Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
6 февруари 2022
Мислења
980
Поени од реакции
3.819
Еве уште еден типичен пример за испран бачевски мозок со Ариел, на девееска пуштен.

Шта речи, коју поруку послати.....Ете, Зеленски му се јави на тој војникот што ги испука Русите да ги отепа..Ејди де, главо дрвена....
Петре, Бачев за тебе е мудоња, Александар Македонски е за тебе.
Инаку никој со две чисти во глава не влага во војна со Русија, влагање во војна со Русија значи самоубиство, таман мислиш готови се идат фурија, рој.
Џабе навиваш против и мрзиш Руси без никаква причина.
Автоматски споено мислење:

И да имаш заземено страна е океј, океј е да си верувате во тие вашите теории, но, не знам дали знаете да функционирате во демократија
Ти не живееш во демократијата, севернофиромјанската издркотина е далеку од демократијата како Андромеда и сончевиот систем.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.996
Поени од реакции
5.611
Петре, Бачев за тебе е мудоња, Александар Македонски е за тебе.
Инаку никој со две чисти во глава не влага во војна со Русија, влагање во војна со Русија значи самоубиство, таман мислиш готови се идат фурија, рој.
Џабе навиваш против и мрзиш Руси без никаква причина.
Се извинувам што го извалкав ликот и делото на агентот Јачев. И во право си, тој е за мене мудоња... Ама мудоњата на Букефал, поточно левото. Не е способен за десно....

А ројот во шатори спија или како? Лелеј, кои филмови ви се прат чоек хахахаха

Јас не мразам никој, а најмалку Руси.

Ајде оди олади се одмори се, и се ќе помини.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Еве уште еден типичен пример за испран бачевски мозок со Ариел, на девееска пуштен.

Шта речи, коју поруку послати.....Ете, Зеленски му се јави на тој војникот што ги испука Русите да ги отепа..Ејди де, главо дрвена....

Хинт: Значи и Путин и Руското раководство со тој генералот Армагедон:pos:, се согласува со неделата на неговите војници во шаторот, меѓусебното силување, и за љубовната двојка на која му слета ракета од дрон? Just askin....

Друже, намали доживљај со тоа нас и вас. Јас за разлика од `вас` немам газда, не знам што си замислуваш во главата. Јас сум ја критикувал и Турција, Русија, САД, Еуропа итн. И кога има потреба да критикувам, критикувам. Тоа што мислам дека Западот има поубав живот и поголем стандард за живеење, не ме прави слеп при очи за во Либија, Сирија, за во Ирак, но исто така не ме прави слеп и за Украина, за ќоравиот брк Лукашенко. Така да, јас се обидувам колку што можам да бидам непристрасен, за разлика од вас кои дебело имате заземено страна.

И да имаш заземено страна е океј, океј е да си верувате во тие вашите теории, но, не знам дали знаете да функционирате во демократија, каде секој си има право да си кажи мислење, и ако е спротивно од тоа твоето не значи дека ти е непријател па сега ќе се делиме на ние и вие... Така да имај си убава вечер.
Над мене нешто ти пишале ама не е разбиливо,
вие пишувате со огромна омраза спрема русија и само спрема русија, никаде ама баш никаде немате напишано со омраза против САД, Турција, Израел, Саудиска, УКеј.......... и останатите, а истите срања се случуваат уште на неколку места во светот во исто време, на вас ви е битно само Русија да ја снема, за кого е битно да ја снема русија? за вашиот господар.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ништо нема да се смени ако САД изгубат и ослабат (секако не наеднаш, ама во догледно време)?
Сакаш да кажеш дека е сеедно за нас (и за одредени наши комшии) ако регионалните паразити и крвници - наеднаш ја загубат подршката од газдата?

Ништо нема тоа да ни смени?
Нема да смени за нас. САД од Украина и да изгубат нема толку да ослабнат за да овде направи разлика заради тоа што на овие простори егзестира најмизерното и недостоинствено суштество, северофиромскиот комуњар.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.317
Од неонатологот процурило инфо до ГРУ дека бебето ги имало сите предиспозиции да биде наци. Проблемот е сосечен во корен! C300ката со црвена петокрака си ја заврши работата. Работаат братјата.
I dvajcata ili kolku Poljaci bea tamu soznam, nesto losi pa Ukraincite gi sredija, i toa vo Polska.
Sto gi pravi toa Ukraincite?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Фактички Украина го прави она што Грција/Бугарија/Албанија го прават со Македонското малцинство во нивните земји. Добро е, досега тврдевте дека е обратно, тоест ја поистоветувавте Русија со Бугарија. А тоа да ти било обратно, Украина/Бугарија/Грција/Албанија не го признаваат и угнетуваат одредено малцинство во своите држави. Е сега Македонија, за разлика од Русија нема сила да стори нешто околу тоа.

Сега барем ги поставивте работите на вистинското место.
2те работи се точни.
Точно е дека Грција, Бугарија и Албанија од една страна се како Украина во однос на туѓо малцинство, но точно е и дека Бугарија е како Русија во однос на нивно малцинство. Намерно се 2та клучни зборови во италик зашто е многу дискутабилна тема кој чив е, но неспорен факт е дека ниту една држава нема право да напаѓа друга држава затоа што на првата држава не и' се допаѓа внатрешната политика на втората држава. Па дури ни за надворешната политика.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.329
2те работи се точни.
Точно е дека Грција, Бугарија и Албанија од една страна се како Украина во однос на туѓо малцинство, но точно е и дека Бугарија е како Русија во однос на нивно малцинство. Намерно се 2та клучни зборови во италик зашто е многу дискутабилна тема кој чив е, но неспорен факт е дека ниту една држава нема право да напаѓа друга држава затоа што на првата држава не и' се допаѓа внатрешната политика на втората држава. Па дури ни за надворешната политика.
Фактот дека ниедна држава нема право да напаѓа држава затоа што не и се свиѓала внатрешната или надворешната политика, можеш да си го завиткаш во целофан, да си го стаиш под перница и да си уживаш со фантазијата. Светот веќе неколку миленуми живее со фактот дека кај што има сила нема правдина. И како иде помодерно време, тој факт е све побрутален. Така да оди проповедај калимеро во јасли.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.317
I dvajcata ili kolku Poljaci bea tamu soznam, nesto losi pa Ukraincite gi sredija, i toa vo Polska.
Sto gi pravi toa Ukraincite?
Sto e be kurtoni, nema muabeti od tipot Ukraincite nacisti, djelati, ubivaat nedolzni civili, Zelenski so hitler mustacinja, dvajca uspesno derusirani Poljaci, tamu dno probieno i vekje neznam sto.
Aj bas da vidam sto izgovor sega ke smislat staronovite severdjanski kurtoni.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.818
Поени од реакции
34.071
Нема да смени за нас. САД од Украина и да изгубат нема толку да ослабнат за да овде направи разлика заради тоа што на овие простори егзестира најмизерното и недостоинствено суштество, северофиромскиот комуњар.
Видот спаѓа во родот безр'бетници и не е ендемски, егзистира во сите вазалски држави на САД. Не е загрозен вид.

Поразот на САД во војната за Украина ќе биде голем и важен чекор во падот на Пакс Американа. Секако е чекор кон слабеење на нивното влијание во Македонија. За мене тоа е повеќе од доволна причина со сесрце да навивам да изгубат, и таму и секаде.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.317
Realno nema niti edna pricina nekoj tuka tolku da se pritresuva za Ukraina i da glumi ludilo osven toa sto SAD taka rece deka treba i toa e sosem dovolno za beskicmenjaci i lugje so dudlacki mentalitet. Bukvalno niti edna :toe:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.415
Поени од реакции
9.040
Јас коментирав на тоа дека била шлајм држава од 21 век која гаѓала болници.

Израел барем еднш годишно срамнува по неколку згради и средува по неколку стотина деца, па никој не ја нарекол шлајм држава, а уште помалку фашистичка, иако ги има сите карактеристики на фашизам.

БОНУС
Од слободарски медиум
29 деца во автобус + уште 30 други
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-45128367

Овде рокнале во сред пазар и средиле 97 души од кој 25 деца, ДА БЕ ВО СРЕД ПАЗАР,
https://www.hrw.org/news/2016/04/08/yemen-us-bombs-used-deadliest-market-strike

Чудно болница кој би рекол, што се 11 убиени и 19 повредени
https://www.amnesty.org/en/latest/press-release/2016/09/yemen-evidence-indicates-us-made-bomb-was-used-in-attack-on-msf-hospital/
Долга е листата кај овие само што не си слушнал дека постојат бидејќи не е Русија.

ДРУГ ПОГОЛЕМ БОНУС

Една демократска алијанса по грешка средила 4 во болница, не се ни важе бидејќи е 1 година пред 21 век, ама ете пишувам бидејќи е во комшилукот.
https://www.washingtonpost.com/wp-srv/inatl/longterm/balkans/stories/brussels052199.htm

Какво воено злосторство може да биде од најдемократската држава во светот, криви се вработените на Гугл кој не пишале дека е болница, нема што тука само 42 терористи се средени.
Afghan hospital bombing 'not a war crime' say US
Дополнување:

Moже некој да одговори зошто во ниеден македонски медиум не може да се прочитаат вакви информации?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Етнички Русин != Национален Русин (државјанство). Второто е она битното. Сите што живееле во Украина со Украинско државјанство биле Украинци. Така е ширум светот. Немам фрустрации или омраза.

1. Не, напротив. Некој друг ќе го среди. Исто како што и Хитлер го направил проблемот, па му се собрал цел свет да го оправи.
2. Немам газди. Немам сограѓани Албанци, Бугари, Срби итн. Ништо нема да биде отцепено од Украина. Дури и сè поверојатно е дека и Крим ќе го вратат. А тие што се чувствуваат за Руси веќе неколку месеци сè поинтензивно се преселуваат во Русија.
3. Затоа што темава е за Украина.

Игнориран.
1. Ако ти си спремен да се дигнеш од пред компјутер, и да војуваш во трета светска, ќе го сопрете ;) Само не заборавај, не е тоа Call of Duty.

2. Пак ме разочаруваш, истите тие што ги поддржуваш тука кажаа дека имаш, стојат и во устав, плус имаш и двојазичност. Здравје за брзо можеби ќе имаш и пак отворање на устав, и троа поинакви дефиниции, па може и ќе догураме и до дефиниција дека ти и јас зборуваме на Бугарски дијалект (пак поддржано од тие за кои навиваш).
Ќе врати Украина, ама во некој друг паралелен универзум :)

3.Историјата во Украина се повторува затоа што сите се прават на луди, и не ја гледаат поврзаноста со претходни случувања.
Автоматски споено мислење:

Пригожин го испратил чеканот до Европскиот парламент.

Ќе биде весело ако се закачат бирокративе со овие, ќе имаме прилика да гледаме акциони сцени на улиците низ Европа :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom