Мене повеќе ми изгледа дека беше некој папир што ќе се прикаже пред американската јавност за да го покријат наративот “ви ги враќаме парите” и да се оправда исно финансирање на Украина.Tesko deka nekakvi minerali kje gi razubedat. Se e toa farsa, koj crni minerali. Amerika kje dobiese se sto saka i bez toa. Ova e samo shou za da se otkacat od niv.
Ne za dzabe se reklo, nema zeni sto ne davaat, ima mazi sto ne baraat..Овој вака правејки се будала, на сите им побара! Шампион! Кој ја? Нема шанси, јас да сум рекол нешто такво, ма јоок....
Новата администрација не е составрна од шизофреници со испран мозок како вас. Работите ќе продолжат да функционираат нормално после војнава со взаемен почит и мултиполарност пред се. А овие европјаниве ќе се натртат како зеленски, само прашање е на време.Мене повеќе ми изгледа дека беше некој папир што ќе се прикаже пред американската јавност за да го покријат наративот “ви ги враќаме парите” и да се оправда исно финансирање на Украина.
Пуштањето низ вода на Украина е поголемо од самата Украина и ќе има влијание низ Европа каде што САД не би сакале Русија да пика раце. Колку да е брлава америчката надворешна политика во моментов, верувам дека им е јасно кој е ефектот од Руското ширење таму.
Кога го видов како му мести столче на Нетанјаху, и како зборува за етничко чистење на Палестинците... И не ми изгледа на многу поинаку. Ќе видиме, ништо не е црно бело. Но тоа што уште се зборува за еуропски „мировници“ во Украина, тоа не кажува дека работите може да се решат без војна. Макрон и Стармер за тоа му беа на гости, за заштита ако (кога ќе) им ги запукаат „мировниците“ во Украина.Трамп имаше грешки што остави неоконси и мутни фаци да му водат некои работи во првиот мандат. Сега гледам поинаку е.
Ти брат, и тфој ајдол Лорд Бебо да биде следеќи претседател на Америку.Кога го видов како му мести столче на Нетанјаху, и како зборува за етничко чистење на Палестинците... И не ми изгледа на многу поинаку. Ќе видиме, ништо не е црно бело. Но тоа што уште се зборува за еуропски „мировници“ во Украина, тоа не кажува дека работите може да се решат без војна. Макрон и Стармер за тоа му беа на гости, за заштита ако (кога ќе) им ги запукаат „мировниците“ во Украина.
Скраја да е да дојдам на дереџе некој како тебе било што да ми објаснува.Би ти објаснил, ама не си заслужил, залудно е
Исто и јас така настапив објективно со камења маваа по мене како да сум убил некого ме нарекуваа НАТОфил или УкраинофилКои будалаштини се зборат овде ми личи како Македонците да навиваат за враќање во 19 век со право на воено освојување на територии.Мали рипки како нас кои и сега дефакто не постојат после неколку години и дејуре ќе исчезнат од мапа.
Со прост народ како нашиот тоа и го заслуживме![]()
Еден претседател на една мала држава која неодамна го смени името заврши истоЗначи кој и да е ден да го чекаме Зеленски случајно најден во некој ендек во Курск.
Ova e samo drapanje madinja, so nosis kapa fori. I na zelenski mu e jasno deka amerikanskata podrska e zavrsena rabota, dali dosol po odelo ili perduvi ne menja. Ima drug fokus, evropskite drzavi i so niv kje probaat da preziveat.Во право си но Зеленски не мисли така, пред состанокот му било кажано што треба да носи но го игнорирал тоа и дошол со маица.
Вчитување…
www.axios.com
Јас, ти и сите тука сме неважни луѓе за да не праша некој како требал од оди Зеленски но Трамп е ПОТУС и како што кажа Украина зависи од американска помош, зошто води инат и отишол со маица иако му било кажано од протокол дека треба да дојде во одело? Со глава во ѕид оди Зеленски.
Слободно замени го името Украина со Ирак, Либија, Сирија, Либан, и повеќе ќе бидеш во право отколку со името Украина....
Пуштањето низ вода на Украина е поголемо од самата Украина
...
Почни од себеНапротив другар, очекувано ми е. Цела историја од предавници си страдаме, зошто сега нешто би се сменило?