- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Нормално,не е мал поради простата причина,дека Русиja прати свои луге на терен и стави оружие на бунтовниците и наруши териториалниот интегритет на Украjна.Украjна има право да чува своja териториален интегритет.Не е мал бројот на потплатени копита пратени од САД.
Па некој да малтретира мое население јас со сето расположливо оружје ќе мавнам и ќе ме боли к** што ќе кажат другите. Јас сум должен на секој начин да го штитам моето население. Што мерки и да се превземаат малку се. За мене само со војна може да се реши ова.Нормално,не е мал поради простата причина,дека Русиja прати свои луге на терен и стави оружие на бунтовниците и наруши териториалниот интегритет на Украjна.
На форумот од кај што најчесто земам материјали за тука, има неколку БАШ КАКО ТЕБЕ.Еден од анти-фашистичките борци во Луганск.
Интересно видео.
Изгледа како Путин да започна пропагандна војна против поддржувачите на ДНР т.н Диванные Војска.
Дури има и посвета.
Посвјаштено Диванным Генерал @The xx
Исто и за Стрелков во последно време се зголемија критиките од руска страна. Дури излегоа и некои интересни слики.
Само ако твоето срце ти вели така.Зошто па да веруваме дека се што објавуваат руските и српските медуми, форуми и блогови е веродостојно.
А фер е што ти ги поистоветуваш украинците со нацисти, бе?!!!- зар така може да се поистоветат СИТЕ ополченци со неонацистите?
Јас нема да те ставам на игнорирање, иако темава ја претвори во Србоманијада 2014.Ама за да не си го трошам времето со тебе, ете, ти ќе бидеш првиот СТАВЕН НА ЗАНЕМАРУВАЊЕ.
Сликата од личната карта на стрелков е фотомонтажа. Погледот му е во земја усмерен на сликата.Еден од анти-фашистичките борци во Луганск.
Интересно видео.
Изгледа како Путин да започна пропагандна војна против поддржувачите на ДНР т.н Диванные Војска.
Дури има и посвета.
Посвјаштено Диванным Генерал @The xx
Исто и за Стрелков во последно време се зголемија критиките од руска страна. Дури излегоа и некои интересни слики.
Спароу, фини слики од овие фејсбук и вконтакте профили наспроти декларирани украински политички движења и парамилитаристички војски кои под официјална закрила на државата вршат нацистички обреди, се поклонуваат пред историската СС дивизија, чествуваат нацистички колаборанти, а јавно и кампањски повикуваат на убивање Руси.Кој податок не ти е јасен?
Ти имаш право на свое мислење, и јас го почитувам и тоа твое право, и тоа твое мислење....
Ме интересира и го почитувам мислењето на секој, дури и во случај да е спротивно на моето.
Трансднистрија, или на македонски - Придњестровје....
Главната локација за ова производство е Транснитрија, непризната државата дел од Молдавија, чии граници ги чуваат Руските “сини шлемови“!.
...
Одличен напис. Овие агли на гледање не сум ги сретнал во врска со оваа тема.Опомена до сите за офтопик дискусија.
Спароу, фини слики од овие фејсбук и вконтакте профили наспроти декларирани украински политички движења и парамилитаристички војски кои под официјална закрила на државата вршат нацистички обреди, се поклонуваат пред историската СС дивизија, чествуваат нацистички колаборанти, а јавно и кампањски повикуваат на убивање Руси.
Да се држиме до темата и да дискутираме за релевантните настани кои земаат контантно се’ поголем обем.
Во Украина се води вештачка војна, со пресметка на специјални групи од двете страни. Несомнено судирот е САД со Русија, но бидејќи директниот субој би означувал преголем ризик за двете страни, затоа се користат платеници, па потоа и доброволци со различни идеолошки или национални профили.
Ова е реприза на досега неколку слични војни од аспект на нивното менаџирање, но овојпат пред се’ поради новите медиумски технологии и географската близина имаме ПРВА директна можност активно да ја набљудуваме и да “учествуваме“ во креирањето на јавното мислење.
Во првата воена интервенција на СССР во Авганистан, Американците и Британците беа оние кои ги обучуваат муџахедините да војуваат и оперираат со најнови технологии, наспроти Советската војска која беше тотално технички неподготвена и необучена за војна во планински услови.
Веќе 20 години се познати и во јавноста детаљи за базите во Шкотска каде се обучувале муџахедините, познати се директните учества на САС единици во групите на муџахедините кои токму таму за првпат ги употребиле Стингерите со цел да ги соборуваат советските хеликоптери.
Сега гледаме спротивставени страни Муџахедините наспроти ИСАФ силите. Што мислиш, што тргнало наопаку во нивното сојузништво?
Во исто време гледаме други исламски радикални групи се толерирани додека се борат против непријатели на САД, истите овие групи повторно функционираат на истиот начин како и претходно муџахедините во Авганистан, војски од платеници помогнати од западни држави.
Војните во поново време се водат од позадина, преку “приватни агенции за безбедност“ кои се најмуваат за да ја завршат работата без официјално валкање на државите. Но, од каде толку многу ресурси - пари за финансирање на овие екстремно скапи војни игри?
Најголемиот извор на средства е дрогата, потоа нелегалното оружје. Тие пари не се во книгите на државните буџети.
Авганистан е најголемиот продуцент на дрога, а ИСАФ е нешто како Амазон.ком, служи за испорака на дрогата во земјите на НАТО и подалеку. Локалните мафијашки структури испреплетени со властите на истите земји ја вршат дистрибуцијата на теренот.
Е сега тоа е за парите од дрогата. Доминатниот дел пак од оружјето кое не е евидентирано ради Х - причини кому тоа одговара така, го држи Русија односно нејзините мафијашки екс-КГБ структури.
Главната локација за ова производство е Транснитрија, непризната државата дел од Молдавија, чии граници ги чуваат Руските “сини шлемови“!.
Одеса е главниот порт за испорака на оружјето, што значи Украина е стратешки значајна. Границата меѓу Транснитрија и Украина досега беше неконтролирана (некој платил за тоа да биде така). Производството во Транснитрија опфаќа секакво оружје, се’ до радарски системи и софтвери за нуклеарни програми, ракети и тн. Дел од тоа оружје стигнуваше во Иран, Ирак, Сирија, Палестина и секаде каде одредена група имаше поставено за задача да оперира.
Овие групи не се регуларни војници на армиите, туку фрилансери, наемници кои обезбедуваат секакви операции.
Погледни пошироко, српските платеници беа во редовите на Гадафи, српски платеници исто така беа изнајмувани од страна на американците во Авганистан. (Претпоставувам дека меѓу нив имало и добар дел Хрвати и Македонци кои исто така ја ваделе корката леб).
Албански наимници бојуваат во Сирија, претходно муџахедини од блискиот исток бојуваа во Босна и Косово (Македонија).
Бизнисот се врти, големи пари, стратегиски интереси.
Се разбира примарна цел на војните спонзорирани со дрогата и нелегалното оружје се окупирање на териториите богати со природни ресурси нафта, плин, злато, дијаманти, вода и сл.
Да се навратам на прашањето до тебе, што допринело до смена на позициите во Авганистан?
Борба за поделба на парите меѓу редица тајни служби во сплет со мафијашки структури, секој спремен да заебе секого, да го уништи противникот и да зграпчи што поголем дел од профитот.
Бизнисот со курвите боље и да не го споменуваме, ниту Африканците кои работат само за редовни оброци и душек за спиење. Сите срања кои се случуваат се случуваат затоа што некој така сака, некој добро профитира.
Нема што да дискутираме за Украина, кога се разбира дека целта е да се ограничи Русија во конкурирање на Западот. Не се работи за никакви терористи или историски претензии, се работи за бизнис за секоја од страните.
Оние идиотите со тетоважи и идеолошки убедувања одлично се уклопуваат во овие војни, имаат додатна лична мотивација и лесно се манипулирани од структурите за кои мислат дека се на вистинската страна.
Доколку се затвори просторот околу Транснитрија ќе се отсече снабдување со оружје за 90% од противниците на САД.
Затоа Русите се обидуваат да избијат коридор на западот од Украина со цел да отворат простор за циркулација на средствата.
Колку една територија е со покомплициран статус, толку подобро за овој бизнис.
Никој затоа не посакува интегрирање и воспоставување на ред на Косово, доколку тоа не е под негова контрола.
Приказните за националните каузи, етничките конфликти се само помошни фактори кои овие структури максимално ги користат.
Доволно ќе биде 1000 високопозиционирани личности во структурите погоре да се ликвидираат за да имаме мир, барем во следните 50 години додека не пораснат нови.
Газдите на приватни агенции за воени контрактори, фирмите за оружје, мафијашки кланови и неколку банкари и корумпирани функционери.
[DOUBLEPOST=1405284783][/DOUBLEPOST]09-07-2014.Koliko sam ja shvatio, Hodakovski je bivsi komandant bataljona Vostok. Kazu da je bio pod kontrolom Ahmetova i da se spremalo pustanje Donjecka niz vodu. Zbog toga su pljustale izjave Ahmetova da se Donjeck ne bombarduje i obecanja Kijeva da granatiranja nece biti . Pisu da je vrsena opstrukcija, nije bilo realne pomoci iz Donjecka Slavjansku, a imali su tehnike i ljudstva da probiju opsadu . Pisu da je Ahmetov preko svojih ljudi izvrsio opstrukciju stvaranju ozbiljnije odbrane Mariupolja, zbog toga je grad tako lako bio zauzet. Strelkov je tamo imao svega par desetina ljudi. Pisu i da je Hodakovski zbrisao za Mariupolj nakon dolazka Strelkova u Donjeck. U jucerasnjem intervjuu Strelkov je vrlo pozitivno ocenio bataljon Vostok i njegovu trenutnu ulogu.
[DOUBLEPOST=1405285050][/DOUBLEPOST]Окачили су дете на рекламни пано, а чим се појавио отац-устаник - одмах су га убили
Александар Скрајбин 55 годишњи козак из Краснодона у борби код граничног прелаза Изварино је са свежњем бомби скочио под тенк и тако погинуо. Спасавајући своје рањене другове од тенка који је ишао право на њих да их згази он је изабрао херојску смрт. Његови саборци кажу да је само рекао "И ти ћеш самном" и скочио под тенк. Оставио је иза себе жену и две ћерке и оне који ће да га свете.
Помни си зборовете,кога дома ти доjдат да мафнат некои други. Не гледам проблем,кога некаjдошол да мафта во туга држава,да биде казнет наjсурово и ако треба со живот. Големата разлика,коja никоj не забележува-Русиja зборуваше за рускоjaзично население. Тоа е голјама разлика. Колкото и пропаганди да се изсипват фактот е един-нарушен териториален интегритет на Украjна.Па некој да малтретира мое население јас со сето расположливо оружје ќе мавнам и ќе ме боли к** што ќе кажат другите. Јас сум должен на секој начин да го штитам моето население. Што мерки и да се превземаат малку се. За мене само со војна може да се реши ова.
Јас се приспособив на англиската верзија, најголем дел извори се под тоа име.Трансднистрија, или на македонски - Придњестровје.
Изразот означува област од обата брега на реката Дњестар.
Ако било како ти служат моите мислења, слободно споделувај.Одличен напис. Овие агли на гледање не сум ги сретнал во врска со оваа тема.
Може ли да дозволиш ова (и други твои анализи и мислења) да поставам на друг форум?
Па некој да малтретира мое население јас со сето расположливо оружје ќе мавнам и ќе ме боли к** што ќе кажат другите.
Украина уште од распадот на СССР е земја која што не знам ни како функционираше, земја во која олигарсите си владеат како сакаат, народот станува се посиромашен, и буквално со пари можеш да купиш се. Ирониочно е такви говеда да зборат за демократија и човекови прва.Помни си зборовете,кога дома ти доjдат да мафнат некои други. Не гледам проблем,кога некаjдошол да мафта во туга држава,да биде казнет наjсурово и ако треба со живот. Големата разлика,коja никоj не забележува-Русиja зборуваше за рускоjaзично население. Тоа е голјама разлика. Колкото и пропаганди да се изсипват фактот е един-нарушен териториален интегритет на Украjна.