власт... И уште не ви иде паметот, шапшали...

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.867
Поени од реакции
2.846
Ukrajinski mediji tvrde da je zamenik šefa kabineta Zelenskog Kirilo Timošenko napisao ostavku

Takođe, ostavke su podneli i čelnici Dnjepropetrovske, Zaporoške, Hersonske i Sumske oblasti Ukrajine.

На повидок е распад систем. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom