- Член од
- 22 јуни 2022
- Мислења
- 944
- Поени од реакции
- 1.213
Не е можно, сигурно е некоја лажна вест, руските ослободители не би го направиле ова.Денес успешно денацифицирани дете родено завчера и мајката негова. #остваруваме
Не е можно, сигурно е некоја лажна вест, руските ослободители не би го направиле ова.Денес успешно денацифицирани дете родено завчера и мајката негова. #остваруваме
Убаво си е пишано сè што треба во постот и нема дополнително да се објаснувам, но ќе се спуштам на твое психопатско ниво за да го кажам ова: Ако ти немаш проблем што терористиве од Русија постојано бомбардираат енергетска/водна инфраструктура и цивилни објекти - јас немам никаков проблем на сите Руси што дошле во Украина за да го прават токму тоа да им ги ископаат очите, да им ги исечат рацете и да ги вратат назад од каде што дошле. Вака овие завршиле прелесно дури.Дали со цел памет оправдуваш ваква егзекуција, и уште бараш дали било злосторство?
Од неонатологот процурило инфо до ГРУ дека бебето ги имало сите предиспозиции да биде наци. Проблемот е сосечен во корен! C300ката со црвена петокрака си ја заврши работата. Работаат братјата.Не е можно, сигурно е некоја лажна вест, руските ослободители не би го направиле ова.
Ако моето го дефинираме на психопатско, како ќе го дефинираме вашето кога оправдувавте се што се случува на Блиски Исток, или во соседна Србија, затоа што тоа го правеа вашите господари?Убаво си е пишано сè што треба во постот и нема дополнително да се објаснувам, но ќе се спуштам на твое психопатско ниво за да го кажам ова: Ако ти немаш проблем што терористиве од Русија постојано бомбардираат енергетска/водна инфраструктура и цивилни објекти - јас немам никаков проблем на сите Руси што дошле во Украина за да го прават токму тоа да им ги ископаат очите, да им ги исечат рацете и да ги вратат назад од каде што дошле. Вака овие завршиле прелесно дури.
Прочитај го насловот на темата.Ако моето го дефинираме на психопатско, како ќе го дефинираме вашето кога оправдувавте се што се случува на Блиски Исток, или во соседна Србија, затоа што тоа го правеа вашите господари?
Каде се доказите за нуклеарното оружје на Садам? Каде се доказите дека навистина тие ги правеа терористичките напади?
Или ќе веруваме на чесниот збор од чичо Сем?
Прочитај ја уште еднаш статијата од википедија цитирана во мојот пост.Постојат граници што смее, а што не смее дури и во војна, ако веќе се предал имаат право да го судат и да докажат дека не се тоа за кое Русија ги обвинува.
А на ваквите потези од видеото може да им се восхитува само некој кој за идол си го има чичо Итлер, или уште поразбирливо ако си од тие што му се восхитуваат на Цар Борис.
Кој ги направи дупешките во Украина?Прочитај го насловот на темата.
Прочитај ја уште еднаш статијата од википедија цитирана во мојот пост.
И btw, Хитлер и Путин - исти кур. И едните и другите сакаа(т) нешто што не е нивно, едниот завршил како најголем негативец во историјата, другиот е на добар пат да биде второ место. Освен ако го направи тоа што го спомнува веќе некое време (нуклеарки), па да го надмине дури и Хитлер.
Ги пренесе жедни преку езеро, такво ебење у мозок им направи да не се свесни уште што се случува.Путин е најпопуларен политичар на планетата земја, 20+ години игра кур со западните политичари, цел запад против него и пак го јадат немиен.
Мајка еднаш на векот таков јунак раѓа.
Дај ми референца за ова, баш ме интересира што субвенции се добиваат со селењето на фирмите во САДМесто да работам се зачитав за ова на foreign policy некој артикал. САД стандардно насилнички ќе имплементирал санкции за фирмите низ цел свет што нема да ги применуваат нивните правила, најверојатно ќе значи замрзнување на средства на фирмите и ќе бидат подложни на сакнции и фирмите што соработуваат со тие фирми. ЕУ и Британија ќе ги исклучиле Русите од осигурување и бродовите и нафтата нема да биде осигурана и ќе неможат да тразнитираат.
Најверојатно се ова е затоа што Русија им продава нафта на Индија и Кина по многу мала цена, по 30-40 долари(можеби и затоа немаат толку инфлација овие земји). А и Кина и Индија потоа им препродаваат на "international community". Ем ефтина нафта за нив, ем со препродажба си прават профит и можеби и џабе им испаѓа нафтата додека "international community" си плаќа пазарца цена. Се ми иде дека намерно го ова прават за да место 90 долари од Кина/Индија/Други такви земји тие да ја купуваат директно од Русија за цената што ќе ја одредат.
Јебеш пазарна економија, слободен свет и други глупости кога САД одлучува колку бизнис ќе правиш. Гомната контролираат се, сега ЕУ се буни зашто САД со новите мерки ќе давале огромни субвенции на фирми на америчко тло или фирми што ќе инвестираат во САД. Доста фирми дури најавиле од ЕУ ќе се селат во САД заради ова. Со неограничените финансии(печатење на долари) на САД ќе го јаде пак ЕУ, а со тоа и Европа(ние) кога фирмите ќе фатат пат натаму.
И деца гинат. Има такви ствари у рат.Денес успешно денацифицирани дете родено завчера и мајката негова. #остваруваме
1. Путин.Кој ги направи дупешките во Украина?
Што се случуваше во последни 10 години врз Руското население во Украина?
Далеку се од првото и второто место и двајцата, имало и бетер од нив. Инаку на кое место го имаш ставено Труман?
Намален данок за производители на електрични возила, соларни панели, топлински пумпи итн итн на американско тло. Плус субвенции ќе имаат што фирмите што го произведуваат тоа и ќе се селат во САД. Inflation Reduction Act се вика, има и други работи ама не ме интересира до толку.Дај ми референца за ова, баш ме интересира што субвенции се добиваат со селењето на фирмите во САД
2. Ако победи Украина најверојатно за неколку години ќе снема . Инаку според последниот попис имаш нешто 8 милиони и 300 илјади етнички Руси во Украина. Твоите фрустрации и омраза нема да го сменат тој факт.1. Путин.
2. Нема Руско население во Украина, сите што живеат во Украина се Украинци.
3. Оф-топик.
1. хахахахахах, чим го направил Путин, тој и ќе го среди проблемот1. Путин.
2. Нема Руско население во Украина, сите што живеат во Украина се Украинци.
3. Оф-топик.