Totalna vojna megu slovenite.Klosari glupi.
...не е точно, не е ,,меѓу Словени,, барем според активностите на Зеленски на украинска територија ги брка поповите, тој не е Словен, ниту христијанин.
,,...Не ја напуштајте вистинската вера! Останете во Христовата Црква, ве молам! Ќе не мачат. Ги чекам следните денови. Сакаат да ми ја нанесат најголемата болка, да ми ги земат децата [стотици деца без родители израснати во посебни услови во „Детскиот дом“ во Молница, во близина на манастирот Банчени, каде што со текот на времето има многу вистински чуда - н.н.]. Затоа што не може да ми ги врзе рацете за да ме заклучи. Драги мои, децата припаѓаат на Украина. Јас пораснав во оваа земја 30 години. Од 1992 година, кога ги донесов моите први деца овде, во Бојан. Ги одгледав со љубов. Но овие луѓе денес немаат ништо, немаат ништо свето. Немаат душа. Немаат вера. Но, пред да ми ги земете децата, прашајте ги децата: дали сакаат да одат со вас или не? Им ги кршиш рацете, нозете, ги кршиш, ги носиш така, ги товариш во коли и ги однесуваш! Ама чекај, покрај креветите седат 180 деца, без нозе, без раце, без очи... Каде ги носиш? Зарем не гледате дека земјата е во тешка тежина?...,,